«Козацький Паб» у Львові: осередок справжньої української гостинності - PostEat

пошук

«Козацький Паб» у Львові: осередок справжньої української гостинності
04-11-2024 0 2556


Львівські ресторатори впевнено і сміливо досліджують українську безцінну культурну та історичну спадщину, щоб втілити її в унікальних проєктах. Бо саме етнічна сила українського народу надихає та гуртує — так два роки тому з’явився перший у Львові «Козацький Паб», який є особливим українським простором, де кожен гість відчує силу традицій у сучасному форматі. 

Цього літа у самому центрі Львова відкрив свої двері другий «Козацький Паб» з найбільшими чебуреками у місті та унікальними мистецькими композиціями від сучасного українського митця. Редакція PostEat розповість вам про справжні «курені козацької гостинності», де на вас чекають надзвичайні естетичні та гастрономічні враження.

Концепція та локації

В «Козацькому Пабі» об’єднали і втілили унікальну козацьку легенду та атмосферний ірландський паб. Все для того, аби кожен гість відчув себе вільно і затишно серед друзів у сучасному форматі гостинного куреня. За переказами, козаки облаштовували собі курені, де збирались гуртом, щоб розділити новини та особливі похідні страви. Це надихнуло засновників «Козацького Пабу» створити не просто традиційний паб чи концептуальний ресторан — а місце, наповнене сенсами, смаками та культурними таємницями.

«Козацький Паб» на Кульпарківській є ідеальним родинним закладом та місцем для великих компаній і сімейних свят. Цей ресторан готовий прийняти будь-які банкетні заходи в приватній зоні, а для маленьких гостей є окрема дитяча кімната. Родзинкою закладу є стильний великий контактний бар, де можна насолодитися спілкуванням з друзями. Ви зможете обрати ідеальний супровід для вечора з віскі-бару з понад 35 видами віскі для справжніх цінителів, цікавої коктейльної карти та великої винотеки.

«Козацький Паб» у центрі Львова вже став популярним місцем серед туристів та місцевих жителів. В цій локації біля 100 посадкових місць, два поверхи, понад два десятки авторських картин, триметровий екран для перегляду футбольних матчів та власна колекція пивних кухлів з різних країн світу. Також тільки тут готують особливо велику страву, за якою полюють усі фудіз міста — далі про неї розповімо.

Інтер’єр: еклектичний простір та унікальний живопис

Інтер’єри «Козацького Пабу» є еклектичним сучасним простором з концепцією української культури та авторськими етносимволами, які створені талановитим львівським митцем Борисом Гаврилюком. Спеціально для закладу на Кульпарківській художник створив єдиний зразок лакованого муралу Львова із зображенням «Козак Мамай» — він втілює в собі жіноче (душа-пісня, земля-мати) та чоловіче (святий-батько, козак-лицар). 

Зали обох «Козацьких Пабів» прикрашені кількома десятками авторських картин митця, які відображають силу козацького духу та культурну глибину. Кожна деталь інтер’єру пабу ретельно продумана: дерев’яні акценти та живопис, які переносять вас у героїчні часи козацтва, водночас нагадуючи про сучасність завдяки авторським смакам та високоякісному сервісу.

Зокрема, в закладі на Соборності представлені три унікальні мистецькі композиції від сучасного українського митця, а також є власна колекція пивних кухлів з різних країн світу.

Кухня і страви: сучасна українська кухня

В меню «Козацького Пабу» представлене різноманіття традиційних страв української кухні в шефській інтерпретації, а також популярні страви інших кухонь світу — все, щоб задовольнити смаки кожного гостя. 

В якості закуски пропонують, зокрема, домашнє сало з пряними травами власного виробництва, м’ясну добірку власного виробництва та холодець з цвіклями і грінками.

Серед салатів гості полюбляють обирати салат з домашнього сиру з овочами, варіації Цезаря з куркою або з креветками, а також салат з ростбіфом та буряковим мусом.

Окрім фірмового борщу з ребром, в «Козацькому Пабі» готують пікантний бограч з декількох видів м’яса та тушкованих овочів, капусняк зі свинячим реберцем і пряною квасолею та ніжний сирно-вершковий крем-суп з соусом песто та креветками у тісті філо. Звичайно, не обійшлось в «Козацькому Пабі» без вареників, які ліплять самостійно — пропонують варені та смажені з картоплею, з бринзою, чорні авторські з коропом та улюблені з дитинства із вишнями.

До пива, про цікавий асортимент якого розповімо далі, ідеально пасуватимуть хрумкі тигрові креветки, гострі або медові курячі крила, а також лімітована осіння страва — апетитна рулька. І ще в пабі готують кілька видів бургерів — новинкою, яку варто спробувати, є сирний з камамбером та чеддером.

Великий вибір м’ясних страв та ковбасок власного виробництва в «Козацьких Пабах» задовольнить будь-якого гурмана: тут і ребра свинячі в медовій глазурі, і качина ніжка конфі, тендерлойн з овочами-гриль, і ковбаска куряча з сиром та пікантна яловича. Також готують й рибні страви — запечену річкову форель під соусом з каперсами на основі ігристого вина та стейк з норвезького лосося з буряковим пюре.

Зірковою стравою в «Козацьких Пабах» є по-справжньому козацькі чебуреки — соковиті та мегавеликі, їх готують з бараниною, з яловичиною та свининою, с домашнім сиром та сулугуні, а також зі шпинатом і печерицями. Можна одразу замовити сет з чебурків, щоб ознайомитись з усіма смаками і обрати фаворита. До речі, всі чебуреки подаються з соусами BBQ, мацоні та гострим з травами, які самостійно роблять в пабі. Також самостійно в закладах готують маринади, випічку, торти і десерти.

Хоча головним фаворитом однозначно є львівський must try — найбільший у місті чебурек, який вміщує в собі всю силу українського духу. Вражаючий розмір, вага 800 г та безмежна кількість смаку — в «Козацькому Пабі» рекомендують кожному спробувати найбільший у Львові козацький чебурек.

Дещо з меню:

  • Курячий паштет з журавлиним желе — 175 грн,
  • Салат з ростбіфом та буряковим мусом — 340 грн,
  • Холодець з цвіклями та грінками — 190 грн,
  • Капусняк зі свинячим реберцем (подається з пряною квасолею) — 190 грн,
  • Медові курячі крила — 250 грн,
  • Авторські вареники з коропом — 205 грн,
  • Козацький чебурек зі шпинатом, печерицями та сиром — 330 грн,
  • Ковбаска пікантна яловича — 305 грн.

Пивний асортимент в «Козацьких Пабах» має відмінні зразки розливного чеського, ірландського та німецького пива для справжніх пивних гурманів. А також серед позицій крафтові бельгійські та індійські елі. Восени ви можете спробувати найбільш популярне пиво Oktoberfest у світі Paulaner — пиво бурштинового кольору з кремовою піною й багатим, рівним, легким ароматом хмелю. Пиво витримується впродовж 15 тижнів, і вміст алкоголю в ньому 6%, його подають із курчам, ростбіфом, барбекю й гострими стравами. Окрім цього в барний карті ви знайдете класичні та авторські коктейлі, різноманіття міцного алкоголю, а також зразки європейських та українських вин.

Дещо з барної карти:

  • Paulaner Oktobeefest — 405 грн/1 л,
  • Pilsner Urquell — 325 грн/1 л,
  • Burgomistr Indian pale ale — 185 грн/1 л,
  • Полунично-Лимонний Шприц — 305 грн,
  • Campari Orange — 150 грн,
  • Сікера Медова Сонячна — 100 грн/100 мл,
  • Pinot Grigio Delle Venezie — 120 грн/100 г,
  • Valpolicella Doc Ripasso, La Sogara — 135 грн/100 г.

Ви можете збиратись великою родиною на святкування дня народження — кожен іменинник отримує 10% знижки на банкет впродовж 7 днів після святкової дати. А також за бажання замовити улюблені страви із собою та також отримати приємну 10% знижку. Доставку з «Козацького Пабу» ви можете замовити за допомогою власної доставки, яка діє в радіусі 5 км (доставка в радіусі 2 км від 200 грн – безкоштовна) або через агрегатори Bolt Food та Glovo.

Кожен гість «Козацького Пабу» стає частиною великого та щирого козацького братства, яке цінує українську силу духу і красу її етнічного образу, знається на смачних стравах та відмінних напоях, плекає в собі козацьку могутність щодня.

 

«Козацький Паб»

Де: м. Львів, вулиця Кульпарківська, 93; площа Соборна, 2

Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Контактний телефон: +380632496069 (Кульпарківська), +380732606070 (Соборна)

Instagram

 

Текст: Олена Березовенко

Фото: надані закладом 

 

Матеріал підготовлено за підтримки закладів «Козацький Паб»

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi