пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Національні закуски в закладах Києва шукала редакція PostEat. Закуска — та страва, з якої краще за все починати знайомство з особливостями національних кухонь. Незамінна на фуршеті, доречна на аперитиві й не завжди помітна на банкеті, закуска є відображенням кулінарних і культурних особливостей народу. Ми розповідаємо про національні закуски в закладах Києва з найпопулярнішими в столиці кухнями — читайте і вирушайте знайомитись з новими смаками.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Павла Тичини, 1в
Бюджет: ₴₴. Неаполітанська піца (120–298 грн), закуски (49–262 грн), паста (119–298 грн).
Страви: брускета з запеченим перцем – 88 грн, брускета помодоро – 78 грн, брускета з лососем – 104 грн, бурата з оливковою олією – 262 грн.
Напої: Peter Zemmer Pinot Grigio DOC – 90 грн/125 мл, Ocone Vigna Pezza La Corte Aglianico Taburno – 730 грн/750 мл, Anna Spinato Moscato Colli Euganei – 490 грн/750 мл.
Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина від Власного імпорту «Сільпо», унікальна винна карта, панорамні вікна, меню ресторану разом із Марко Черветті розробляв всесвітньо відомий піцайоло – Енцо Кочча, засновник піцерії La Notizia, рекомендованої Червоним гідом Мішлен.
POSITANO — ресторан неаполітанської кухні на Березняках. Столичні гурмани високо цінують пристрасть до італійських гастрономічних традицій, втілену в стравах бренд-шефа Марко Черветті. У 2019 році ресторан POSITANO увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza, а цього року потрапив до рейтингу 50 найкращих піцерій Європи 2020 року за версією видання Bigseventravel. Тому на неаполітанську піцу у цьому закладі варто звернути особливу увагу, проте спершу спробуйте хрустку брускету з рожевими томатами, запеченим перцем або лососем. Якщо полюбляєте італьські сири, замовляйте ніжну бурату з оливковою олією, руколою, томатами чері та каперсами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 5Б
Бюджет: ₴₴. Мезе (54–92 грн), овочі та салати (52–182 грн), основні страви (165–285 грн).
Страви: класичний тцацикі – 58 грн, тармасалата – 95 грн, хумус – 77 грн, фава з бобами – 54 грн, оливки лігурійські та каламата – 87 грн, витриманий овечий сир кефалаторі та варення з шишок – 74 грн.
Напої: Bastarda – 145 грн, лимонад лісові ягоди і шавлія – 90 грн, еспресо – 35 грн.
Деталі: кафе грецької кухні, знаходиться в центрі міста, проєкт Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна («Чашка», Mimosa Brooklyn Pizza, Bro Market), шеф-кухар Олег Шкапенко, локальні та сезонні продукти, винна карта, коктейлі, літня тераса.
Кафе грецької кухні «Чайка» на Бессарабці — новий проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна. Шеф-кухар «Чайки» Олег Шкапенко, натхнений кулінарними традиціями Греції й локальними та сезонними продуктами, створив меню з кращими стравами грецької кухні. В кафе пропонують різноманітні закуски мезе, салати, пастрамі з лосося, тартар з телятини та карпачо з тунця, грецький шашлик сувлакі, піта, мідії з креветками в томатному соусі. До страв можна замовити європейські вина, коктейлі, лимонади, каву та чаї.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 2а
Бюджет: ₴₴₴. Taste оf Paris: салати (195–865 грн), основні страви (455–1250 грн), десерти (95–295 грн).
Страви: дует терін з фуа-гра та смажена фуа-гра з інжиром та яблучним граніте, подається з бріошем – 795 грн, смажені морські гребінці зі спаржею у поєднанні з еспумою з томатів чері та трюфельним соусом – 645 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: розташований у готелі Intercontinental Kyiv в центрі Києва, французька кухня, страви української кухні, сезонне меню, сніданки, вишуканий інтер’єр у світлих тонах, літня тераса в стилі лаунж, кальян, дитяче меню, паркінг.
Comme Il Faut — ресторан вишуканої французької та української кухні при готелі класу люкс Intercontinental Kyiv. Саме тут ви можете насолодитися квітучим та просторим садом й вишуканою кухнею у самому серці Києва. В ресторані діє дитяче, літнє, корисне ранкове, а також меню тортів. Основне меню розділено на два розділи, в яких представлені смаки Києва та Парижу. З вишуканих закусок варто спробувати дует терін з фуа-гра та смажена фуа-гра з інжиром та яблучним граніте, яке подають з бріошем.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Саксаганського, 109/20; вул. Велика Васильківська, 63
Бюджет: ₴₴. Салати (90–125 грн), гарячі страви (65–140 грн), хачапурі (95–135 грн).
Страви: лобіо з характером – 70 грн, баклажан з волоським горіхом – 95 грн, пхалі – 76 грн, сациві – 85 грн, найніжніше надугі – 87 грн.
Напої: грузинський лимонад натахтарі сапераві – 60 грн, домашній лимонад ананас-манго – 35/98 грн, домашні лимонад цитрусовий – 35/98 грн.
Деталі: грузинська кухня, старовинні сімейні рецепти, стилізований інтер’єр, кілька зал, частково відкрита кухня, тоне-меню, дегустації вин, вина побокально, безкоштовна доставка, резерв столів.
«Ой, мамо. Це було в Тбілісі» — грузинський ресторан, де готують автентичні грузинські страви за старовинними рецептами. Інтер’єр закладу затишний, виконаний в теплих тонах і прикрашений традиційними грузинськими орнаментами. Ви можете обрати столик у основній залі чи в одній із затишних окремих зал, а також на затишній літній терасі. В меню різноманітні закуски та салати, хінкалі, хачапурі та м’ясо з мангалу. З різноманіття грузинських закусок варто спробувати надугі — рулетики з тархуном та м’ятою, загорнуті в тонкий лист сулугуні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 4
Бюджет: ₴₴. Супи (120–155 грн), закуски (60–170 грн), основні страви (135–295 грн).
Страви: м’ясо качки, шовдарь, кабанина – 210 грн, сало з українськими спеціями – 110 грн, закуска з бджіл з ароматною олією, перцем та щавлем – 85 грн.
Напої: еспресо – 35 грн, обліпиховий лимонад – 65 грн, вишневий сік – 45 грн.
Деталі: ресторан сучасної української кухні, шеф Євген Клопотенко, авторська подача, автентичні страви, бранчі, знаходиться в центрі Києва, інтер’єр — архітектурне бюро Слави Балбека, два поверхи, резерв столів.
Ресторан сучасної української кухні «100 років тому вперед» знаходиться в історичній частині Києва. Шеф-кухар ресторану Євген Клопотенко разом з командою зібрали старовинні рецепти української кухні та адаптували їх до сучасних трендів, надавши автентичним смакам ще більше вишуканості. В меню автентичних страв ви знайдете цікаві закуски: м’ясо качки, шовдарь, кабанину, сало з українськими спеціями та хіт закуска з бджіл з ароматною олією, перцем й щавлем.
Фото: POSITANO, Чайка, Comme Il Faut, Ой, мамо. Це було в Тбілісі, 100 років тому вперед.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi