Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у липні 2024 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 15 локацій, що відкрились у липні 2024
03-08-2024 0 6945


Нові заклади липня 2024 шукала редакція PostEat — ми продовжуємо щомісяця розповідати про нові заклади та про тих, хто не дивлячись ні на що, підтримує українську економіку та дає робочі місця. За другий літній місяць в столиці ми знайшли понад десяток нових гастрономічних локацій.

Італійська кухня від Олександра Цвігуна в ресторані Si на Прорізній, повернення пекарні Leilia Bakery на Золоті ворота, локацію-колаба ONE LOVE і Cheesecake Family на Центральному вокзалі, полтавський стріт-фуд «У ІННИ» на Хрещатику від Євгена Клопотенко та Інни Поперешнюк  — ці локації і не тільки серед відкриттів липня в Києві.

Si | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Прорізна, 20

Години роботи: щодня 12:00 — 22:00 (тестовий режим)

Контактний телефон: +380950081647

Дещо з меню: форель з апельсиновим снігом та желе з просекко — 325 грн, панцанелла з рожевими томатами, анчоусами та соусом з печених перців — 255 грн, казарече з ростбіфом та смородиною — 477 грн, піца бекон з батаргою і копченими жовтками — 455 грн.

Деталі: В центрі Києві розпочав роботу ресторан італійської кухні Si. Родзинками в інтерʼєрі закладу стали вінтажні елементи з міських барахолок в поєднанні з сучасним інтерʼєром. Бренд-шефом ресторану Si став Олександр Цвігун. Працюючи над меню, команда сфокусувалась на тому, що в ресторані «має бути якісна та смачна їжа за доступними цінами». Вся паста в Si власного виробництва, а тісто на піцу ферментується 72 години і запікається в печі. В барній карті ресторану коктейлі від Анастасії Яременко та Мельника Володимира. Каву готують на зерні від Mad Heads. Також заклад є pets friendly та доступний для маломобільних груп населення.

ONE LOVE і Cheesecake Family

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Центральний залізничний вокзал, навпроти «Залізної крамниці»

Години роботи: 24/7

Дещо з меню: чизкейк манго-маракуйя — 185 грн, боул з яловичиною та кус-кусом — 235 грн, котлетки з гречкою та грибами — 185 грн, фільтр — 85 грн, капуоранж — 110 грн.

Деталі: Експерти у каві та професіонали по чизкейкам — ONE LOVE і Cheesecake Family — об’єдналися, щоб створити для усіх гостей вокзалу якісне гастрономічне враження. Оновлена локація знаходиться прямо біля центральних сходів і працює 24/7, тож є найзручнішим місцем для перекусу. Меню страв і напоїв змінюються по сезону, так само, як і асортимент свіжої випічки та десертів. Спешелті кава та крафтові чизкейки є акцентами в закладі.

У ІННИ | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Хрещатик, 28/2

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Дещо з меню: галушки полтавські з куркою або сомом — 145 грн, хрумка галушка з сиром і мнясом — 95/135 грн, качана каша з куркою — 165 грн, солодкі галушки — 110 грн.

Деталі: Стріт-кафе «У ІННИ» розпочало свою роботу на Хрещатику, це новий проєкт шеф-кухаря Євгена Клопотенка і співзасновниці компанії “Нова Пошта” Інни Поперешнюк. “У ІННИ”  —  це спроба запропонувати киянам і гостям столиці цікавий, ситний, а головне — український стріт-фуд у зручному to go форматі. Назва закладу повертає до затишних провінційних магазинчиків або крамничок у спальних районах. Головна страва закладу — солоні та солодкі полтавські галушки виключно із локальних продуктів. Також в “У ІННИ” можна скуштувати автентичну качану кашу. До страв команда стріт-кафе пропонує кисіль та крафтовий квас.

«Стрічка» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Берестейський проспект, 53

Години роботи: щодня 12:00-22:00

Контактний телефон: +380991677065

Дещо з меню: деруни із еспумою з ікри мойви — 215 грн, салат зі скумбрією власного копчення — 175 грн, юшка з карпатських грибів — 145 грн, фарширований домашній перчик — 285 грн.

Деталі: Ресторан «Стрічка» пропонує сучасний погляд на традиційну українську кухню. Заклад прагне передати дух української спадщини, поєднуючи рідні традиції з інноваційними підходами до приготування страв. Меню «Стрічки» пропонує гостям як класичні, так і оновлені українські страви. Серед них можна знайти деруни з еспумою з ікри мойви, юшку з карпатських грибів, а також котлету по-київськи в сучасному виконанні. Для шанувальників десертів є сорбет з лайму та чебрецю. «Стрічка» також пишається власним випіканням хліба, який готується на місці.

INCH | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Жилянська, 59

Години роботи: щодня 12:00 — 23:00

Контактний телефон: +380671735858

Дещо з меню: фінгер-дог з крабом — 590 грн, попкорн з ракових шийок — 380 грн, крафтове м’ясо до пива — 600 грн, салат з крабом та соусом томат-лічі — 790 грн.

Деталі: Родина відомого футболіста Олександра Зінченко та спортивної оглядачки Влади Зінчеко відкрила в центрі ресторанний проєкт INCH. Простір об’єднує ресторан, бар та трансляцію спортивних подій на великому екрані висотою 3,5 метри з ефектом трибун стадіону з унікальною саунд-системою, яка дозволить відчути справжню атмосферу матчу на собі. Великий акцент у закладі роблять на формат finger food: фінгер-дог з крабом, хот-дог з рваною щокою, тако, паніпурі тощо. У меню також представлені страви до пива, власна піца, основні страви та гриль. Авторська коктейльна карта присвячена легендам спорту, також представлені пивні бестселери у кранах, пляшка та банка.

«Теплий» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Тростянецька, 4/2

Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380443334420

Дещо з меню: форшмак – 95 грн, кебаб з яловичини – 190 грн, борщ – 140 грн, чебуреки – 85 грн, шашлик з курки з часниковим соусом – 220 грн.

Деталі: Ресторан «Теплий» — новий заклад від власників NUNU і This is Pivbar. В меню кримсько-українська кухня з різних регіонів країни: борщ, кримські чебуреки, одеський форшмак. В барі локальне пиво та домашнє вино. За кухню в «Теплому» відповідає Юрій Нікітюк, який входить в топ 25 найкращих шефів України і створював меню в усіх інших закладах мережі. 

NOVA | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Оболонська набережна, 20

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380974517300

Дещо з меню: салат “Цезар” з куркою — 300 грн, старокиївський форшмак — 190 грн, курча сувід — 450 грн, окрошка з креветкою — 250 грн, панакота — 150 грн.

Деталі: ресторан європейської кухні NOVA на Оболонській набережній розташований поруч із знаменитим мостом-хвилею, тут на вас чекає ідеальний родинний відпочинок з видом на Дніпро. В закладі пропонують європейське меню та страви з морепродуктів, різноманітне мангал-меню та авторські коктейлі і лимонади. NOVA ідеально підходить для родинного дозвілля, романтичних побачень та святкування особливих дат з приголомшливим краєвидом на захід сонця.

Bowl House | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Петра Сагайдачного, 37

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Контактний телефон: +380503303397

Дещо з меню: тост з креветочним кремом — 219 грн, боул-салат Цезар — 299 грн, паста-боул Карбонара Big — 339 грн, баклажан з крем-чізом — 189 грн.

Деталі: Bowl House — концептуальний заклад на Подолі від мережі Salateira. Його стриманий і сучасний інтер’єр створюють особливу атмосферу, яка підкреслюється великою літньою терасою. Відвідувачі можуть насолодитися авторськими сніданками, скуштувати різноманітні боули та спробувати натуральні вина або класичні алкогольні чи безалкогольні коктейлі. Заклад доступний для людей на кріслах колісних та є pet-friendly.

Chinanay | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Леонтовича, 6А

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380973553668

Дещо з меню: курка в тайському соусі — 225 грн, Том ям з морепродуктами — 335 грн, смажені гьодза з качкою — 185 грн, суші бургер зі спайсі тунцем — 295 грн.

Деталі: Chinanay cafe — новий заклад азійської кухні в центрі Києва, з чудовим краєвидом на Володимирський собор. Демократична вартість та збалансовані смаки дають можливість опинитися в справжньому серці Азії та отримати гастрономічне задоволення. В меню закладу ви знайдете страви з різних азійських регіонів, кожна з яких має свою історію. Представлений великий вибір локшини, рису та супів: Том Ям з морепродуктами, курка в тайському соусі, гюніку карай, Пад тай, смажені гьодза з качкою. Також в меню є популярні види ролів. До страв можна замовити коктейлі та лимонади власного виробництва.

Leilia Bakery | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Рейтарська, 21

Години роботи: щодня 08:00-21:00

Дещо з меню: даніш з персиком — 145 грн, круасан мигдалевий — 195 грн, равлик з кремом та родзинками — 105 грн, булка з шоколадом — 154 грн.

Деталі: Випічка від Leilіa Bakery повертається у форматі корнера в галереї сучасного мистецтва The Naked Room. Круасани, равлики, даніши та хліб, а з часом і вечірнє меню у форматі закусок зʼявляться у закладі. При цьому, корнер пекарні також продовжить свою роботу і в кафе «Марія». В меню бару будуть кава, прохолодні безалкогольні напої, натуральне вино. Також в закладі можна буде придбати пляшку по ціні полиці в магазині. Ще минулого року пекарня запустила виробництво власного морозива, яке також можна буде спробувати в новому просторі.

«Суспільство 21» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Лариси Руденко, 6а

Години роботи: будні з 08:00 до 22:00, вихідні з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380982202121

Дещо з меню: еспресо — 30 грн, капучино — 50/60 грн, коктейль «Gin Tonic» — 160 грн, великий сніданок — 245 грн, салат «Цезар з куркою» — 195 грн, піца «Маргарита» — 145 грн.

Деталі: Міське кафе Сʼ21 на Позняках має 2 поверхи та велику літню терасу. Щоранку зустрічають гостей сніданками та запашною кавою, а після 13:00 пропонують піцу, що готується з тіста довгої ферментації та коктейлі. В закладі є генератор, тому під час відключень світла можна попрацювати та освіжитись під кондиціонером. Заклад — pet-friendlу, тому будуть раді бачити гостей з хвостиками.

Hungry Eyes | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Житомирська, 34

Дещо з меню: сендвіч kyiv cheese-steak — 200/400 грн, сендвіч chicken hawaii — 195/370 грн, сендвіч roast beef — 195/385 грн, lyonnaise potatoes (lyonskiy kartofel) — 130 грн.

Деталі: Hungry Eyes — це сендвіч-шоп, покликаний надати сендвіч-культурі визнання, на яке вона заслуговує в Україні. Хліб для сендвічів самостійно випікають щодня, використовують фірмовий «тигровий хліб», він же «dutch crunch». Всі інгредієнти для сендвічів виготовляються також власноруч: починаючи від власного jambon (шинки у французькому стилі), всіх соусів і, звичайно ж, великої кількості солінь, які маринуються в сезон (від яблук до моркви та багато іншого). Заклад відкрився по сусідству зі своїм старшим братом баром t.c.p., який дає гостям можливість захопити сендвіч і поєднати його з їх дивовижним коктейльним меню. 

«Віброкавʼярня» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Верхній Вал, 54

Години роботи: щодня 09:00 — 21:00

Дещо з меню: фільтр — 55/75 грн, вершкова кава — 80 грн, авторські лимонади — 95 грн, боул з тунцем чи лососем — 220 грн, веганський рол — 175 грн.

Деталі: «Віброкавʼярня» на Подолі — це кава власної обсмажки від профі бариста, простір едукаційної крамниці для дорослих DILDOM та лекторій для творчих зустрічей, презентацій та майстер класів. До кави пропонують сендвічі, салати та різноманітні десерти від кращих пекарень Києва.  В просторі планють дивитись старі фільми з друзями, проводити зустрічі з митцями, міні-ярмарки та виставки, майстер-класи та лекції сексологів, психологів, трансформаційні ігри тощо, зокрема, простір також можна орендувати. 

«Котлета по-київськи» | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Миколи Бажана, 1 о

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: котлета по-київськи будь-яка — 99 грн, два деруна — 69 грн, курячі кульки з бринзою та шпинатом — 99 грн, КиївФлурі — 99 грн, сидр Cannabis Cider — 59 грн.

Деталі: Українська стритфуд мережа «Котлета по-київськи» відкрив нову локацію на Позняках — першу на лівому березі Києва та четверту в мережі. «Котлета по-київськи»  кафе, яке поєднало в собі класичну та сучасну гастрономічну історію Києва. Фішкою закладу стали котлети по-київськи, які подаються тут в форматі «to go», без прив’язки до тарілок та приборів. В меню — котлета по-київськи «Класична», котлета по-київськи «Чеддер» для шанувальників сирів та «Чеддер-халапеньйо» для тих, хто любить гостре, а також котлета по-київськи з грибами та сиром, з сиром бор блю та шинкою, з моцарелою та песто.

Georgian Factory | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Нові Петрівці, вул Вишгородська, 155

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00

Контактний телефон: +380975272728

Дещо з меню: грузинський сніданок — 208 грн, перець цицак з крем-сиром — 225 грн, курча з міні-хачапурі — 295 грн, хінкалі з телятиною та кінзою — 216 грн/4 шт.

Деталі: Грузинський ресторан Georgian Factory відкрив свої двері в червні на околицях Вишгорода, біля входу в національний парк «Межигірʼя». Цей сімейний проект відкрив вінницький ресторатор, який завжди мріяв про заміський заклад, де гості могли б почувати себе як вдома, в атмосфері спокою і затишку. Ресторан може прийняти до 300 гостей, пропонує сучасну інтерпретацію грузинської кухні з середземноморськими акцентами та велику винну карту, що включає понад 150 видів вин, включаючи автентичні грузинські вина та крафтові безалкогольні напої.

 

Головна фото: «Стрічка»

Фото: Facebook/Instagram Si, ONE LOVE і Cheesecake Family, «У ІННИ», «Стрічка», INCH, «Теплий», NOVA, Bowl House, Chinanay, Leilia Bakery, «Суспільство 21», Hungry Eyes, «Віброкавʼярня», «Котлета по-київськи», Georgian Factory.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi