пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat підготувала добірку цікавих та різних гастро-подій, які відбудуться найближчими днями у Києві — дегустація альпійських сирів в марʼяжі з вишуканими французькими винами у Très Français, дегустація легендарного торф’яного односолодового віскі Ardbeg із авторськими стравами у Sam’s Steak House, вишукане вінтажне чаювання в ресторані «Беlkin»і не тільки в нашій редакційні добірці.
Де: вулиця Костьольна, 3, ресторан Très Français
Коли: 30 січня (четвер) о 19:00
В ресторані французької кухні Très Français настільки люблять альпійський регіон і хочуть познайомити вас з його спеціалітетами, що вирішили зробити це у форматі дегустації альпійських сирів в марʼяжі з вишуканими французькими винами. 4 види сиру з альпійського регіону (реблошон, раклет, грюєр та том шевр) розкриють свої унікальні смаки в поєднанні з винами, ідеально підібраними професійним сомельє. Ця дегустація занурить вас в цікаві розповіді про альпійські сири та французькі вина в теплій та дружній атмосфері і відкриє нові довершені поєднання вишуканої французької гастрономії.
Вартість: 1550 грн
Де: вулиця Жилянська, 37, Sam’s Steak House
Коли: 30 січня (четвер) о 19:00
Ви отримаєте унікальний формат Whisky&FoodPairing – гармонійне поєднання легендарного торф’яного односолодового віскі Ardbeg із вишуканими авторськими стравами від нашого Шефа. На дегустації буде представлено 5 релізів та 5 страв від Шефа. Спікер вечора Іван Бачурін — президент Асоціації сомельє України, бренд-амбасадор MoëtHennessy та визнаний експерт у світі напоїв.
№1 Ardbeg 10 YO \ 46%: класика Ardbeg, визнана віскі року (2008). Витриманий 10 років у дубових бочках з-підбурбону, відомий своїм інтенсивним торф’яним характером. Супровід — страва від Шефа — Beef тар-тар з запеченою устрицею на камені.
№2 Ardbeg AN OA \ 46,6%: поєднання витримки у бочках з-під бурбону, хересу та нового дубу створює округлий, торф’яний характер з нотами яблука, персика, банану та патоки. Супровід — підв’ялене качине філе з персиками на чорному тісті.
№3 Ardbeg Spectacular 46% (limited): лімітований реліз, витриманий у бочках з-під портвейну та бурбону. Це баланс диму та солодкості з ароматом лаванди, ментолу, шкіри і деревного диму. Супровід — ростбіф запечений з фуа-гра з шпинатним пюре та сублімованою малиною.
№4 Ardbeg Anthology Unicorn’s Tale 46% (limited): рідкісний 14-річний віскі з бочок мадери табурбону. Надихнувся легендою про єдинорога Айли. В ароматі унікальні ноти бананового хлібу, пудингу та тліючого кедру. Супровід — бургер ( mini ) з курячим пате та карамелізованою грушею з лісовими горіхами.
№5 Ardbeg Corryvreckan \ 57,1 %: названий на честь виру Corryvreckan, цей віскі поєднує спирти, витримані у бочках із французького дубу та з-під бурбону. В ароматі є чорний шоколад, вишня та сосна. Супровід — брауні з фініками та запеченим буряком з морозивом та в’яленою грушею.
Вартість: 3500 грн
Де: вулиця Сагайдачного, 33, SORSO • wine & gastro bar
Коли: 30 січня (четвер) о 19:00
На дегустації розберуть незвичайні смаки вин Аргентини, Чилі, ПАР, Нової Зеландії та Австралії, а також приємно проведемо час в компанії однодумців. Сомельє: амбасадор Goodwine — Петро Хоружий.
На дегустації будуть представлені: Catena Appellation San Carlos Cabernet Franc; Matetic Corralillo Winemaker’s Blend; Boekenhoutskloof The Chocolate Block; Rye Barrels Red Blend; Don Pascual Tannat Crianza En Roble; d’Arenberg Vintage Fortified Shiraz.
Вартість: 1450 грн
Де: вулиця Рогнідинська, 2, ресторан “Первак”
Коли: 30 січня (четвер) о 19:00
Можливість першими у нашому ресторані спробувати сучасні вина українського виробника “Pilot’s Wine” у супроводі ідеально підібраних страв. На вас чекає 6 крафтових вин від української виноробні Pilot’s Wine (Совіньйон, Рислінг, Шардоне, Каберне, Мерло, Одеський чорний) у супроводі сомельє, найкращого кавіста 2023 року Євгена Бойка. В кінці вечору на кожного гостя чекає сюрприз та унікальна можливість придбати вино за спеціальною ціною.
Та 6 вишуканих страв у дегустаційному форматі від шеф-кухаря Первака Людмили Руденко (хумус з пітою з власної пекарні; сет закусок із брускет; салат з курячою печінкою, авокадо та персиком; міні-деруни з курячими сердечками та білими грибами; вирізка зі свинини у беконі з запеченими овочами та грибним соусом; морозиво власного виробництва: вершкове, горіхове та шоколадне). В стіл подають пончики, булочки та хліб з власної пекарні, фірмові намазки до них.
Вартість: 1350 грн
Де: вулиця Раїси Окіпної, 4, ресторан Gastro Укриття
Коли: 1 лютого (субота) о 17:00
Цей вечір — не лише про вишукані страви, а й про благодійність. Разом із фондом «Серце Європи» проведуть аукціон, щоб підтримати важливу справу. Меню від шеф-кухаря Дмитра Сапронова — це витвір гастрономічного мистецтва: підкопчений гребінець у ванільному маринаді; ніжний крем з піною з білих грибів; осетр з рулетиком з буряка, чорною ікрою, домашнім вареником з бататом та шафрановим соусом; телятина з костним мозком, сирним крокетом, пюре топінамбура та соусом-демігляс; освіжаючий предесерт із зеленого чаю; чізкейк із маскарпоне, карамелізованої груші та олії з топленого сиру горгонзола.
Вартість: 1600 грн, винний супровід 1000 грн (за бажанням)
Дегустація текіли в кафе “Шовковиця”
Де: вулиця Шовковична, 48, кафе “Шовковиця”
Коли: 1 лютого (субота) о 18:00
Зануритесь у світ Agave Spirits, де кожен ковток розповідає історію: від автентичності до сучасного тренду. Дізнаєтесь, як виробляють текілу й мескаль, які міфи супроводжують ці напої, і як не купити «кота в мішку». Проведе дегустацію: Тимофій Семенюк. Бренд-амбасадор по міцному алкоголю в Wine Bureau, бар-менеджер MONPARK KYIV, професійний бармен та культурний діяч. У вартість входять: дегустація, закуски, паста на вибір: паста з морепродуктами / болоньєзе / карбонара з хамоном / паста з креветками.
Вартість: 1500 грн
Де: проспект Берестейський, 40, ресторан «Беlkin»
Коли: 2 лютого (неділя) о 12:00
2 лютого Міла Топал запрошує вас на вінтажне чаювання, що відбудеться в затишній залі Рояль ресторану «Беlkin». В оточенні елегантного вінтажного і антикварного посуду гості: поринуть в історію, де шукали формулу порцеляни, дізнаються правила сервірування чайного столу на французький манер, смакуватимуть улюблений чай легендарної Коко Шанель з вишуканими десертами від ресторану, матимуть можливість взяти участь в благодійному аукціоні і придбати один з предметів сервірування.
Вартість: уточнюйте в ресторані
Головна фото: Michael Fousert on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi