Де поїсти борщ в Києві: магія унікальних інгредієнтів та атмосфера закладів - PostEat

пошук

Де поїсти борщ в Києві: магія унікальних інгредієнтів та атмосфера закладів
26-03-2025 0 2036


Борщ — це не просто страва, а справжній символ української кухні, який кожен шеф готує по-своєму. У Києві є багато ресторанів, де можна скуштувати як класичний борщ, так і його сучасні інтерпретації. Хтось додає запечені овочі, хтось експериментує з подачею, а хтось залишається вірним традиціям. Ми зібрали заклади, де борщ — це справжня історія смаку.

Полтава | Instagram

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: борщ по-кременчуцьки (це коли з вишнями) — 205 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Разом із командою прагнуть створити сучасний гастрономічний бренд Полтавщини. В меню — фермерські сири, миргородське сало, галушки, качана каша, пундики, вергуни, а також модерні страви з найкращих локальних продуктів. Борщ готують по-кременчуцьки: наваристий бульйон, зварений на полтавській свинині, наповнений ароматом квасолі та копченої груші, створює основу. Зубрівка додає пікантності, а вишневий конфітюр – солодку нотку, а подається ця страва з копченою сметаною.

Товста Качка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Прорізна, 15А; проспект Володимира Івасюка, 14Г

Години роботи: щодня з 11:00 — 22:00

Дещо з меню: борщ з чорною смородиною, квасолею та свинними ребрами з салом та грінками із чорного хліба — 218 грн.

Деталі: “Товста Качка” – це ресторани в форматі «сімейний ресторан в етно-стилі». Меню закладів засноване на традиційних українських стравах, які набувають нового життя та смаку разом із сучасними методами кулінарії. Відкрив ресторан один з найкращих шеф-кухарів та рестораторів України, президент Асоціації шеф-кухарів України, Ігор Брагін разом із сім’єю та друзями. У «Товстій Качці» червоний борщ готують за старовинним рецептом і вдосконалюють додаванням чорної смородини та квасолі. Підгарніровується борщ грінками з чорного хліба, гострим перчиком, цибулею та часником, і ще салом перекрученим з часником.

Царське село | Instagram

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)

Години роботи: щодня 10:00-23:00 

Як замовити стіл: за телефонами +380674341122, +380954341122 

Дещо з меню: борщ по-царськи — 395 грн, борщ «Родинне застілля» — 985 грн, борщ з куркою та пампушками — 325 грн.

Деталі: Якщо шукаєте, де в серці столиці відчути колорит українського села та скуштувати неймовірно смачні національні страви з локальних продуктів — саме час забронювати столик у ресторані-музеї «Царське село». Лише тут ви зможете скуштувати легендарний фірмовий борщ по-царськи, який вражає насиченим буряковим кольором, ароматним міксом овочів та ніжним ребром — ідеальний вибір для будь-якої трапези. 

Розділити трапезу ви можете, обравши формат борщу «Родинне застілля» – понад літр фірмового борщу на ребрах свинини, який подають у великій каструлі, з пампушками з жульєном, зеленою цибулею, салом та сметаною. Також в “Царському селі” готують ароматний та легкий борщ з домашньою курочкою, і подають з апетитними пампушками, сметаною та часниковим соусом. Візит до “Царського села” – це завжди подорож у світ традицій та смаків, де ароматний борщ стає символом гостинності та домашнього затишку.

Глек | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Дещо з меню: зелений борщ з підкопченим сомом — 290 грн, справжній київський борщ з білими грибами та пампушкою/м’ясною пампушкою – 250 грн/290 грн.

Деталі: Ресторан сучасної київської кухні «Глек» знаходиться в історичному центрі столиці. Заклад дотримується принципів міжнародної філософії Slow Food, яка підкреслює необхідність збереження національних і регіональних кухонь та підтримки локальної продукції. В «Глеку» страви готують з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг. В ресторані готують борщ на овочевому бульйоні з білими грибами та квасолею без картоплі, його подають з пампушкою, яку ми розрізають, змащують конопляним майонезом, приправляють червоною цибулею та начиняють томленими бичачими хвостами. Також можна спробувати зелений борщ з підкопченим сомом.

КАНАПА | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19А

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 11:00-23:00

Дещо з меню: борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками — 259 грн, зелений борщ — 239 грн, борщ з білими грибами — 198 грн.

Деталі: «КАНАПА» на Андріївському узвозі — один з перших закладів сучасної української кухні в столиці. Інтер’єр доповнюють експозиції художників, а страви подають в сучасному авторському посуді. В меню ресторану ви знайдете автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. Борщів у меню є три види: легендарний червоний з копченою грушею, сливою та пампушками, який в сезон подають у капусті, зелений борщ на бульйоні з кролика з додаванням кінського щавля, кропиви та м’яса кролика, а також борщ з білими грибами та пісною сметаною.

Legit | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Верхній вал, 22

Години роботи: нд — чт 12:00-22:00, пт — сб 12:00-23:00, пн — вихідний

Дещо з меню: борщ — 290 грн, борщ гуцульский з білими грибами — 310 грн, борщ херсонський рибний — 320 грн.

Деталі: «Легіт» – міське кафе з дружньою атмосферою на Подолі. Заклад має на два поверхи: перший зустрічає гостей барною стійкою. Навпроти стійки можна розташуватись в затишку біля панорамного вікна з видом на буремне життя старовинних вулиць Подолу. На кухні в «Легіті» переважно готують з досить простих продуктів, але на рівні високої гастрономії. Борщів тут аж три види: червоний борщ на копченій груші з пампухом та перетертим салом, борщ гуцульский з білими грибами та двома видами квасолі, а також херсонський рибний борщ з креветками, мідіями та масляною рибою.

Головна фото: Nadin Sh

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi