пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Але чи знаєте ви, що існують і їстівні квіти? Насправді квіти почали використовувати в кулінарії ще за часів Римської імперії. Сьогодні їстівні квіти активно використовують шефи на кухні.
Квіти календули — додадуть сонця на тарілку. Вони мають гострий перцевий смак і можуть використовуватися як заміна шафрану (дехто називає його «шафраном для бідняків»). Додавайте пелюстки (єдина їстівна частина квітки) до соусів, супів або яєчні.
Квіти гвоздики (Dianthus caryophyllus) — їстівними є тільки пелюстки гвоздики. На смак вони гострі й перцеві, але якщо замочити їх у солодкому вині, вони вбирають смак, і тому їх можна використовувати в десертах. Закручені пелюстки стануть гарним доповненням до салату.
Хризантеми (Chrysanthemum coronarium) — ці квіти мають широкий діапазон кольорів — червоний, білий, жовтий і оранжевий. На смак пелюстки злегка гіркуваті, тому перед використанням у салаті їх слід бланшувати. Із сухих бруньок квітів також можна приготувати трав’яний настій. Зелень рослини хризантеми популярна в азійській кухні, де її їдять у салатах.
Конюшина (вид Trifolium) — вже багато років використовується в народній медицині як засіб від подагри чи ревматизму. Але їх застосування не обмежується тільки медициною, їх можна використовувати і в кулінарії. Свіжі квіти можна приготувати так само, як і кабачкові квіти. Присипте їх борошном і обсмажте до хрусткої скоринки. На смак вони солодкі, з легким присмаком анісу.
Кульбаби (Taraxacum officinalis) — належать до сімейства маргариткових. Молоді квіти мають солодкуватий смак (дуже схожий на мед) і їх можна їсти сирими або приготованими на пару. Зрілі квіти можуть гірчити, тому уникайте їх. Використовуйте листя в салатах або посипте варений рис.
Важливо: не всі рослини їстівні. Переконайтеся, що ви купуєте їстівні квіти в перевіреного продавця та завжди віддавайте перевагу органічним.
Photo credits: unsplash; Вікіпедія; wikipedia; awkwardbotany; www.gardenersworld.com
Читайте також:
Цікаві гастро-факти про білий шоколад
Цікаві гастро-факти про кетчуп
Цікаві гастро-факти. Мускатний горіх є галюциногеном
Цікаві гастро-факти. Найдорожча піца в світі
Цікаві гастро-факти про васабі
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi