Де поснідати в Києві: ранок у подільському стилі - PostEat

пошук

Де поснідати в Києві: ранок у подільському стилі
03-04-2023 0 4878


Сніданки на Подолі шукала редакція PostEat. Багатьом столичним мешканцям пощастило тут працювати, хтось народився і виріс у цьому старовинному місці, і, напевно, всі люблять гуляти тихими та затишними вулицями цього району — Поділ по праву називають серцем Києва, адже з нього починалася історія міста. Розповідаємо, які сніданки на Подолі чекають на вас з самого ранку і навіть цілий день.

UNIBO CAFE

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Нижній Вал, 19/21

Бюджет: ₴₴

Страви: «Той самий сніданок» з сосисками — 255 грн, млинці з маринованою грушею та сирним соус з горгондзолою — 195 грн, панкейки під ковдрою — 215 грн, боул азійський — 275 грн, шакшука — 205 грн.

Деталі: креативне молодіжне кафе, знаходиться на Подолі, дизайн в стилі аніме; європейська, азійська та американська кухні; сніданки цілий день, доставка через Glovo, працює щодня 10:00-21:00.

Жодна прогулянка Києвом не обходиться без відвідування старовинного Подолу. Прямуючи нижнім маршрутом через набережну та Сагайдачного або верхнім через Андріївські схили, кінцевим пунктом прогулянки можуть стати вали. Саме на Нижньому Валу, в одному кварталі від наймемнішої київської гори Щекавицею, можна поснідати (і не тільки) не нудними стравами в UNIBO CAFE. І не біда, якщо сніданок стане пізним — всі страви доступні протягом цілого дня. Резерв столу за номером +380663135126.

Завертайло.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 7

Бюджет: ₴₴

Страви: Комплекс Завертайло — 195 грн, завертайлівська сосиска зі скремблом та беконом — 325 грн, круасан бенедикт з лососем — 265 грн, бейгл з індичкою — 195 грн, кокосовий омлет — 245 грн.

Деталі: пекарня на Подолі, авторський проєкт Анни та Станіслава Завертайло, лаконічний дизайн інтер’єру, сніданки, свіжа випічка та хліб, натуральні вина.

Пекарня «Завертайло.» — авторський формат на Подолі від власників мережі кафе Honey Анни та Станіслава Завертайло. Концепція закладу та меню є втіленням пристрасті родини Завертайло до хліба, вина, ручної праці, родинних рецептів та спадкових традицій. В основі меню пекарні «Завертйло.» виразні смаки, сезонність та локальність. В закладі пропонують фірмові комплексні сніданки, випічку та хліб. Поснідати в закладі можна з 8 ранку до опівдня — пропонують ранковий боул, сосиски зі скремблом та беконом, круасани та бейгли з солоними начинками, омлети та яєшні. Улюбленцем серед гостей є «Комплекс Завертайло»: шмат хліба, цвітна капуста, витримана Гауда, збите вершкове масло з йогуртом та сіллю, томатний джем, салат з буряка з горіховим дресінгом дука, свіжа зелень.

Автостанція 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 15а

Бюджет: ₴₴

Страви: скрембл з креветками на тості — 255 грн, полента з артишоками та гливами — 175 грн, хумус з копченою скумбрією — 205 грн, крок мадам з індичкою — 235 грн, піца з яєчнею — 185 грн, млинці з куркою та сиром фонтіна — 175 грн.

Деталі: піцерія, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, більше 10 видів піци, десерти, сніданки з 10:00 до 13:00, натуральні вина, коктейлі, безалкогольні напої, pop-up заходи.

Піцерія «Автостанція» знаходиться біля Контрактової площі у колишньому приміщенні автостанції «Поділ». Це проєкт від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, власників таких закладів, як Mimosa Brooklyn Pizza, Mimosa Brooklyn Burger, Fish & Pussycat, «Чайка». У закладі 80 посадкових місць, в теплу пору поруч діє затишний літній майданчик під каштанами. Основний акцент в меню робиться на піці, але в закладі також є фокача, основні страви та закуски. На сніданок пропонують седвіч крок мадам з індичкою, поленту з артишоками та гливами, млинці з куркою та сиром фонтіна та піцу з яєчнею.

Пташка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 19Б

Бюджет: ₴₴

Страви: скрембл/глазунья/французький омлет з міксом зелені, чері томатами та хлібом на заквасці — 130 грн, ліниві вареники з ягідним кюлі — 185 грн, яйця пашот на подушці з карпатського йогурту з травами та печеним гарбузом — 195 грн, солона вівсянка з білими грибами, яйцем пашот, пармезаном та зеленою олією — 190 грн.

Деталі: бістро, знаходиться на Подолі, сніданки з 10:00 до 17:00, свіжа випічка, натуральні вина, винні дегустації, коктейлі, take away, локація для івентів.

«Пташка» — бістро з тихим двориком, терасою у самому серці Подолу. Затишний інтер’єр доповнено артом від молодого українського художника Роми Михайлова, який втілили на дзеркальних стінах. Ідея закладу — об’єднати киян та гостей міста за великим столом, проводити дегустації, майстер-класи та спілкуватися на будь-які теми: від їжі та вина до культури і мистецтва. Кожен ранок випікають круасани та пиріг з яблук, а ввечері пропонують натуральні вина та класичні коктейлі. В бістро готують сніданки до 17:00 та пригощають безлімітним фільтром від Taste Band.

Mastro

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костянтинівська, 19

Бюджет: ₴₴

Страви (ціна за умови придбання гарячого напою): яйце Бенедикт з шинкою — 1 грн, сирники зі сметаною на ягідним соусом — 1 грн, бельгійська вафля з цукіні, сицилійським соусом та морозивом — 1 грн, сирники з горгондзолою з грушевим конфі — 49 грн.

Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться на Подолі, засновник — чемпіон Італії з приготування піци Андрій Злотко, стильний інтер’єр, сніданки за 1 грн, римський оібд з 13:00 до 15:00, паста власного виробництва, винна карта, take away.

Ресторан італійської кухні Mastro знаходиться на Подолі. В оформленні ресторану власники надихались неповторною атмосферою Риму, яка поєднує дух різних епох, від античності до сучасності. Заклад заснував чемпіон Італії з приготування піци Андрій Злотко. В меню 9 видів піци, паста власного виробництва та ризото. З 10:00 до 12:00 ви можете обрати будь-який гарячий напій та отримати сніданок за 1 грн або за 49 грн.

tisto

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Ярославська, 15/23

Бюджет: ₴₴

Страви: сирники а-ля бусі — 239 грн, вишні-дивовижні — 197 грн, млинці з куркою та грибами — 217 грн, сендвіч з індичкою пастрамі — 279 грн.

Деталі: бістро та take away, знаходиться на Подолі, фірмова випічка бунь, сніданки цілий день, гастромаркет українських крафтових виробників, винна карта, коктейлі/

tisto — формат бістро та take away на Подолі. Гордість tisto — бунь, фірмовий новоспечений український пиріжок. Як зазначають у закладі, «відповідь французьким круасанам та американським сінабонам». З розробкою основного меню у tisto допомагав Євген Мензелевський — окрім випічки, є сніданки солодкі та солоні, салати, сендвічі та супи і чотири основні страви. Серед солодких сніданків сирники з маскарпоне із солоною карамеллю та тендітні вареники з цілими вишеньками всередині, серед солоних — сендвіч з індичкою пастрамі та млинці з куркою та грибами.

Головна фото: «Завертайло.»

Фото: Facebook UNIBO CAFE, «Завертайло.», «Автостанція», «Пташка», Mastro, tisto.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi