пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Редакція PostEat дізнавалась, куди восени завітати в Києві на форшмак та келих вина. Форшмак – це страва з рубленого м’яса або оселедця (частіше). Традиційні рецепти включають нарізане зварене яйце, цибулю і терте свіже яблуко, іноді додають картоплю. Цю страву відносять до закусок і зазвичай подають з хлібом чи грінками. У єврейській кухні ця страва стала національною. У фінській кухні форшмак зазвичай готують з м’ясного фаршу, анчоусів або оселедця та цибулі.
Форшмак подають як гарячим, так і холодним. Вільям Похльобкін описує страву як оригінальну східно-прусську гарячу закуску зі смаженого оселедця. У першому виданні російської кулінарної книги Олени Молоховець «Подарунок молодим домогосподаркам» (1861 р.) міститься три рецепти гарячого форшмаку, а в наступних виданнях – додаткові варіанти. Ще більш досконалі рецепти з подальшими подробицями про техніку приготування викладені в іншій російській кулінарній книзі під назвою «Практичні основи кулінарного мистецтва» (1899–1916 р.) Пелагеї Олександрової-Ігнатьєвої.
А куди восени завітати в Києві на форшмак та келих вина, ми розкажемо у нашому матеріалі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сергія Гусовського, 11/11
Бюджет: ₴₴. Сніданки (50–122 грн), закуски (24–128 грн), супи (98-158 грн), десерти (34–88 грн).
Страви: форшмак зі скумбрії та печінки тріски – 88 грн.
Напої: Pete`s Pure Bianco – 92 грн, house wine – 88 грн, Pinotage, The Grinder – 98 грн.
Деталі: позиціонує себе як космополітичне міське кафе без винних стереотипів, демократичні ціни і великі порції, шеф Валерій Бузовер, сезонні новинки в меню, винна карта, сніданки.
«Вино і Люди» — це космополітичне міське кафе без винних стереотипів. Тут ви можете скуштувати форшмак зі скумбрії та печінки тріски та вина за демократичними цінами. Вина у закладі можна замовити як побокально, так і у пляшці.
Амстер Дамстер — Amster Damster
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 111/113
Бюджет: ₴₴. Сморяброди та вафлі (95–145 грн), салати (98–210 грн), основні страви (147–295 грн).
Страви: форшмак з грінками із бородинського хліба та шматочками яблук – 89 грн.
Напої: Sauvignon Blanc Spinning Top (New Zealand) – 577 грн, Pinot Noir Spinning Top (New Zealand) – 688 грн, Chardonnay Jean Balmont (France) – 407 грн.
Деталі: розташований в центрі Києва, ресторан-бар, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (з 10:00 до 15:00 у вихідні), стильний інтер’єр, тераса, формат take away, kids friendly, винна і коктейльна карти, авторські коктейлі.
Амстер Дамстер — Amster Damster – це ресторан-бар з авторськими коктейлями та цікавими стравами. Крім голландських «сморябродів» ви можете спробувати тут форшмак з грінками із бородинського хліба та шматочками яблук. Оберіть до страви шардоне чи совіньйон блан, та насолоджуйтесь вечором.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 18
Бюджет: ₴₴₴. Салати (130–450 грн), основні страви (120–295 грн), десерти (50–160 грн).
Страви: форшмак – 130 грн.
Напої: Merlot, Kolonist – 100 грн, Chardonnay, Kolonist – 100 грн, Pinot Grigio, Zenato – 140 грн.
Деталі: концептуальний ресторан української кухні, формат take away, меню сніданків, українські стейки, блюда на відкритому вогні, страви на компанію, резерв столів, паркінг.
SHO – це стильний концептуальний ресторан української кухні. Лаконічний інтер’єр закладу виконаний в стилістиці традиційного українського житла, в ньому переважає білий колір і натуральне дерево, а головною прикрасою є метрові дизайнерські люстри. Серед холодних закусок у меню закладу ви знайдете форшмак, а також холодець, кав’яр та інші смачні закуски. У винній карті вина розділені не лише на білі, червоні й ігристі, але й, наприклад, за міцністю (наприклад, легкі, середні, повнотілі, старі та особливі та інше).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Ярославська, 5/2.
Бюджет: ₴. Оселедці (15–68 грн), страви з оселедця (29–149 грн).
Страви: форшмак класичний (яйце, цибуля, яблуко, вершкове масло); грибний з сиром (м’який сир, цибуля, смажені печериці) – 68-96 грн (залежно від обраної риби), фірмовий форшмак по-подільськи із запеченою картоплею – 75 грн.
Напої: бочкове просеко – 65 / 400 грн, «Кава Хауме Серра Брют, ігристе» — 480 грн, «Піно Гріджіо дель Венето» – 90/ 390 грн.
Деталі: рибний ресторан, знаходиться в підвалі ресторану «Чорноморка», основа меню – оселедець, риба продається на вагу, резерву столів немає.
«Селедочная» — унікальний монопродуктовий формат від «Чорноморки». Саме там ви можете спробувати 3 види форшмаку: класичний, грибний з сиром та фірмовий по-подільськи! Рибну основу для форшмаку можно обрати самому: оселедець Матіас, голландський або дунайка, івасі, макрель або ставридка. А подають форшмак на хрусткому домашньому хлібі чи щойно спеченій картопляній вафлі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Софіївська, 14.
Бюджет: ₴₴. Салати (72–124 грн), холодні і гарячі закуски (56–195 грн), основні страви (78–238 грн).
Страви: форшмак – 79 грн.
Напої: визначитися при виборі вина вам люб’язно допоможуть офіціанти.
Деталі: рибний ресторан, знаходиться в центрі Києва, страви одеської кухні, устриці, стейки, жива музика, резерв столів.
Ресторан з одеським колоритом Prychal14/ Причал 14 запрошує гостей скуштувати форшмак в парі з келихом вина, а також ви знайдете тут великий вибір страв із риби та морепродуктів. Радимо звернути увагу на устриці та на розділ з різними видами риби.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Рогнідинська, 2
Бюджет: ₴₴₴. Салати (98–369 грн), вареники (94–178 грн), основні страви (54–37 грн).
Страви: форшмак з оселедця – 89 грн.
Напої: Кава Розе Брют Вісенте Гондіа – 790 грн, Бадагоні Брют – 430 грн, Рислінг – 760 грн.
Деталі: концептуальний ресторан, вісім стилізованих залів, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, можна привести іноземного гостя, резерв столів.
«Первак» позиціонує себе як старокиївська ресторація з українською кухнею в центрі міста. Ресторан працює вже 20 років. Ви можете розташуватися в одному з восьми стилізованих залів, замовити апетитний форшмак та келих вина й насолодитися відпочинком у компанії друзів чи коханої людини.
Фото: Facebook Вино і Люди, Амстер Дамстер — Amster Damster, SHO, Селёдочная, Prychal14, Первак ресторан
Головна фотографія: Селёдочная
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi