Куди піти поїсти український борщ в Києві цього літа - PostEat

пошук

Куди піти поїсти український борщ в Києві цього літа
10-07-2024 0 2427


Який борщ в Києві варто скуштувати цього літа, розповідає редакція PostEat. Кращої страви для обіду годі шукати, тому забувати про борщ влітку ми не рекомендуємо. В цій добірці розповідаємо про локації, де для вас приготують класичний борщ на реберцях і подадуть у хлібній тарліці або ж цікаву варіацію грибного борщу на буряковому квасі з вушками з білих грибів чи з додаванням копченої груші та вишневого конфітюру. Ми вже знаємо куди піти поїсти український борщ в Києві цього літа — читайте та прямуйте смакувати борщі.

Галушка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Бессарабська площа, 5

Години роботи: пн-чт, нд 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Бюджет: салати від 75 грн, галушки від 159 грн, десерти від 115 грн.

Дещо з меню: борщ, зварений на качиному бульйоні з вишнею – 215 грн, зелений борщ з куркою – 175 грн.

Деталі: «Галушка» — ресторан української кухні на Бессарабці. В інтер’єрі закладу ви знайдете багато цікавих та особливих символів, які лише підкреслюють глибоку філософію проєкту — він не тільки про їжу, це про цінність та повагу до свого коріння і культури. 

В меню ресторану авторська українська домашня кухня: різні сніданки, деруни з лісовими грибами, авторська котлета по-київськи, класичні та фірмові галушки. Борщ в «Галушці» готують на качиному бульйоні з вишнею, який подають зі справжнім полтавським салом, сметаною, хлібом та зеленою цибулею. Також ви можете спробувати легкий зелений борщ зі  щавлем, куркою та сметаною. Не забувайте про  фірмові настоянки власного виробництва, які відмінно доповнять ваш український обід.

Глек | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6

Години роботи: пн-пт 09:30-22:00, сб-нд 10:30-22:00

Бюджет: салати від 290 грн, основі страви від 290 грн, десерти від 190 грн.

Дещо з меню: зелений борщ з підкопченим сомом — 270 грн, справжній київський борщ з білими грибами та пампушкою/м’ясною пампушкою – 230 грн/270 грн.

Деталі: «Глек» — ресторан сучасної київської кухні в історичному центрі столиці. В ресторані страви готують з продуктів, вирощених на або фермерських господарствах або виготовлених у невеликих місцевих виробників, які знаходяться поруч із містом. На вас чекають найкращі українські напої, вишукана сучасна київська кухня від шефа Андрія Северенчука, дегустації різних форматів, фудпейринг. В ресторані готують борщ на овочевому бульйоні з білими грибами та квасолею без картоплі, його подають з пампушкою, яку ми розрізають, змащують конопляним майонезом, приправляють червоною цибулею та начиняють томленими бичачими хвостами. Також можна спробувати зелений борщ з підкопченим сомом.

Царське Село | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лаврська, 22 (біля Києво-Печерської Лаври)

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Як замовити: за телефонами +380674341122, +380954341122

Дещо з меню: борщ по-царськи — 395 грн, борщ «Родинне застілля» — 985 грн, борщ з куркою та пампушками — 325 грн.

Деталі: Автентичний інтер’єр, традиційні збережні крізь роки рецепти української кухні, багаторічний досвід та першокласне обслуговування — це все про один з перших ресторанів Києва «Царське Село». Тут ви завжди можете відчути особливу атмосферу гостинності та затишку, яку плекає професійна команда ресторану. 

У великому меню «Царського Села» представлено аж три види борщу, які вразять навіть досвідчених гурманів. Гості давно полюбили наваристий фірмовий борщ по-царськи з ребра свинини, який подають у хлібній тарілці власного виробництва, з чаркою горілки, відбірним салом, солоним огірком, сметаною, пампушками, часниковим соусом, зеленою цибулею. Для великої компанії приготували особливу подачу борщу «Родинне застілля» — понад літр фірмового на ребрах свинини подають у великій каструлі, з пампушками з жульєном, зеленою цибулею, відбірним сало і сметаною. Крім цього, ви можете скуштувати легкий домашній борщ з куркою та пампушками, який ідеально смакуватиме діткам. Варто зауважити, що насолодитись по-справжньому “царськими” борщами ви можете як у закладі, так і замовити їх із собою чи з доставкою прямо додому.

Публіцист | Instagram

Де: вул. Січових Стрільців, 25

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00

Бюджет: салати від 285 грн, основі страви від 350 грн, десерти від 165 грн.

Дещо з меню: борщ з качкою та капустою кімчі — 195 грн.

Деталі: «Публіцист» — атмосферний ресторан, який знаходиться у стінах колишнього видавництва. Інтер’єр закладу стильний та сучасний, особливо приємно відпочивати за столиками біля великих вікон. У меню ви знайдете кілька стейків та видів піци, бургери та різноманіття м’ясних страв, а також бранчі, які готують до 16:00. В «Публіцисті» ви можете скуштувати борщ з додаванням домашнього квасу, копченого качиного філе, томатів пелаті та кімчі власного виробництва, що подається зі сметаною та кінзою.

Товста Качка | Instagram

Де: вул. Прорізна, 15А

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Бюджет: салати від 154 грн, основі страви від 296 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: борщ з качкою, салом та грінками із чорного хліба – 218 грн

Деталі: «Товста качка» – це заклад у центрі Києва в форматі «сімейний ресторан в етно-стилі». Відкрив ресторан один з найкращих шеф-кухарів та рестораторів України, президент Асоціації шеф-кухарів України, Ігор Брагін разом із сім’єю та друзями. Меню закладу засноване на традиційних українських стравах, які набувають нового життя та смаку разом із сучасними методами кулінарії. В меню ви знайдете великий вибір страв з качкою, зокрема, і борщ, який готують з додаванням чорної смородини, квасолі, а подають з грінками з чорного хліба, гострим перчиком, цибулею та часником та перекрученим  з часником салом.

Полтава | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Бюджет: салати від 185 грн, основі страви від 270 грн, десерти від 170 грн.

Дещо з меню: зелений борщ з сомом — 205 грн, борщ по-кременчуцьки  — 195 грн.

Деталі: «Полтава» — бістро сучасної української гастрономії на Арсенальній, яке відкрили шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії «Нова Пошта» Інна Поперешнюк. Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO, інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Деякі страви готують за родинними рецептами засновників, а для страв максимально використовують локальні продукти. Тут можна спробувати зелений борщ з сомом на рибному бульйоні, з молодою картоплею, коренем селери, моркви, білим грибом, свіжий щавелем та петрушкою, а також борщ по-кременчуцьки з полтавською яловичиною, квасолею, копченою грушею, зубровкою, вишневим конфітюром та з копченою сметаною.

Канапа | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 19А

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 11:00-23:00

Бюджет: салати від 198 грн, основі страви від 315 грн, десерти від 198 грн.

Дещо з меню: борщ червоний з копченою грушею, сливою та пампушками — 229 грн, зелений борщ — 219 грн, грибний борщ на буряковому квасі з вушками з білих грибів — 198 грн.

Деталі: «КАНАПА» на Андріївському узвозі — один з перших закладів сучасної української кухні в столиці. Інтер’єр доповнюють експозиції художників, а страви подають в сучасному авторському посуді. В меню ресторану ви знайдете автентичні українські страви, для яких обирають локальні продукти. Борщів у меню є три види: легендарний червоний з копченою грушею, сливою та пампушками, який в сезон подають у капусті, зелений борщ на бульйоні з кролика з додаванням кінського щавля, кропиви та м’яса кролика, а також грибний борщ на буряковому квасі з вушками з білих грибів.

Головна фото: «Галушка”

Фото: Facebook/Instagram “Галушка”, “Глек”, “Царське Село”, “Публіцист”, “Товста Качка”, “Полтава”, “Канапа”.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi