З 1 жовтня заклади штрафуватимуть за відсутність РРО - PostEat

пошук

З 1 жовтня заклади штрафуватимуть за відсутність РРО
22-09-2023 0 709


З 1 жовтня заклади штрафуватимуть за відсутність реєстратора розрахункових операцій (скорочено — РРО). Про це у Telegram повідомляє “Реве та стогне ресторатор”.

“1 серпня 2023 року набрав чинності податковий законопроєкт №8401. Про зміни, що вже діють, читайте за клікабельним посиланням. А саме — про 2% ЄП і чіткий алгоритм переходу та скасування мораторію на планові податкові перевірки для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу, фінансових послуг”, — йдеться у повідомленні. 

Що зміниться з 1 жовтня 2023 року:

  • Заклади почнуть штрафувати за відсутність РРО. Від відповідальності звільнені лише території, на яких йдуть бойові дії (або можливі бойові дії) та тимчасово окуповані. Перелік територій встановлює КМУ.
  • Від відповідальності за порушення закону про РРО, вчинені у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, — платники податків звільняються. Звільнення не діє для тих, хто торгує підакцизними товарами.

Штрафи:

  • За порушення РРО/ПРРО — з 1 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року (але не пізніше ніж до дати припинення воєнного стану) для ФОП на ЄП діють знижені розміри штрафів: 25% замість 100% за перше порушення й 50% замість 150% — за кожне наступне. Знижені штрафи не діють для платників податків і компаній, що продають підакцизні товари.
  • За незакритий звіт — 510 грн (30 неоподаткованих мінімумів).
  • За відсутність контрольної стрічки або спотворення даних про проведені розрахункові операції — 510 грн.
  • За фіскалізацію підакцизного товару без зазначення коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД, ціни товару та обліку його кількості — 5100 грн.

Читайте також: 

Playboy випустить алкогольні коктейлі

Виробник пива створив пуховик із пивною системою охолодження

Вино «Троянда Карпат» виграло золоту медаль на конкурсі Concours Mondial de Bruxelles 2023 в Брюсселі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi