Всеволод Поліщук зробив експрес-огляд 7 закладів, які нещодавно відкрилися у Львові - PostEat

пошук

Всеволод Поліщук зробив експрес-огляд 7 закладів, які нещодавно відкрилися у Львові
30-10-2023 0 468


Ресторанний маркетолог, автор ресторанних концепцій, співзасновник ГО “Інститут галицької кухні” галицької кухні Всеволод Поліщук у Telegram зробив експрес-огляд 7 закладів, які нещодавно відкрилися у Львові.

Кім Кімчі, корейський заклад на Лесі Українки. Не вийшло спробувати їхнього спеціалітету (м’ясо, що готує собі гість просто на столі), натомість взяли бульгогі (яловичину з рисом), курку та кімбап (корейська варіація суші-ролів). Як на мене, що бульгогі, що курка 10 з 10 балів, так само і напої. А от кімбап, на мою суб’єктивну думку, максимум шісточка. Та все ж  обов’язково зайду ще, основні страви вогонь.

Фамі шефс

Новий заклад відомого київського ресторатора Валерія Созановського (Фамі Італі, Фамі бургер, кондитерська Мавка) у Леоленді на Мельника. заклад на другому поверсі більш амбітний, ніж його родина на поверсі першому, про що говорять чорно-золочений інтер’єр, скатертини, напружені офіціанти і аж три шеф-кухарі в одному закладі. І от якщо дизайн я хотів би відставити вбік, а сервіс — питання складне для всіх, тема з трьома шефами цілком працює. В тому сенсі, що я їв дуже круто збалансований за смаками борщ, класне європейське пате і при цьому чудовий азійський язик із грибами.

Два зауваження — не до самих страв, а до додатків.

а) Соленики до паштету смачні, але розвалюються, ними складно черпати паштет. б) Копчена сметана до борщу взагалі не смакувала копчено. От якщо сам борщ мені значно смачніший, ніж у мого друга Євгена в Інші Бістро, то копченій сметані там можна повчитися. 

Загальне враження: кухня топ!

Бріош на Малоголосківській

Дивовижно, що я пропустив відкриття, зважаючи на те, що консультував засновників на старті створення концепту (який мав, утім, відкриватися в іншому місці) і що технологію робив мій партнер Андрій Валовий.

Але фішка не в тому, а в роботі зі смаками! У мене були питання лише до розмірів порцій, вони дуже великі, ми взяли на трьох попробувати різного, і виявилося, що закуски там відразу компанійські (чого не скажеш за цінами). Тут ми теж брали паштет, їли піцу (мені трохи хрусткіші боти, але решті все було добре і так), а особливо вразили чіпси: з буряка і батату. Дуже несподівано смачно, хрустко і круто виглядає. Постфактум взяли цілком відповідний до своєї ціни круасан і добрий хлібчик. Обов’язково прийду пробувати щось у бріошах: сендвіч, бріош-дог або бургер. Так, заклад у новому «спальнику» на Малоголосківській, тому широке меню.

До речі, інтер’єр створював Віктор Собчук, який зараз втілює дві мої концепції у закладах, що відкриються наступного року. Бетонно-лофтово, але симпатично.

Бірфрік Бар

Заклад від засновників найбільшого в Україні інтернет-магазину крафтового пива знаходиться на Фурманській, неподалік від Моменту, про який я недавно писав. Відкривається о 12-ій, кухня працює з 4-ої. У карті напоїв безліч пив і чотири чи п’ять (нерозливних) сидрів. У меню десяток хот-догів (середня ціна біля 200 гривень). Якісно, але не так красиво і цікаво, як у найбільш хот-дожних львів’ян із Nice Guys. Сидр, який мені порадив бармен, виявився якісним (за 130 грн пляшка). 

Як для пивного закладу, трохи чогось бракує в атмосфері, але напої та їжа якісна, атмосферу беріть із собою.Врахуйте, що музика доволі важка.

So sweet 

Дізнався про відкриття кондитерської на Жижки завдяки сусідам з Кримського Дворика. Хто мене знає по роботі, має знати, що я не вірю в конкуренцію в класичному розумінні, зате вірю в сусідство і маркетинг територій. Тому мене дуже тішить дружба закладів на Жижки, яка потроху тут виникає.Щодо самого закладу, там лишився повністю інтер’єр попередньої цукерні, кава теж не дуже змінилася (6 із 10, як на мене), а от якість солодощів тепер краща. Тістечко Снікерс у мене залітає мінімум на 9 із 10, панакота — 8 із 10. Буду пробувати ще.

Чорноморка на Ринку

У львівській Чорноморці, як це часто буває у франшизах, котрі взяли Стелла Яблонська і Кирило Бабак, не все так само, як у Києві. Видно, що поки що тут налагоджують роботу після різкого реконцепту з «Річки». Трохи річкової риби є (і «щуки по-київськи», наприклад, дуже пристойні, тільки гарніру б цікавішого). Також залишилися десерти, які мені в «Річці» дуже подобалися, особливо горіховий торт. Але найбільше засмакувало різотто з креветками. Оце реально десяточка.І от що зовсім несподівано: зовсім не зайшов оселедець. От узагалі. Добре що різотто було після нього й остаточне враження не змазалося.Але простору для вдосконалення ще є.

Bar Over

Бар Овер від харків’ян виявився дуже якісний за рівнем напоїв, але на жаль, мені трохи не пощастило потрапити туди надто рано. Бармени не розкачалися і я просто замовив звичайний (хоча справді дуже якісний) коктейль, посидів за барною стійкою в порожній залі, разок спробував розговорити працівників, у мене не вийшло і я пішов.

І вже пізніше з допису в каналі «Їжа від тривог» дізнався, що шеф там пропускає карамелізовані білі гриби через сифон і подає на профітролі, коптить пломбір, ферментує виноград зі спеціями і шавлією, а в фірмовій Мері поєднали буряковий квас, хрін, паприкову олію і кімчхі, горілку ж настояли на дрогобицькій ковбасі…

Доведеться якось прийти пізніше і все-таки розговорити”, — написав Всеволод Поліщук.

Photo credit: Facebook Всеволод Поліщук

Читайте також:

На Волині дівчину посадили на 5 років за крадіжку сала

Стали відомі результати «Чемпіонату України з кулінарного мистецтва»

«Сільпо» присвятив шостий супермаркет у Луцьку шедеврам Антоніо Гауді

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi