Зміни клімату зроблять вино солодшим і міцнішим - PostEat

пошук

Зміни клімату зроблять вино солодшим і міцнішим
11-04-2023 0 396


Експерти вважають, що розрізняти тонкі аромати вина стане складніше, оскільки при високих температурах напій стає більш солодким і з меншою кількістю традиційних присмаків. Про це повідомляє Daily Mail.

Висока температура також, ймовірно, призведе до збільшення вмісту алкоголю у вині. Професор екології Ланкастерського університету Емма Сеєр сказала, що найдорожчі, ексклюзивні вина можуть також змінитися, оскільки вони виробляються з винограду, що підходить для прохолоднішого клімату, тому цей виноград стане рідкісним і бажаним матеріалом.

Люди, які розуміються на дегустації вин, зазвичай збовтують напій перед тим, як зробити ковток. Так вони вловлюють смак та розвивають «відчуття у роті».

У майбутньому високі температури клімату можуть змінити цей процес, оскільки спека знижує вміст рослинних сполук, які називають дубильними речовинами. За словами професорки Сеєр, зміна клімату також може призвести до збільшення кількості дощів у деяких країнах, що призведе до того, що модним винам бракуватиме смаку.

Вже сьогодні виробники збирають урожай раніше, відбираючи найздоровіші сорти винограду та адаптуючи методи ферментації з урахуванням зміни клімату. Однак шанувальникам вина доведеться звикати до нових сортів.

Читайте також: 

У Бельгії розробили молекулярний принтер для пива

Виробник «Моршинської» запускає лінійку лимонадів «Лимонада»

Українські військові показали, яку городину вирощують на фронті

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi