пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Тепло і затишок – ось що дарує справжня італійська кухня. Поки за вікном ще морозний лютий, рекомендуємо зануритись гастрономічну симфонію від київських шеф-кухарів. Розповідаємо про пасту в сезонних і не тільки меню, яка зігріє вашу душу та вразить гармонією смаків. Хто сказав, що лютий не час для справжньої dolce vita?
Si | Instagram
Де: вулиця Прорізна, 20
Години роботи: пн-пт 10:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00
Дещо з меню: казарече з яловичою вирізкою та смородиною — 595 грн.
Деталі: Ресторан італійської кухні Si знаходиться в центрі Києва. Родзинками в інтерʼєрі закладу стали вінтажні елементи з міських барахолок в поєднанні з сучасним інтерʼєром. Бренд-шеф ресторану — креативний та талановитий Олександр Цвігун. Вся паста в Si власного виробництва, а тісто на піцу ферментується 72 години і запікається в печі. Ідеальний план на лютневу вечерю — казарече з яловичою вирізкою та смородиною. Пасту готують у вершковому соусі з додаванням трюфельної пасти. Зверху викладають ідеально просмажену яловичу вирізку, поливають соусом деміглас зі смородиною, та доповнюють чорним пармезаном і листям амаранту.
Idillio | Instagram
Де: Дніпровський узвіз, 1
Години роботи: щодня 12:00-22:00
Дещо з меню: тосканська паста з індичкою — 460 грн.
Деталі: Idillio — це вишуканий ресторан італійської кухні, розташований на Дніпровському узвозі. З його панорамних вікон відкривається захоплюючий краєвид на величну Лавру та мальовничий Дніпро. Шеф-кухар Олександр Лукʼяненко створює кулінарні шедеври, які не лише вражають смаком, а й мають яскраву шоу-подачу. Тут функціонує інтерактивна entertainment-кухня, яка дарує гостям незабутні гастрономічні враження та робить час у ресторані ще цікавішим. Меню пропонує різноманітні страви, зокрема і сезонні — серед зимових specialties ніжна тосканська паста з індичкою, в’яленими томатами, шпинатом та вершковим соусом з пармезаном.
pizzeria Napule’ | Instagram
Де: вулиця Мечникова, 9
Години роботи: щодня 12:00 — 22:00
Дещо з меню: фузіллі з рагу з ягнятини — 419 грн,
Деталі: Pizzeria Napule’ — ресторан італійської кухні, частина «Ресторани Гусовських». Піч, в якій готується піца, була виготовлена неаполітанським майстром Стефано Феррара з матеріалів, привезених з околиць Везувію. У 2008 році Pizzeria Napule’ отримала сертифікат від Асоціації справжньої неаполітанської піци (Associazione Verace Pizza Napoletana). Із сезонних позицій меню ресторану варто спробувати фузіллі з рагу з ягнятини та фондю із сиру пекоріно.
Osteria Pantagruel | Instagram
Де: вул. Лисенка, 1
Години роботи: пн–пт 11:00 – 22:00, сб–нд 12:00 – 22:00
Дещо з меню: казаречче з броколіні, анчоусами та боттаргою — 539 грн.
Деталі: osteria Pantagruel — перший з проєктів сім’ї ресторанів Гусовських. Більше ніж за два десятки років існування, Pantagruel став «ресторанною пам’яткою» сучасного Києва. Саме тут брати Гусовські вперше поділилися з гостями своєю пристрастю до сонячної Італії, почавши з культури до унікальних продуктів і фантастичних у своїй простій геніальності страв та колекцій вин. Зараз в ресторан діє спеціальне меню від шефа — варто встигнути спробувати казаречче з броколіні, анчоусами та боттаргою.
Сasa Lora | Instagram
Де: проспект Володимира Івасюка, 6, корп. 7
Години роботи: щодня 09:00 — 22:00
Дещо з меню: канелоні з лососем та шпинатом — 310 грн.
Деталі: Casa Lorа — дім-ресторан нової італійської кухні та винний бар на Оболоні. Інтер’єр в ресторані тематичний у затишному стилі будинку з кімнатами та цікавим декором. меню закладу антипасті та салати, піца, паста та ризото, страви з м’яса та риби і десерти. Винна карта Casa Lora налічує більше 80 різних вин з усього світу (в тому числі натуральні, органічні, безалкогольні). В Casa Lorа пропонують сезонні позиції, серед яких канелоні з лососем та шпинатом, запечені з соусом бешамель.
Головна фото: Jean-claude Attipoe on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi