пошук
пошук
Неаполітанську пастьєру зазвичай готують господині на Півдні Італії до Великодня. Це пиріг з розсипчастого тіста, з сирною начинкою та додаванням цитрусових. Традиційну випічку готують і у місцевих кафе, але такої велетенської пастьєри, як приготували цьогоріч у Неаполі, ще не випікали ніде і ніколи. Величезний пиріг вагою 306 кг та більше двох метрів у діаметрі побив рекорд Гіннеса. Він став солодким великоднім подарунком для містян та туристів від історичного кафе Gran Caffè Gambrinus.
Щоб приготувати смачний витвір кулінарного мистецтва знадобилося четверо професійних кондитерів та ще десять помічників. Готували великодню пастьєру за традиційним рецептом, який тут передають із покоління в покоління. Для самої лише начинки використали по 60 кг борошна, цукру та рікотти, 600 яєць, 25 л молока та 20 кг апельсинових кубиків.
Випікався пиріг близько чотирьох годин за температури 190 градусів. Приготовану за класичним рецептом пастьєру не можна їсти відразу, оскільки начинка з рікотти має настоятися. Пиріг залишили у кафе, оскільки у ці дні в Неаполі ще не спекотно. А із суботи, 13 квітня, почали абсолютно безкоштовно роздавати по малесенькому шматочку великодніх ласощів усім бажаючим.
Фото: Gran Caffè Gambrinus.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi