Як справлятися зі стресом людям, які перехворіли на СOVID-19 - PostEat

пошук

Як справлятися зі стресом людям, які перехворіли на СOVID-19
29-10-2020 0 653

Партнери

Автор


Все більші і більше людей зустрілися з короновірусом. Представники гастроіндустрії не виключення. Тому ми вирішили опублікувати рекомендацїі, які розробила Всесвітня організація охорони здоров’я для самостійної реабілітації після захворювань, пов’язаних з COVID-19. У документі, серед іншого, є інструкції про те, як справлятися зі стресом, тривожністю та депресією.

Рекомендації ВООЗ:

Піклуйтеся про свої основні потреби:

— Добре висипайтеся. Під час перебування у лікарні ви, найімовірніше, погано спали. Стрес також може впливати на сон. Намагайтеся повернутись до звичайного часу на сон та прокидання.

— Достатнє та здорове харчування є важливим для вашого гарного самопочуття. Члени сім’ї/опікуни можуть допомогти в забезпеченні необхідними продуктами харчування.

— Будьте фізично активними, адже це знижує стрес та ймовірність появи депресії. Безпечно збільшуйте фізичну активність, роблячи це поступово та маленькими кроками.

 

Догляд за собою:

— Підтримка соціальних зв’язків є важливою складовою психічного здоров’я та благополуччя. Розмова з іншими людьми може допомогти знизити рівень стресу.

— Займайтесь діяльністю, що розслабляє і не викликає втому. Повільне дихання також допомагає знизити рівень стресу і є ще одним прикладом стратегії відпочинку.

— Поступово підвищуйте участь у щоденній діяльності. Робіть для цього все від вас залежне. Так зможете покращити свій настрій.

Переклад рекомендацій: спільнота «Психологічна підтримка»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi