Десерт із памʼяті киян: пекарня "Завертайло" і Kachorovska переосмислили "Київську троянду", яка памʼятає смак міста й пахне бузиною - PostEat

пошук

Десерт із памʼяті киян: пекарня "Завертайло" і Kachorovska переосмислили "Київську троянду", яка памʼятає смак міста й пахне бузиною
29-05-2025 0 119


Серед київських любителів десертів вже давно сформувався особливий тип людей — ті, хто шукає не просто десерт, а настрій, температуру повітря, контекст, ноту рому чи згадку про бабусин крем для торта. Вони знаходять магію в простому: у шоколаді, що тане поруч із ніжним масляним кремом і знайомому з дитинства ароматі вафельного ріжка.

Друзі, саме для вас новинка — десерт «Київська троянда», який створили в пекарні «Завертайло» у співпраці з брендом Kachorovska

«Колись у Києві була «Київська троянда» — десерт із гучно хрусткою скоринкою і фруктовою начинкою. Смак її вже зник, але залишив по собі відчуття.

Наша «Київська троянда» — це нова історія. Про Київ, яке цвіте. Жінок, які його тримають. Літо, що хочеться запам’ятати на смак». 

В «Завертайло» кажуть, що їх «Троянда» — не реконструкція, а швидше кондитерська відповідь. Десерт пана Стаса запрошує до діалогу через бісквіт і мус. Це спроба поговорити з містом, яке не встигло попрощатися з багатьма своїми солодкими символами.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

З чого складається «троянда» від «Завертайло»: 

  • Вологий лимонний бісквіт, що пахне білим ромом, розталим пломбіром і трохи бузиною — як провулок між Подолом і Маріїнським.

  • Легкий шар масляного крему з ваніллю — саме той, який колись мазали широким ножем на святкові торти.

  • Шоколадний мус — мʼякий, шовковистий, не гіркий, не надто солодкий. Влучно збалансований для тих, хто виріс на «Пташиному молоці».

Цей десерт — це щось для внутрішнього гедоніста, який хоче поєднати кондитерську текстуру з емоцією міського літа. В бренді Kachorovska так розказали про ідею створення «Київьскої троянди»: 

«Завертайло та Kachorovska вирішили наповнити це літо смаком квітучого Києва, створивши свіжу інтерпретацію десерту «Київська троянда». …
Цей десерт — присвята місту та жінкам. Це освідчення в коханні й дружбі. Це привід зробити подарунок близькій людині без жодної причини та засвідчити свою прихильність найделікатнішим чином.
Ми щиро сподіваємось, що цей смак стане рідним для киян та гостей міста, а також буде асоціюватись з теплими травневими вечорами, коли Київ особливо привітний».

10% від продажу «Київської троянди» впродовж року підуть на відновлення поранених українських військових. Солодке — не як втеча, а як подяка. Смак Києва, який живе — завдяки тим, хто його боронить.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

«Київську троянду», як ви розумієте, можна знайти в «Завертайло», одному з київських закладів, де прикладають максимум зусиль, щоб десерти стали формою інтелектуального спілкування з гостем.

Ходіть, спробуйте і самі вирішуйте, чи стане «троянда» для вас історією, яку хочеться запамʼятати на смак? Як пломбір після концерту у «Жовтні», як бузину біля «Золотих воріт», як лимон у воді, яку приносять у спеку на Андріївському. А потім приходьте до нас коментарі та скажіть чесно, як все пройшло з «трояндою»? 

Фото: «Завертайло»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi