пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Нові заклади травня 2024 шукала редакція PostEat. Останнього місяця весни ми нарахували в столиці майже два десятки нових закладів — зібрали усі травневі заклади з різними концепціями та ціновими категоріями у традиційному щомісячному огляді. Серед відкриттів травня у Києві кафе-пекарня на Липській, затишне кафе зі сніданками та заклад близькосхідної кухні в «Комфорт тауні», кримськотатарська та італійська кухня на Харківському масиві, чарочна-буфет на Гончара, концептуальні коктейльні бари в центрі міста, бар крафтового пива з сотнею позицій на Подолі, а також локація із міксом форматів кафе & bar, грумінг & салон для дітей & шоурум.
Klara Bakery&Cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Липська, 12/7
Години роботи: пн-пт 08:00–21:00, сб-нд 08:30–21:00
Дещо з меню: пиріжок з куркою та грибами – 42 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 41 грн, пиріжок з яблуком та корицею – 38 грн, круасан зі скремблом і беконом – 160 грн, вівсяна каша з ягідним соусом — 90 грн.
Деталі: Нова пиріжкова «Тітка Клара» в оновленому форматі Klara bakery & cafe з випічкою та кулінарією відкрилась в урядовому кварталі в старовинному будинку. В новому закладі 3 просторі зали та багато посадкових місць. Окрім популярних серед містян фірмових солодких та солоних пиріжків, в меню представлена кулінарія та сніданки цілий день. Серед ранкових страв вівсянка з ягідним соусом, англійський сніданок, сирники та брускети. В кулінарії ви знайдете бефстроганов, булгур з овочами, м’ясні та рибні котлети, салати, млинці з начинками, деруни та голубці. На десерт — печиво, лимонний кекс.
«Я Саша» | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Березнева, 14Б, ЖК «Комфорт Таун»
Години роботи: щодня з 8:00 до 22:00
Дещо з меню: міні-млинці з кроликом та морквою — 215 грн, авокадо-тост — 190 грн, тост із цукіні — 190 грн, брускета з ікрою – 290 грн, мікс масла із хлібом — 170 грн.
Деталі: «Я Саша» — затишне кафе біля дому, де вам завжди будуть раді, незалежно від часу доби, погоди чи компанії. Інтер’єр кафе виконаний у світлих відтінках, які підкреслюють теплоту приміщення та створюють затишну атмосферу. Меню побудоване за принципом конструктора, де ви можете створити бажаний сніданок із улюблених складових. Крім того, є готові страви та закуски, якими можна насолоджуватися у будь-який час. У закладі є корнер Leila bakery зі свіжою випічкою та смачними десертами. Серед напоїв представлені спешіалті кава, матча, органічне вино та авторські коктейлі.
pTashka | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Всеволода Змієнка, 19, ЖК Варшавський Плюс
Години роботи: пн -чт 08:00-22:00, пт 08:00-23:00, сб-нд 09:00-23:00
Контактний номер: +380994950235
Дещо з меню: млинці з бананом та солоною карамеллю -180 грн, сирники з кокосовим кремом — 200 грн, крем суп з броколі та мʼятою – 190 грн, м’ясний мелт з чедером та огірочками — 330 грн, ризото з креветками та мідіями – 310 грн.
Деталі: pTashka — це кафе у одному зі спальних та районів Києва. Заклад оформили у зелених відтінках, які нагадують різну природу: від пальмових листків на панно до справжнього моху біля великого столу. В меню pTashka сніданки, які готують протягом цілого дня — це різноманітні млинці, сирники та позиції з яйцями. Серед основних страв фаворитом відвідувачів називають селт з яловичиною та сиром та сирний мелт з беконом та сиром. Ввечері гості обирають різноманітні оригінальні коктейлі, а атмосферу доповнює жива музика, різні молоді виконавці, DJ-сети.
Крим і Рим | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Братства Тарасівців, 3
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Контактний номер: +380931090103
Дещо з меню: салат з овечим сиром, виноградом та куркою з печі — 200 грн, великий італійський салат з оливками та прошуто крудо — 250 грн, чебурек (яловичина/баранина/сир) — 90/100/90 грн, телячий шніцель на кістці під томатним соусом та пармезаном — 300 грн, піца з цукіні та рікотою — 240 грн.
Деталі: Ресторан “Крим і Рим” відкрився на Харківському масиві. В закладі контактна барна стіки, дров’яна піч та готові зустрічати гостей з домашніми тваринами. В меню зробили два розділи та представили в них все, чим відомі та шановані кримськотатарська та італійська кухні: мезе та антипасті, чебуреки та капрезе, шурпа та мінестроне, баранина з печі та телячий шніцель, шашлики і кебаби та піца і паста. В барній карті настоянки, класичні коктейлі та міцний алкоголь.
Тіян | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Соборності, 17
Години роботи: пн-нд 11:00-23:00
Дещо з меню: курка в кисло-солодкому соусі — 310 грн, табуле — 110 грн, піта з яловичиною — 310 грн, шаурма з фалафелем — 175 грн, шурпа/лагман — 280 грн, люля кебаб з баранини — 315 грн.
Деталі: “Тіян” — ресторан близькосхідної кухні, що відкрився на початку травня в лівобережному ЖК «Комфорт Таун». В закладі зазначають, що “тіян” в перекладі з узбецького означає “шанобливий та дорогий”, і ці риси проявляють у спілкуванні з гостями. В закладі готують сніданки цілий день, шашлички якіторі, на закуску пропонують табуле та фалафель, шурпу та лагман, а серед основних страв — піта та шаурма. В барній карті авторські коктейлі, лимонади та матча.
«М’ясторія» | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Євгена Сверстюка, 6В (ЖК «Галактика»)
Години роботи: щодня 09:00 – 22:00
Контактний телефон: +380509819800
Дещо з меню: бургер з томленою яловичиною – 245 грн, шаурма з куркою – 215 грн, крильця Баффало & картопля по-селянськи – 225 грн, м’ясний бокс – 850 грн, витримані стейки – від 128 грн/100 г.
Деталі: Новий заклад у форматі «М’ясторія» Meat Bar відкривається на лівому березі Києва. Як розповідають у «М`ясторія», він створений для тих, хто живе у стрімкому темпі мегаполіса. Сюди варто завітати, щоб швидко попоїсти на місці або взяти страви на виніс. У меню Meat Bar буде шаурма, бургери, фірмові стейки, набори для компанії, сніданки та багато іншого. Також на вас чекатимуть готові страви у форматі grab-and-go та фірмові м’ясні позиції й напівфабрикати від «М`ясторія», з якими готувати, як шеф, може кожен.
Sansara | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 9-А
Години роботи: ср-нд з 17:00 до 23:00
Деталі: Sansara Bar — бар нового покоління з ексклюзивними коктейлями та secret-меню в центрі столиці. Над інтерʼєром закладу працювала дизайнерка Юлія Латишева разом з компанією FOOD SLANG, а малюнки самураїв та сансари створив художник Андрій Левицький. Основна концепція коктейль та шот-бару Sansara побудована на шести світах сансари. Ці світи, що описані філософією, представляють шість можливих шляхів життя різного рівня, а попадання в той чи інший світ залежить від напрацьованої «карми». Як розповідають засновники, Sansara Bar поєднав у собі естетику, смак, ексклюзивність та інновації — спеціально для цього вони разом із командою, ще задовго до відкриття, вирушили у research-подорож азійськими країнами. Завдяки цьому, одним з найяскравіших аспектів бару є його асортимент.
BadGirlBar | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Трускавецька, 10Д, ЖК Riverstone
Години роботи: пн-пт з 10:00-22:00
Контактний телефон: +380688889888
Дещо з меню: авокадо тост з креветкою – 345 грн, равлики з брускетами – 295 грн, курча з картопляним пюре – 495 грн, коктейль Bad Girl Sour – 275 грн, коктейль Hypnosis — 330 грн, коктейль Boozy Shakerato – 250 грн.
Деталі: BadGirlBar — це gastro & cocktail bar, де для гостей підготували поєднання вишуканих коктейлів, європейської кухні та атмосфери. Інтер’єр створений з думкою про кожну деталь — сучасний дизайн поєднується з елементами класики, що створює цікавий унікальний стиль. В закладі ви знайдете сніданки, цікаві закуски до вина та коктейлів, кілька супів та основних страв, а також різну гастрономію. Меню коктейлів BadGirlBar включає як класичні варіанти, так і оригінальні авторські напої, розроблені спеціально для бару.
lovers bar | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Велика Васильківська, 48/18
Години роботи: вівторок-неділя 16:00 — 23:00
Дещо з меню: cтейк із яловичини з аспарагусом і блек пепер — 580 грн, паста з морепродуктами — 390 грн, хумус з баклажанами та в’яленими томатами — 250 грн, брускета з ростбіфом та сальсою з томатів — 270 грн.
Деталі: Коктейльний бар lovers bar відкрився в центрі міста. В закладі кілька поверхів, інтер’єр доповнили неоновими інсталяціями з улюбленими висловами команди закладу. Також в lovers bar є літня тераса, на якій ви можете насолодитися чудовими краєвидами центру міста. Меню закладу різноманітне: брускети, хумус, вітелло тоннато, cтейк із яловичини з аспарагусом і блек пепер, паста з морепродуктами та кілька салатів. В коктейльній карті широкий вибір позицій від класичних до авторських. Один із особливих фірмових коктейлів — Young Blood, який подається у пакеті крові.
The Drinkers | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Нижній Вал 37
Години роботи: пн-пт 14:00-23:00, сб-нд 11:00-23:00
Контактний телефон: +380984546590
Дещо з меню: бургер Pulled Beef — 290 грн, шаурма з Pulled Beef — 270 грн, тако з куркою та сирним соусом — 350 грн, кесадилья з куркою — 270 грн, креветки панко з соусом — 170 грн.
Деталі: The Drinkers – це сучасний бар крафтового пива, що відкрився у самому серці Подолу. Заклад має 2 зали та літню терасу, на першому поверсі просторий світлий зал в локанічному, стриманому стилі з великим проектором та прохолодний підвал, де можна сховатись від літньої спеки. Тут на вас очікує 11 кранів розливного пива, на яких зібрані найкращі сорти пивоварень з різних куточків нашої країни, різноманітні стилі на будь який смак. Також в холодильниках присутній гарний вибір як імпортного так і вітчизняного крафту в пляшках — загалом більше 100 позицій. До пива пропонують шефські бургери та страви мексиканської кухні.
«Водограй» | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Олеся Гончара, 4
Години роботи: чт-нд 17:00 — 23:00
Дещо з меню: настоянка «RHCP» — 100 грн, настоянка «Dry Martini» — 100 грн, мікс-коктейль «Belikov» — 200 грн, шот «Green Mexican» — 120 грн/
Деталі: «Водограй» у форматі чарочна-буфет відкрився в центрі міста біля скверу київських інтелігентів. Як розповідають засновники, назва народилась з дефолтної назви кафе-бару в половині міст і сіл України. В меню представлені шоти, настоянки та мікс-коктейлі. Також пропонують пиво, міцний алкоголь та безалкогольні напої.
Все просто | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Оленівська, 3
Години роботи: 09:00-20:00 (тестовий режим)
Дещо з меню: бейгл Український – 110 грн, бейгл Подільський Веган – 95 грн, бейгл Дор Блю з грушею – 99 грн, бейгл 3 сира – 99 грн.
Деталі: «Все Просто» — це психологічне кафе з корисною їжею. Концепція закладу полягає в тому, щоб створити затишний та безпечний простір абсолютно для всіх. Повноцінне відкриття всього простору планується на липень, зараз кафе працює в тестовому режимі та пропонує бейгли в якості корисного перекусу. Також в меню є кавові напої, натуральні лимонади, десерти та хліб власного виробництва. Найближчим часом з’являться салати, сирники та боули.
Хмілевоз | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сергія Набоки, 12
Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00
Деталі: На Дарниці відкрився пивбар «Хмілевоз» для шанувальників смачного пива і приємної атмосфери. Інтер’єр закладу затишний: тут можна розслабитися в затишних кріслах або відпочити на відкритій літній терасі. «Хмілевоз» пропонує розмаїття сортів крафтового пива, включно з класичними варіантами та ексклюзивними марками від українських пивоварень. В меню закладу ви знайдете різноманітні закуски і авторські хот-доги, що ідеально поєднуються з крафтовими напоями. Крім того, «Хмільовіз» пропонує цікаву програму заходів, включно з пивними дегустаціями, трансляціями спортивних подій і вечорами приємної музики.
Gold Café | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Любомира Гузара, 13, ЖК «Сучасний квартал»
Години роботи: пн-пт 08:00-22:00, сб-нд 09:00-22:00
Контактний телефон: +380730750757
Дещо з меню: креветка темпура з соусом світ чилі — 289 грн, салат з печеним вугрем та горіховим соусом — 410 грн, Gold бургер з тунцем та трюфельним айолі — 385 грн, медальйони з яловичини та картопляного крем-пюре — 438 грн.
Деталі: Gold Cafe — кафе-бар в ЖК «Сучасний квартал» на проспекті Любомира Гузара в Соломʼянскому районі столиці. В інтерʼєрі цікаво поєднанні різні форми, текстури та елементи. Над меню працював шеф-кухар Іван Брунько, який поєднав страви кухонь різних країн світу. Над барним меню працювала досвідчена бартендерка Галина Третяк, яка зробила для закладу автоську коктейльну карту. Фірмовими стравами Gold Cafe називають бургер з філе тунця та соусом айолі, екзотичний салат з печеним вугрем та горіховим соусом. До страв завжди можна щось обрати з великої коктейльної карти з авторськими і класичними позиціями. Найближчим часом в закладі планують запустить доставку по місту.
for | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Кирилівська, 37-а
Години роботи: щодня з 09:00 до 19:00 (тестовий режим)
Дещо з меню: еспресо — 75 грн, дабл капучино — 90 грн, матча оранж — 130 грн, профітроль солона карамель — 70 грн, картопля пармезан-малина — 60 грн, батончик з зеленою гречкою та вишнею — 99 грн.
Деталі: for — кав’ярня to go формату, яка нещодавно відкрилась на Подолі біля метро Тараса Шевченка. У меню for можна знайти як класичні напої, так й авторські — какао з перцевою м’ятою, кавовий дзен або ж еспресо з крафтовим сосновим тоніком. Родзинка, чи точніше, «зернятко» кав’ярні — це літній майданчик, на якому особливо приємно зустрічати травневі вечори. А для повного занурення в атмосферу подільського дзену, візьміть собі якийсь з десертів.
Tom`s | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Бойчука, 9/12
Години роботи: пн-пт 08:00-20:00, сб-нд 09:00-21:00
Дещо з меню: фільтр — 65 грн, капучино — 65/90 грн, флет — 80 грн, капуоранж — 135 грн, трубочка — 65 грн, брауні — 105 грн, банана дей — 140 грн.
Деталі: Кав’ярню Tom’s на Печерську можна віднести до кав’ярень «третьої хвилі», де культивують культуру «смакування кавою» і де до неї ставляться відповідно. Окрім особливої уваги до якості зерен і їх виробника – до, речі, їм став DAM (Дніпро), Tom’s може похвалитися високоякісним кавовим обладнанням провідних брендів (La Marzocco, Mahlkonig, BUNN). Інтер’єр кав’ярні Tom’s простий, зрозумілий і функціональний, тут зручно перепочити чи попрацювати. До речі, усі тут pet’s friendly, тому візит з домашнім улюбленцем навіть заохочується. Окрім варіацій кави та її альтернатив, у Tom’s завжди пропонують асортимент десертів та закусок від київських виробників.
Coffeeshop Standard | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Вінстона Черчилля, 18
Години роботи: щодня з 08:30 до 21:00
Дещо з меню: еспресо — 40 грн, фільтр-кава — 50 грн, лимонад огірок-алое — 85 грн, лимонад квас-ліщина — 85 грн, круасан — 48 грн, паштейш — 60 грн.
Деталі: Coffeeshop Standard — спешелті кавʼярня від людини з багаторічним досвідом, вихідця з харківської мережі кавʼярень Sweetercoffee, що зараз займається обсмажкою кави в київській компанії «Висока кава». В кавʼярні випікають круасани та деякі інші десерти, а шеф-бариста постійно працює над авторськими безалкогольними коктейлями на основі кави, кордіалів та сиропів з екзотичними спеціями.
CHOU CHOU | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Вишгородська, 45 (ЖК Паркове Місто)
Години роботи: 10:00-22:00
Контактний телефон: +380672670444
Дещо з меню: сирний омлет з креветками — 290 грн, карпачо з пармезаном та трюфельною олією — 255 грн, паста з морепродуктами — 330 грн, котлета по-київськи з трюфельним пюре — 240 грн, гребінці з лисичками та соусом дор-блю — 390 грн.
Деталі: CHOU CHOU — заклад, який поєднав формати кафе & bar, грумінг & салон для дітей, а також шоурум українських брендів. Зона українських брендів та beauty зібрала у собі топові позиції одягу, товари для дому Poetry Home, косметику Erborian, і навіть вітаміни від Perla Helsa. Меню CHOU CHOU складається зі сніданків, закусок, пасти та основних страв. З основного меню справжнім must try буде всіма улюблена Chicken Kyiv з трюфельним пюре, а також стейк з лосося під соусом дор-блю. Окреме місце в CHOU CHOU займають авторські коктейлі, з яких lovedrinks вже стали Espresso Martini, Mimosa і PornStar.
Головна фото: Gold Cafe
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi