пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Ураїнські гастролюбителі та гурмани мають класний інформаційний привід для святкувань. Книга Всеволода Поліщука «Фантастична історія української кухні» офіційно віддана на редагування і готується до друку у видавництві «Віхола».
Ось як розказав про свою роботу пан Всеволод:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Пан Всеволод, автор книги, який присвятив понад десятиліття дослідженню гастрономічної спадщини, нарешті завершив роботу над рукописом. Про що повідомив на своїй сторінці в Facebook. Але замість захоплених відгуків і коментарів отримав… фактично цифровий бойкот від Facebook.
«Клятий ФБ наклав на мій профіль обмеження, зменшує видимість у стрічці і навіть не дозволяє перейменувати сторінку Не/вигадана історія української кухні на новообрану назву книги (
Тому буду максимально вдячний за коментарі», – прокоментував Всеволод Поліщук ситуацію, що сталась.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Цифрова цензура чи алгоритмічне свавілля?
Здавалося б, що може бути невиннішим за книгу про українську кухню? Але Facebook вважає інакше. Автор книги повідомляє, що соцмережа наклала обмеження на його профіль, урізала охоплення постів і навіть заблокувала зміну назви сторінки «Не/вигадана історія української кухні» на актуальну назву майбутньої книги.
Можна припустити, що система могла сприйняти слово «фантастична» як маркер клікбейту, або ж за роботу взялися алгоритми, які бездумно блокують український контент. Але у нас також є конспірологічна версія — комусь не подобається, що українська кухня перестає бути просто борщем і варениками, а перетворюється на культурний феномен із доказовою базою.
Ця історія могла б бути черговим випадком боротьби автора з платформами, але можливо тут дещо більше. Можливо цей цифровий спротив є найкращим доказом того, що книга справді варта уваги? Якщо алгоритми Facebook її «бояться» – значить, у ній є щось вибухове.
Тож якщо ви хочете знати, які гастрономічні сенсації приховані під обкладинкою, доведеться дочекатися офіційного релізу. Ох, шо буде!!
Фото: Всеволод Поліщук
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi