Гастро-події тижня в Києві: сирний поп-ап, індійська кухня з українськими винами, сліпа винна дегустація, single malt-вечір, «міцна дегустація» житніх віскі - PostEat

пошук

Гастро-події тижня в Києві: сирний поп-ап, індійська кухня з українськими винами, сліпа винна дегустація, single malt-вечір, «міцна дегустація» житніх віскі
24-03-2025 0 1722


Цього тижня Київ перетвориться на справжній гастрономічний рай! Відкрийте для себе світ вишуканих сирів на сирному поп-апі, пориньте в екзотичні смаки Індії, гармонійно поєднані з українськими винами, відчуйте азарт сліпої винної дегустації, насолодіться благородним смаком односолодового віскі та відкрийте для себе багатство житніх віскі. Цей тиждень – справжнє свято для гурманів!

Сирний поп-ап у ресторані “Глек”

Де: вулиця Велика Житомирська, 6

Коли: 30 березня (неділя) о 14:00

У ресторані «Глек» відбудеться унікальна гастрономічна подія – сирний поп-ап, де головним героєм стане сир. Натхненна сироварка Тетяна Дядечко та креативний шеф Андрій Северенчук об’єднають свої таланти, щоб створити незабутній бранч для справжніх гурманів. Гості матимуть можливість не лише скуштувати вишукані сирні страви, але й взяти участь у процесі їх створення. 

Разом з Тетяною Дядечко вони зможуть поспостерігати за варінням сиру, а також розрізати унікальний сир «Говерла», що став справжньою гордістю українського сироваріння. Андрій Северенчук, відомий своїми новаторськими поєднаннями смаків, створить неперевершені фудпейринги з напоями, що підкреслять багатство смакової палітри українських ремісничих сирів. Гості матимуть можливість познайомитися з сирами, які стали призерами престижних світових конкурсів, та відкрити для себе нові грані української гастрономічної культури.

Вартість: 1700 грн, придбати квиток за посиланням

 

Wine & food pairing: індійська кухня з українськими винами

Де: вулиця Велика Васильківська, 80

Коли: 27 березня (четвер) о 19:00

Ресторан HIMALAYA запрошує на вечір, де дві культури зустрінуться в гармонійному танці смаків. Яскрава, насичена спеціями Індія та смілива, молода Україна об’єднаються в унікальному wine & food pairing, щоб подарувати вам незабутні гастрономічні враження.

27 березня ви матимете можливість скуштувати шість вишуканих індійських страв, які ідеально поєднуються з п’ятьма особливими українськими винами. Спробуйте Драй Манчуріан, Панір Тікка, Матан Роган Джош, Дал Махані, Батер Чікен та Карі Сіфуд у поєднанні з Riesling, Frumushika nova, Pinot Blanc Reserve, Chateau Pinot, Pet Nat, Frumushika nova, Citronniy Magaracha, Frumushika nova та Odessa Black, Frumushika nova. Павло Мнухін розповість про тонкощі українського виноробства, а Яшві Тріпатхі поділиться секретами індійської кухні та культури. Вечір пройде в атмосфері затишку та тепла, при свічках, де ви зможете насолодитися розмовами про вино, спеції, традиції та відкрити для себе нові гастрономічні горизонти.

Вартість: 1700 грн, придбати квиток можна через дірект

 

Сезонна вечеря в “Спельта”

Де: вулиця Ярославська, 21

Коли: 28 березня (п’ятниця) о 19:00

З приходом весни, коли місто наповнюється теплом та сонячним світлом, пекарня «Спельта» запрошує вас на особливу сезонну вечерю. 28 березня ви матимете можливість насолодитися дегустаційним сетом з 7 страв, створених з найсвіжіших та найсмачніших сезонних продуктів. Кожна страва – це симфонія смаків, що відображає легкість, яскравість та натхнення весни. Доповнить цю гастрономічну подорож винний пейринг, підібраний справжніми майстрами своєї справи з Sabotage wine.

Вартість: 3500 грн, бронювання місць у telegram за номером +380986534962

 

Франція vs. Америка у форматі сліпої дегустації «Суд Парижа»

Де: вулиця Січових Стрільців, 82

Коли: 26 березня (середа) о 19:00

Ресторан Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa запрошує вас на захоплюючу сліпу дегустацію «Суд Парижа», де зійдуться у поєдинку вина виноробних господарств Франції та Америки. Ця дегустація – відтворення легендарної Паризької дегустації 1976 року, організованої британським винним експертом Стівеном Спарієром. Тоді, на його подив, каліфорнійські вина не лише не програли, а й здобули перемогу над французькими. Якщо ви хочете поринути в історію цієї події, радимо переглянути фільм «Шоковий ефект», сюжет якого заснований на реальних подіях тієї дегустації.

26 березня о 19:00 ви матимете можливість стати свідком та учасником сучасного «Суду Парижа». Ведучим вечора стане Head of wine Павло Водяницький, який допоможе вам розкрити таємниці вин та зробити власний вибір.

Вартість: 5000 грн, зарезервувати участь можна за посиланням у direct або за номером +380444991413

 

“Не попсова дегустація” в SAMNA

Де: вулиця Мазепи, 6

Коли: 27 березня (четвер) о 19:00

Ресторан SAMNA запрошує на вечір, де гості зможуть відкрити для себе неочікувані грані винного світу. 27 березня відбудеться дегустація, що стане справжньою подорожжю винною картою, від елегантного Люксембургу до пристрасної Іспанії. У келихах гостей розкриються витончений Cremant de Luxembourg Brut, що зачарує свіжістю та елегантністю, французька класика Nuits-Saint-Georges з багатим букетом та глибоким смаком, італійська Ribolla Gialla Turian, що вразить яскравою грою кислотності та фруктовості. 

А також культове біле Belondrade y Lurton з Іспанії, що закохує з першого ковтка, витончений Sancerre Rouge “Belle Dame”, що демонструє найкращі якості Піно Нуар, та легкий, але вибуховий червоний Trousseau, що відкриє нові грані смаку. Кількість місць обмежена, тому бажаючим варто поквапитися, щоб стати частиною цієї незабутньої події.

Вартість: 2900 грн, зарезервувати участь можна за посиланням в діректі або за номером +380673910881

 

Дегустація вина «Італія з Півночі на Південь»

Де: вулиця Сагайдачного, 33

Коли: 27 березня (четвер) о 19:00

Ресторан SORSO Wine&Gastrobar запрошує на вечір, присвячений винам Італії, де ви зможете здійснити подорож від прохолодних альпійських вершин до сонячних південних берегів. Дегустація «Італія з Півночі на Південь» – це унікальна можливість відчути різноманіття італійських вин, кожне з яких розповість свою неповторну історію.

У програмі дегустації представлені ігристе вино Antares Trento DOC Millesimato 2019 Brut з Трентіно, біле вино Marche Passerina 2022 з Марке, рожеве вино Belguardo Rosato 2022 з Тоскани, червоне вино Peque-Na 2016 з Валле-д’Аоста, червоне вино La Spinetta Barbera d’Asti Superiore 2008 з П’ємонту та кріплене вино Marsala 70-х років з Сицилії.

Ведучим вечора стане Олег Кравченко, кращий сомельє України 2011 року, співвласник та шеф-сомельє винного бару Win bar (Київ). Його професійні знання та досвід допоможуть розкрити таємниці кожного вина та відчути всю палітру смаків Італії.

Вартість: 1550 грн, придбати квитки за номерами +380675832954

 

Single malt-вечір з Русланом Замосковним у Godot

Де: вулиця Велика Васильківська, 33

Коли: 30 березня (неділя) о 18:00

Бар Godot запрошує на вечір односолодового віскі з Русланом Замосковним, експертом, який знає про цей напій все. Руслан, з понад 25-річним досвідом, випускник віскі-академії Burn Stewart та співпрацює з такими відомими іменами, як Berry Bros., Duncan Taylor, Adelphi, Hunter Laing, проведе незабутню дегустацію. Він одесит, тому на вечорі пануватиме атмосфера гумору та мудрості.

30 березня гості зможуть скуштувати п’ять видів односолодового віскі, відібраних Русланом, а також насолодитися закусками, що підкреслять смак напою. Кількість місць обмежена – лише 20, тому на вечорі пануватиме камерна та тепла атмосфера.

Вартість: 2000 грн, придбати квиток за посиланням

 

Міцна дегустація з Тімуром Дорофеєвим в барі BARMANDICTAT

Де: вулиця Хрещатик, 44б

Коли: 30 березня (неділя) о 18:00

Бар BARMANDICTAT запрошує на вечір «Житні віскі. Частина II». Гостям буде запропоновано скуштувати п’ять вишуканих зразків: Boone County Small Batch Rye, Town Branch Straight Rye, Rossville Union 7 years old Barrel Proof Rye, RY3 Rum Cask Cask Strength та RY3 Madeira Cask Strength.

Після дегустації цих напоїв, бармен приготує класичний коктейль Sazerac на їхній основі. А після антракту на гостей чекає особлива прем’єра – дегустація першого релізу спільного проєкту BARMANDICTAT та Scyfion: восьмирічного односолодового віскі дистилерії Dalmunach. Гості стануть першими, хто скуштує цей унікальний напій, а також дізнаються більше про проєкт Distilleries of the XXI Century.

Вечір пройде в атмосфері затишку та гостинності, з конферансом від Тимура Дорофеєва та смачними закусками від бару.

Вартість: 2025 грн, придбати квиток за посиланням

 

Головна фото: Jez Timms on Unsplash

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi