пошук
Олена Березовенко
Автор
Олена Березовенко
Автор
Мідії — дуже популярний морський делікатес, їх додають до різних страв, а також готують окремо з різноманітними соусами. Цікавим фактом є те, що у Японії мідії – це символ кохання, тому без цієї страви не обходиться жодне весілля.
Мідії містять багато корисних речових, їхнє м’ясо багате на білок та вітаміни. До того ж, великий вміст антиоксидантів в мідіях запобігає передчасному старінню. Найбільш зручний інструмент, щоб дістати мідію з мушлі — мушля раковина від іншої мідії, яку можна використовувати, як імпровізовані «щипці»: саме так їдять в Бельгії, в кухні якої мідії займають одне з центральних місць. Подавати казанок мідій найкраще з багетом або іншим свіжим хлібом, щоб всотати ним смачний соус, який залишиться на дні, коли ви впораєтеся з молюсками.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Павловська, 26/41
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (145–365 грн), салати (179–255 грн), домашня паста (157–395 грн).
Страви: казанок мідій у білому вині – 265 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі
Деталі: італійська кухня, сім’я ресторанів La Famiglia, паста домашнього приготування, сніданки з 9:00 до 16:00, піца в дров’яній печі, сезонне меню, моцарела-бар, велика винна карта, устричні четверги та п’ятниці, пропозиції вихідного дня.
Trattoria ZUCCA — ресторан італійської кухні в стилі класичної тратторії з лаконічним меню та домашніми стравами. Особливого затишку закладу додають м’які меблі, теплі відтінки в інтер’єрі та великі круглі столи. У меню Trattoria ZUCCA зібрані спеціалітети з різних регіонів Італії: популярні в Сицилії страви c сардинами, п’ємонтські аньолоті, неаполітанські капелеті, ломбардійські касонсеі. В якості гарячої закуски осіннім вечором рекомендуємо казанок ароматних мідій у білому вині, який пасуватиме до келиха улюбленого напою.
Де: м. Київ — вул. Преображенська, 7; вул. Михайла Драгоманова, 6/1; вул. Ярославська, 5/2; вул. Іллєнка (Мельникова), 83а; Кільцева дорога, 110а; Княжий Затон, 16д; вул. Олеся Гончара, 15/3; пр-т Перемоги, 1; вул. Велика Васильківська, 49а; м. Одесса — «Городской Рынок Еды» вул. Рішельєвська 9а
Бюджет: ₴₴. Закуски (75–257 грн), основні страви (96–186 грн), салати (96–238 грн).
Страви: (спеціальна пропозиція) мiдiї чорноморські в мушлi з грибним соусом – 76 грн/300 г, м’ясо чилiйських мiдiй у томатному соусі з овочами – 108 грн/300 г, новозеландськi мiдiї у напiвмушлi запечені під соусом «термідор» – 248 грн/дюжина; (основне меню) мідії у соусі на вибір – 96 грн.
Напої: узвар – 25 грн, домашній лимонад – 58 грн, морквяний фреш – 54 грн, еспресо – 32 грн, бочкове просеко – 65 грн/150 мл.
Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою та власним виловом у Чорному морі, великий вибір риби та морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.
«Черноморка» — мережа столичних рибних ресторанів з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян свіжою рибою власного вилову. В закладах мережі вам приготують рибу і морепродукти різними способами — на пару, на грилі, підсмажать або запечуть в духовці або у різноманітних соусах. Зараз у всіх гастрономічних лавках «Черноморка» проходить «дуууже мідійний жовтень» — для гостей підготували 15 неймовірних соусів до мідій: горіховий з манго, соєва карамель, трюфельний і ще багато неймовірних поєднань. Пропозиція діє до кінця жовтня, тож покваптесь, щоб спробувати це апетитне різноманіття, а приємним бонусом буде келих вина у подарунок до порції мідій. Окрім спеціальної осінньої пропозиції, в основному меню завжди є мідії у вершковому, часниковому і томатному соусах.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 43
Бюджет: ₴. Устричний бар (39–569 грн), кав’яр-бар (49–69 грн), боули – 89 грн, тартари – 49 грн, стейки з риби – 98 грн, картопляні панкейки з делікатесною рибою – 79 грн.
Страви: казанок мідій у вершковому соусі з теплим багетом – 49 грн, казанок мідій для компанії – 198 грн.
Напої: prosecco – 49 грн, брют Gastrofamily – 169 грн/750 мл, коктейль Mushlya Sprits – 49 грн.
Деталі: кафе зі стравами з риби та морепродуктів, належить до «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», знаходиться в центрі Києва, свіжі морепродукти та устриці, кав’яр-бар, морепродукти на грилі, сніданки, вино від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», take away.
Mushlya Café — seafood-заклад в центрі міста від мережі ресторанів Дмитра Борисова. Від інших закладів Mushlya його відрізняє формат — гостям пропонують розширене меню страв, які подають офіціанти. Стильний інтер’єр закладу прикрашений дзеркалами та концептуальними неоновими вивісками. В меню Mushlya Café великий вибір морепродукті, та страв з них, проте хітом завжди є казанок мідій у вершковому соусі з теплим багетом. Якщо хочете розділити задоволення від страви з друзями, замовляйте казанок мідій для компанії.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Набережно-Хрещатицька, 25
Бюджет: ₴₴. Закуски (59–320 грн), одеський сіфуд (69–197 грн), рибні та м’ясні основні страви (99–289 грн).
Страви: казанок мідій в соусі на вибір – 197 грн.
Напої: медовуха – 35 грн/50 мл, Prosecco Frizzante – 649 грн/750 мл, «Князь Трубецкой Совиньон» – 350 грн/750 мл.
Деталі: ресторан одеської кухні на Подолі, колоритний інтер’єр, великий вибір риби і морепродуктів, чорноморська риба, гриль-меню, домашні наливки, тематичні вечірки, жива музика, дитяче меню, літня тераса, резерв столів.
«Цаца» — ресторан одеської кухні, присвячений теплій та привітній Одесі з усіма її рецептами, геніальними за своєю простотою та смаком. Щодня в ресторані «Цаца» можна спробувати свіжу хрустку барабульку, форшмак, плов з мідіями, рибу і м’ясо на вугіллі і, звичайно ж, цацу. Чудовою гарячою закускою, яку можна розділити на двох і доповнити келихом вина, є казанок мідій. В ресторані «Цаца» до нього пропонують обрати соус — винний, вершковий, томатний, сирний або дор блю.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Іоанна Павла ll, 5 (ТЦ Good Life, 2 поверх).
Бюджет: ₴₴₴. Холодні закуски (205 – 1800 грн), риба, морепродукти і лобстери (335 – 865 грн), роли (213 – 339 грн).
Страви: казанок мідій у винному соусі – 319 грн.
Напої: Whisky Sour – 148 грн, цитрусовий чай з маракуєю – 86 грн, американо – 49 грн.
Деталі: ресторан авторської рибної кухні, устричний бар, рибний бутик при ресторані з великим асортиментом риби, морських молюсків і ракоподібних, асортимент бутика постійно поповнюється, ексклюзивна вітрина-човен від компанії Adriatic Sea International, літня тераса, чайна колекція.
У ресторані авторської рибної кухні FISH HOUSE представлені страви з риби і морепродуктів, краби, устриці, а також суші, роли та сашимі. Великий вибір морепродуктів і свіжої риби на вагу дозволять вам в будь-який день насолодитися улюбленими молюсками і рибними стравами. Ви також можете придбати рибу і морепродукти додому — при ресторані є рибний бутик, асортимент якого постійно оновлюється.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Антоновича, 176
Бюджет: ₴₴. Закуски (94–297 грн), основні страви (215–410 грн), десерти (45–215 грн).
Страви: чилійські мідії у винному соусі – 345 грн.
Напої: еспресо – 45 грн, апельсиновий фреш – 115 грн, домашнє червоне вино – 145 грн/500 мл.
Деталі: середземноморська кухня, знаходиться неподалік станції метро «Либідська», морепродукти, відкрита кухня, унікальний і найбільший у Східній Європі акваріум (16 метрів), резерв столів, kids friendly, доставка, дитяче меню.
«Марлин» — ресторан середземноморської кухні в ТРЦ Ocean Plaza, назва якого відсилає до повісті-притчі «Старий і море» Ернеста Гемінґвея. У ресторані можна поласувати цікавими та витонченими стравами середземноморської кухні з різних видів морської риби. До закладу часто приходять всією родиною – для маленьких гостей тут є спеціальне дитяче меню. Однією з популярних гарячих закусок в ресторані є чилійські мідії у винному соусі.
Фото: Facebook Trattoria ZUCCA, Черноморка, Mushlya Cafe, Цаца, FISH HOUSE, Ресторан Марлин
Головна фотографія: FISH HOUSE
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi