Нові заклади Києва: 30 локацій, що відкрились у травні 2023 - PostEat

пошук

Нові заклади Києва: 30 локацій, що відкрились у травні 2023
05-06-2023 0 7931


Нові заклади травня 2023 шукала редакція PostEat. Останнього місяця весни ми нарахували в столиці три десятки нових закладів — зібрали усі травневі заклади з різними концепціями та ціновими категоріями у традиційному щомісячному огляді. Пекарня з цікавою випічкою біля Софії Київської, міське кафе з піцою та коктейлями на Осокорках, веганське та вегетаріанське міське кафе в центрі, паб та музей військових артефактів на Хрещатику, перший український фаст-фуд з котлетою по-київськи на Великій Васильківській, чайна на Либідській та коктейльний бар на Лівобережній — вам неодмінно буде цікаво досліджувати нові заклади Києва.

«Завертайло»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська 24А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 08:00-22:00, вихідні 09:00-22:00

Контактний телефон: +380976289189

Дещо з меню: крутелик з шоколадною намелакою та фундуком – 155 грн, фісташковий Завертайло – 265 грн, комплекс Завертайло – 245 грн, тертушники зі тартаром з лосося та маринованих кабачків, зеленою сметаною з кріпом – 245 грн, орзо з креветками та біском – 395 грн.

Деталі: «Завертайло» біля Софії – пекарня з цікавою випічкою, натуральним вином та хлібом. Це другий заклад «Завертайло», перший знаходиться на Подолі. Заклади названо прізвищем власників, Анни та Стаса Завертайло. У «Завертайло» біля Софії два поверхи, окрема віпка на 10 осіб (доступна за попереднім бронюванням), простора тераса біля фасаду з видом на історичні будівлі та Софійську площу і винна крамниця з натуральним вином. На вітрині завжди свіжа випічка: круасани, крафіни, кекси; sourdough хліб, гречаний багет та бейгли, торти та десерти. Також у закладі представлені наїдки до хліба, які можна забрати з собою: паштети, печені овочі та джеми власного виробництва.

Good Friends

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Марії Заньковецької, 15/4

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380678909000

Дещо з меню: печений солодкий перець з мусом із сиру фета та соусом песто – 180 грн, фреш — салат з маринованим окунем – 189 грн, вареники з домашнім сиром, чебрицем, сметаною і медом – 159 грн, жовтий каррі з качкою та рисом басматі – 399 грн.

Деталі: Good Friends відкрився в травні на Хрещатику, в закладі відкрита кухня та вже працює літня тераса. Меню Good friends налічує 13 розділів comfort food для шанувальників італійської, азійської та української кухонь. Банош у Good friends подають із горгондзолою, а до вареників додають начинку із домашнього сиру та чебрецю. Від авокадо тостів із яйцем до курки в соусі трюфель-теріякі з грибами та смаженим рисом, равіолі та пельменів зі щукою та лососем. Барне меню складається з домашніх лимонадів, безалкогольних напоїв, коктейлів, вина, ігристого вина, пива та міцних алкогольних напоїв. З понеділка по п’ятницю з 12:00 по 16:00 в закладі можна пообідати бізнес-ланчем.

111Bistro&Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 111/113

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00 (в тестовому режимі)

Дещо з меню: сирники з малиновим джемом, сметаною та мигдальними пластівцями — 161 грн, салат з креветками та авокадо — 261 грн, камамбер фрі з малиновим джемом — 191 грн, бургер з яловичиною і сиром чедер — 211 грн.

Деталі: Новий заклад 111Bistro&Bar зі зрозумілими стравами та напоями відкрився біля станції метро «Палац Україна». Заклад позиціонують як «бістро з комфортною їжею, знайомою кожному, в поєднанні з барною картою». Меню ресторану складається із кількох розділів: сніданки, основні страви та напої. У барній карті – пиво, просеко, коктейлі, безалкогольні напої, лимонади.

Miminoshi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Правди, 47 (ТРЦ Retroville)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 10:00-22:00, вихідні 11:00-22:00

Контактний телефон: +380988888185

Дещо з меню: хінкалі з кінзою свинина та яловичина – 120 грн/4 шт., хачапурі по-аджарськи з телятиною – 160 грн, кубдарі з м’ясом та овочами – 150 грн, чашушулі з баранини – 160 грн.

Деталі: Ресторан грузинської кухні Miminoshi відкрився в ТРЦ Retroville на Виноградарі. Це вже другий заклад в Києві, перший Miminoshi працює на Печерську кілька років. У меню ресторану — хінкалі з різноманітними начинками, понад 10 видів хачапурі, а також страви на мангалі. Також страви із закладу можна замовити з доставкою.

Irezumi

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Волошкова 30, (Софіівська Борщагівка, ЖК «Волошковий»)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 11:00 до 23:00

Контактний телефон: +380938558798

Дещо з меню: Том ям з креветкою — 310 грн, рамен з морепродуктами — 295 грн, рол теплий Банзай — 295 грн, рол овочевий — 245 грн, удон з яловичиною — 295 грн, локшина рамен з куркою — 275 грн.

Деталі: Irezumi — заклад азійської кухні на Софіївській Борщагівці в житловому комплексі «Волошковий». В меню ви знайдете класичні азійські супи у різному виконанні, легкі салати, різноманіття локшини: рамен, удон, фунчоза. В суші-меню представлено 16 позицій, серед яких і класична «Філадельфія», і теплі роли, і овочевий рол. В барній карті представлені європейські вина, міцний алкоголь, чаї та безалкогольні напої. Страви можна замовити із собою зі знижкою 15%, а також замовити доставку.

Sunday Café

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Дніпровська набережна, 20Б (ЖК Севен)

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Контактний телефон: +380983470502

Дещо з меню: вівсянка з песто та грибами — 180 грн, вітелло тонато — 235 грн, тартар з лососю з манго та авокадо — 345 грн, піца сирна — 315 грн, піца прошуто кото та рукола — 285 грн.

Деталі: 4 травня на Осокорках відкрився новий заклад SUNDAY cafe. Власники – молода пара, яка створила під час війни сім’ю і ось уже відкрила свій перший заклад. Місія кафе, за визначенням власників, стати улюбленим місцем на районі, куди хочеться повертатися, де звичне стає особливим. В меню ви знайдете сніданки, які готують з 10:00 до 13:00, сендвічі, закуски, салати та основні страви, 6 видів піци та багато коктейлів. Поснідати можна солоною вівсянкою з песто та грибами, авокадо тостом з омлетом або френч тостом тірамісу. Обід розпочати із вітелло тонато чи тартару з лососю з манго та авокадо та підкріпити сирною піцею чи Маргаритою у супроводі з коктейлями Oolong Gimlet, Strawberry Sour, Lychee Daiquiri.

«БПШ»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: проспект Академіка Глушкова, 1 (ВДНГ біля Urban Park)

Бюджет: ₴

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 10:00-22:30

Дещо з меню: 6 пончиків з цукровою пудрою – 29 грн, шаурма Super Cheese – 129 грн, сендвіч з пастрамі – 99 грн, дабл Vega Мexico бургер – 169 грн, картопляні діпи з куркою та соусами – 89 грн.

Деталі: Моноформат Дмитра Борисова БПШ (Біляш. Пончик. Шаурма) офіційно розпочинає роботу на ВДНГ біля Urban Park. Це третій заклад БПШ, який відкрився після повномасштабного вторгнення (у листопаді з’явився БПШ на Почайній, у квітні — у Вінниці). Всього до мережі входить 15 закла. Окрім традиційних для формату шаурми, шава-боулів, пончиків і біляшів, на ВДНГ готують бургери й хот-доги в бріошах. Є вегетаріанські опції – шаурма з бататом фрі, кімчі й гуакамоле. З напоїв пропонують сидр, пиво, наливки, лимонад та каву.

More Than Café

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пров. Херсонський (кол. Магнітогорський), 1-В

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00-21:00

Контактний телефон: +380682416317

Дещо з меню: англійський сніданок — 219 грн, смореброд з яловичиною — 180 грн, салат теплий з телятиною — 310 грн, паста карбонара — 189 грн, вершковий суп з лососем — 220 грн.

Деталі: Ресторан європейської кухні MORE than cafe відкрився на лівому березі Києва у Деснянському районі. Інтер’єру закладу в пастельних тонах, завжди лунає приємна музика, а великі вікна роблять приміщення світлим та просторим. В меню MORE than cafe представлений широкий вибір європейських страв, воно складається зі сніданків, закусок, салатів, основних страв, пасти, страв на грилі, супів, сетів та десертів. Барне меню складається з коктейлів, вина, пива та міцного алкоголю. Також є лимонади та безалкогольні напої.

«Gastro укриття»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Раїси Окіпної, 4а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:30

Дещо з меню: курячий паштет — 90 грн, Цезар з куркою — 165 грн, ніжка кролика в сметанковому соусі — 320 грн, томлена індичка з грибами — 175 грн, кабачки гриль — 70 грн.

Деталі: Біля станції метро «Лівобережна» запрацював невеликий ресторан сучасної української та авторської кухні «Gastro Укриття». Шеф-кухарем у ресторані є Дмитро Сапронов, який працював шефом у ресторані Flagman та мав досвід роботи в Франції в закладах з зіркою Michelin. У «Gastro Укриття» доступна цінова політика поєднується з високою якістю страв. Меню складається з холодних та гарячих закусок, основних страв, салатів, гарнірів та десертів. Обіднє меню оновлюють щотижня. У барному меню є пиво, вино, міцні алкогольні напої, кава, чай та безалкогольні напої. У «Gastro Укриття» пропонують доставку обідів додому та в офіс, можливість замовити їжу з собою, або проведення заходів в закладі.

DRACENA VIBE

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Гоголівська, 49

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн — чт з 09:00 до 19:00 (страви з 11:00)

Дещо з меню: VIP Бубл EAT ME AT( vegetarian ) — 300 грн, бананові тофу сирники у шпинатному бульйоні з ягодами — 250 грн, майже не солодка матча вівсянка — 220 грн, десерт “№ 3” — 120 грн.

Деталі: На вулиці Гоголівська запрацювало веганське та вегетаріанське міське кафе DRACENA VIBE. Заклад відкрив Савелій Логінов — шеф-кухар родом з Енергодара, яке нині окуповане росіянами. Кухня у закладі — поєднання вуличної кухні Європи з некласичним баченням Савелія, який створює враження конфлікту смаків, але водночас все виходить банально та просто. У меню представлені веганські та вегетаріанські позиції від сніданків до стартерів та корисних десертів. Незабаром меню поповнять класичні українські позиції у веганському форматі. Наразі страви готують з 11:00 до 19:00. Барне меню складається з пива, сидру та коктейлів. Також є безалкогольні напої, холодні та гарячі кавові напої.

«Тихий»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Щербаківського , 72

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 08:00-21:00

Дещо з меню: Negroni — 130 грн, SouthSide -130 грн, Clover Club — 140 грн, Archangel — 140 грн, Aperol Spritz — 130 грн, Espresso tonic — 60/75 грн, Sangria ( white/red) -100 грн.

Деталі: «Тихий» — новий заклад з specialty кавою та коктейльною картою. Зараз він працює в тестовому режимі. Він знаходиться на житловому масиві Нивки, атмосфера та дизайн в домашньому, затишному стилі з елементами українського декору. У кожному куточку є прив’язка до історичних подій нашого суспільства: там ви можете зустріти портрет Данила Щербаківського (на цій вулиці знаходиться заклад), а також картину козака Мамая (якому український діяч присвятив свою публікацію в журналі «Сяйво» 1913 року). Офіційне відкриття планується на 03 червня. До цього часу в «Тихому» з’явиться маленький літній майданчик та 5 авторських коктейлів, назви яких будуть пов’язані з діяльністю українського етнографа Данила Щербаківського. Наразі можна спробувати specialty каву власного обсмажування, класичні коктейлі, Prosecco, крафтове українське вино та сангрію.

Barmaley

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Евгена Сверстюка, 6Е

Бюджет: ₴₴

Години роботи: чт-нд 17:00-23:00

Дещо з меню: коктейль Popstar — 220 грн, коктейль Red Carpet — 220 грн, коктейль Golden Glow — 290 грн, коктейль Spanish Guitar — 190 грн, брускетки з хамоном, пармезан та моцарела з томатами, оливки — 190 грн.

Деталі: На лівому березі Києва запрацював коктейль-бар Barmaley недалеко від метро «Лівобережна». Для гостей у закладі пропонують настільні ігри, а у п’ятницю та суботу тут проходять дискотеки. У Barmaley пропонують авторські та класичні коктейлі, пиво та безалкогольні напої. До напоїв можна замовити брускети, оливки та перчики фаршировані фетою.

Garnison

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 15/4

Бюджет: ₴₴

Години роботи: ср-нд 14:00-23:00

Контактний телефон: +380984088390

Дещо з меню: сирні шашки — 170 грн, фермерський салат — 160 грн, рулька — 690 грн, причеп ковбас — 1300 грн, коктейль Negroni — 220 грн.

Деталі: GARNISON — це паб, який відкрився наприкінці квітня на Хрещатику. Також це музей військових артефактів та світлин, адже заклад заснований ветеранами ЗСУ. Паб засновано на локації з великою історією. Понад 15 років тому тут був розташований музичний заклад «Ковбой», потім – арт паб Docker’s ABC, в якому був розміщений єдиний в Києві музей рок-н-ролу, і що належав до легендарної родини Docker&Co. З четверга по неділю в закладі грає жива музика українських артистів та виступають молоді стендапери. Меню складається зі стартерів, закусок, бургерів, піци та салатів, страв з гриля, перших та основних страв, десертів. Барне меню складається з пива, вина, міцних алкогольних напоїв, шотів та коктейлів. Є безалкогольні напої, кава та чай.

«Медак»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 3/7

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-чт 12:00-21:00, пт-нд 12:00-22:00

Дещо з меню: п’янка вишня — 30/160/290 грн, калган медовий — 35/170/320 грн, сирна тарілка — 100 грн, чіабата з куркою — 60 грн, еспресо — 24 грн.

Деталі: Біля станції метро «Контрактова площа» запрацював заклад «Медак» з легендарною продукцією українських медоварів. Ідея створити заклад виникла у сімейної пари Анастасії та Олексія, відпочиваючи в Прикарпатті. Вони закохались з першого ковтку в унікальний крафтовий напій за стародавніми рецептами — медак, тож вирішили привести даний продукт в столицю і створити однойменний заклад. Заклад знаходиться в історичній частині Києва на Подолі, що підкреслює цінність продукту українських медоварів. Барне меню складається з крафтових алкогольних напоїв, також є кава й чай. До напоїв можна замовити закуски та чіабати.

Sofia Secret Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Молодіжня

Бюджет: ₴₴

Години роботи: чт-нд 17:00-23:30

Дещо з меню: карпачо з тунця — 330 грн, стейк з лосося — 350 грн, паста болоньєзе — 245 грн, коктейль Amaretto Sour — 200 грн, коктейль Paper Plane — 200 грн, коктейль Vieux Carré — 200 грн.

Деталі: Sofia Secret Bar — справжній секретний бар формату speakeasy в ЖК Софія Сіті/Резиденс в Софіївській Борщагівці. Це місце для любителів спокійної й затишної атмосфери, де можна насолоджуватися коктейлями й спілкуванням в спокійній атмосфері. Ви не знайдете вивіски цього закладу, навіть надпису на двері. Дістатися до бару можна тільки після повідомлення в особисті Instagram сторінки. Меню закладу складається з закусок, медальйонів та пасти. Коктейльне меню складається з понад 50 класичних коктейлів, а також є авторські коктейлі від барменів Sofia Secret Bar. У барному меню також є вино, аперитиви та вермути, міцні алкогольні напої, кава та чай.

Electron Corp.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Дорогожицька, 3

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 09:00-17:00

Дещо з меню: баба гануш — 145 грн, авокадо тост — 265 грн, рамен — 215 грн, грецький салат — 195 грн, рибні биточки — 275 грн, еспресо — 50 грн, матча лате — 110 грн.

Деталі: 15 травня мультиформатний проєкт Electron Corp., який об’єднує в собі кафе, доставку, корпоративний сервіс, власне виробництво, кейтеринг та take away, знову відкрив двері не лише для резидентів, але й для всіх містян і гостей інноваційного парку стартапів та корпорацій Unit City. В Electron Corp. пропонують “просту їжу сучасної людини”. Сніданки в кафе подають цілий день, а каву варять на свіжообсмажених зернах від One Love Coffee. На обід пропонують світові хіти та comfort food з твістом від бренд-шефа Вови Ташаєва — курочку з пюре, кебаб з ягняти, борщ з телятиною. У закладі можна замовити спельтовий чи гречаний хліб на заквасці або круасан, піту та самсу власного виробництва. За десерти знову відповідає шеф-кондитерка First Line Group Ольга Ридвановська. Лаконічну винну карту з найліпшими позиціями мережі створив сомельє Дмитро Саприкін, а бренд-бармен Олександр Родіонов розподілив коктейлі за міцністю на категорії Junior, Middle і Senior.

Pizza BRO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Миколайчука, 7а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 11:00-22:30

Контактний телефон: +380637014500

Дещо з меню: піца Парма – 265 грн/30 см, піца Діжонська – 255 грн/30 см, піца з шинкою та грибами – 335 грн/40 см, піца Чотири сири – 365 грн/40 см.

Деталі: Проект Pizza BRO заснований ветеранами російсько-української війни. Друга локація відкрилась на Березняках, перший заклад працює з 2022 року на Оболоні. В меню багато  видів піци: від класичних «Маргарити», «Чотири сири» до цікавих авторських, також є десерти з натуральними начинками та власні крафтові напої. Також можна обрати піцу з двох половинок, об’єднавши різні смаки. Кожен відвідувач або замовник може підвісити піцу, яку передадуть пораненим військовослужбовцям та медикам у шпиталь. Для ветеранів, військовослужбовців, добровольців та поліції постійно діють знижки на всі види піц, які позначені в меню (при замовленні достатньо мати посвідчення). Безкоштовна доставка у будь-яку точку житлового масиву Березняки при замовленні від 250 грн.

Doggeriz

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Анни Ахматової, 16А

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Контактний телефон: +380501306026

Дещо з меню: бургер double trouble – 259 грн, бургер zym-burger – 249 грн, хот-дог mr.jonson – 209 грн. сендвіч philadelphia cheesesteak – 209 грн.

Деталі: Новий заклад Doggeriz відкрився на лівому березі на Познаках. Заклад багато років спеціалізується на бургерах та хот-догах — нещодавно в закладі оновили рецептуру та готують бургери з котлетою із мармурової яловичини. Якщо ви не їсте м’ясо, то для вас будь-який бургер приготують з котлетою beyond meat. Також в меню є «безбулочний бургер», кілька сендвічів та сайди: картопля фрі, курячі крильця та стегна, яловичі кульки та сосиски в клярі. До страв пропонують каву, лимонади, коктейлі та міцний алкоголь. Це вже третій заклад мережі, перший працює на Гоголівській з 2015 року та має відзнаку ресторанної премії «Сіль», другий відкрили на Подолі в грудні минулого року.

«Котлета по-київськи»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 16

Бюджет: ₴

Години роботи: щодня 11:00-21:30

Контактний телефон: +380661646738

Дещо з меню: котлета по-київськи класична — 85 грн, котлета по-київськи з грибами та сиром — 95 грн, ко-кульки зі шпинатом та сиром — 89 грн, шоколадна по-київськи — 79 грн.

Деталі: Заклад «Котлета по-київськи», формат якого визначають як «перший український фаст-фуд», відкрився у центрі столиці навпроти кінотеатру «Київ». Це друга «Котлета по-київськи» і перша у форматі «фаст-фуд». Перший заклад у форматі to go був відкритий 24 серпня 2022 року на Хрещатику, 17 у форматі стрітфуд. Новий формат закладу — просторий, двоповерховий заклад з великою кількістю посадкових місць. В новому закладі більш розширене меню, з’явилося багато смачних новинок: «Ко-кульки» (міні-котлетки з начинками), батат-фрі, десерт «Шоколадна По-Київськи». З нововведень очікується борщ в хлібному стаканчику та авторське морозиво у вигляді котлети по-київськи. Також пропонують великий вибір крафтових напоїв: пива, сидру та лимонадів і широкий вибір крафтових наливок, які прибули до закладу зі Львову.

«Центр шаурми»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 23

Бюджет: ₴₴

Години роботи: пн-чт 10:00-22:00, пт-нд 10:00-23:00

Контактний телефон: +380672831122

Дещо з меню: шаурма гостра курка — 140 грн, шаурма фірмове асорті свинина — 150 грн, шаурма велика телятина — 220 грн, батат фрі — 120 грн, кебаб баранина — 150 грн.

Деталі: 6 травня на Подолі відкрився новий заклад — «Центр Шаурми». До початку повномасштабного вторгенння це був один з найпопулярніших закладів з шаурмою в Маріуполі, де всі його знали як «Перша на вугіллі». І хоча назву змінили на «Центр Шаурми», рецепти і стиль готування залишилися такими ж, як і раніше. Влітку 2022 року власники запустили перший заклад в Києві на Троєщині. «Центр Шаурми» на Подолі відрізняється від попередніх локацій тим, що в ньому є просторий зал, де гості можуть не лише забрати замовлення з собою, але й зручно посидіти та насолодитись стравами всередині. В меню 7 видів шаурми — 6 з м’ясом (як основу можна обрати курятину, свинину чи яловичину) та одна з фалафелем. Окрім шаурми готують хот-дог французький, лаваші з сиром та додатками на грилі, картоплю фрі, медові крильця та кебаб. З напоїв пропонують айран, сік, каву та солодкі газовані напої.

ШОURMA

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 11:00 до 21:00

Контактний телефон: +380961099988

Дещо з меню: шаурма “Одного разу в Мексиці” — 250 грн, шаурма “Тигрова з гостринкою” — 360 грн, шаурма “Ближче до Азії” — 280 грн, “Бульйон шо треба” — 80 грн, картопля фрі — 95 грн.

Деталі: У Києві запрацювала доставка авторської шаурми ШОURMA. Наразі доставка здійснюється по частині правого берега, яка відмічена на сайті доставки. У закладі пропонують 9 видів шаурми. Для приготування різних видів шаурми використовують курятину, індичку, телятину, мідії, креветки та рослинне м’ясо українського виробника «Eat me at». До кожної шаурми у доставці розробили свій крафтовий соус. В ШОURMA Київ використовують товстий лаваш та спеціальне термопокриття, яке довго зберігає температуру страви. Також у ШОURMA можна замовити супи, снеки та безалкогольні напої.

«Подільська на вугіллі»

Де: вул. Введенська, 15Б

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00-22:00 (страви з 11:00)

Дещо з меню: шаурма класична з куркою – 130 грн, шаурма лайтова зі свининою – 140 грн, шаурма супер м’ясо з яловичиною – 200 грн, бургер подільський – 135 грн, дабл бургер з соусом дор блю – 195 грн.

Деталі: «Подільська на вугіллі» розпочала роботу на початку травня на Подолі. Локація розрахована на take away, проте в середині є кілька місць, щоб скуштувати там шаурму. Інтер’єр прикрашений постерами із зображеннями персонажів фільмів Квентані Тарантіно. В меню 7 видів шаурми, яку можна замовити з куркою, свининою або яловичиною та 4 види бургерів. М’ясо для страв готують у хоспері, воно виходить соковитим із ароматом димку.

«Котлета по-київськи»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна 1-3/2а

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: котлета по-київськи гриби — 129 грн, котлета по-київськи рикота — 129 грн,  картопляники — 35 грн, картопля фрі — 45 грн, комбо котлета+наливка — 185 грн.

Деталі: Заклад «Котлета по-київськи» відкрився на Бессарабці. Засновники називають свій формат «Ресторація Української Незламності» і наповнили заклад «символами незламності українського духу, які вже є історією»: це півник з Бородянки та фрагмент Ізюмського мосту. В рамках творчої колаборації з соціальним художником #Sociopath створили експозицію знаменитої трилогії “Ікони Революції”, знищеної у 2017 році. Основою меню стала котлета по-київськи у різноманітних варіаціях, які адаптуватимуться до сезону. Також в меню комбо меню з котлети по-київськи, картопляників чи картоплі-фрі та сезонного салату. Гості також можуть забронювати “підвішану котлету” або фірмові комбо для ЗСУ. До страв пропонують ексклюзивні наливки, крафт-пиво та оригінальний лимонад. Прим.ред. — заклад не має стосунку до однойменних локацій на Хрещатику та Великій Васильківській.

Dendachai

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Тютюнника, 58/1

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 12:00 до 21:00

Контактний телефон: +380634798430

Дещо з меню: ціни на чаювання: 1 людина — 290 грн, 2 людини — 490 грн, 3 людини — 690 грн, 4 людини — 890 грн.

Деталі: Неподалік від станції метро «Либідська» запрацювала чайна Dendachai — це місце, де можна познайомитись з чайною культурою. У закладі пропонують оригінальні тематичні чаювання та дегустації у креативному просторі. До чаю подаються не тістечка, а гарний вініл та змістовні розмови. В Dendachai представлені унікальні чаї. Деякі з сортів чаю неможливо скуштувати більше ніде в Україні.

BAHO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Мазепи, 3

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 08:00-20:30

Дещо з меню: еспресо — 49 грн, капучино — 69 грн, матча-лате — 99 грн, лимонад — 85 грн, фреш — 135 грн, яйця Бенедикт з беконом — 255 грн, тост з креветками — 265 грн, мелт з куркою — 199 грн.

Деталі: Baho — нова кав’ярня третьої хвилі зі спешелті кавою та сніданками цілий день в центрі міста біля метро «Арсенальна». Девіз Baho «from farm to cup». Кава в закладі родом із серця Африки та «країни 1000 холмів» Руанди. В закладі контролюють всі процеси народження кави: від плантації до пакування і зорієнтовані на тому, щоб познайомити гостей із різними методами заварювання: еспресо, фільтр-кава, V-60. Також у Baho готують солодкі та солоні сніданки цілий день, салати та закуски, мелти та кілька основних страв. З 11 години діє винна карта з європейськими та українськими позиціями та коктейльна карта.

«Крапка кави»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Софіївська, 3

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 07:30-20:00, вихідні 09:00-21:00

Дещо з меню: еспресо/допіо — 35/45 грн, лате — 50/65/80 грн, гірке какао — 70/80 грн, лимонади — 70/80 грн, бразильський лимонад — 110/140 грн, макарон — 60 грн, харківське печиво — 20 грн.

Деталі: Кав’ярня «Крапка.Кави» працює біля Майдану Незалежності вже третій тиждень. Відкрив заклад переселенець з Харкова Максим, який раніше не мав досвіду ведення ресторанного бізнесу. Баристою працює його друг з 10-річним досвідом роботи. Серед фішок закладу — харківське печиво, яке замовляють з кондитерської у Харкові. В «Крапка.Кави» розповідають, що використовують особливий метод заварювання еспресо, такий використовував учасник фіналу всесвітнього чемпіонату бариста 2021 року — а саме через заморожену металеву кулю. Завдяки цьому методу еспресо не таке гаряче, як класичне та не втрачає деякі летючі елементи, що розкриває смак інакше. Також в закладі готують бразильський лимонад із лаймом, дуже популярний у Латинській Америці — свіжіший  на смак, ніж звичний нам лимонад. Окрім цього готують самостійно ще 5 видів натуральних лимонадів із сиропом власного виробництва та кольоровим льодом.

«Зона комфорту»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 32Б

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня з 10:00 до 21:00

Дещо з меню: круасан з печеним перцем, мусом з фети та оливок — 155 грн, комфортний сніданок з табуле, баварськими ковбасками та яєчнею глазунью — 145 грн, мехіко авокадо тост з яйцем пашот та сирним соусом — 195 грн, еспресо — 40 грн, матча тонік — 105 грн.

Деталі: Основним лейтмотивом закладу «Зона Комфорту» є безспосереднє створення комфортного й автентичного простору у самому серці нашої столиці. Тихий й зелений куток, де від міського трафіку та гамору відволікає ароматна specialty арабіка. Кав‘ярня третьої хвилі «Зона Комфорту» знаходиться неподалік станцій метро «Золоті Ворота» та «Хрещатик». Заклад використовує сорти арабіки Yirgacheffe із Ефіопії, Simbi із Руанди й Las Marias і Holanda із Сальвадору для поціновувачів фільтру. Окрім спешелті-кави, в закладі присутнє розмаїття чаїв із Японії, Індії та України. У кав‘ярні можна без обмежень ласувати сніданками цілий день або вечір. Також у закладі присутній великий виріб рослинного молока й веганські десерти.

«Чорнява»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Джона Маккейна, 37

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 08:00 – 20:00, вихідні 10:00 – 20:00

Дещо з меню: еспресо — 45/50 грн, фільтр — 50/65 грн, флет уайт — 60 грн, айс лате — 75 грн, матча — 70 грн, лимонад — 60 грн.

Деталі: «Чорнява» — новая кав’ярня на Печерську, яка є першою в мережі, як кажуть у закладі, «сучасних кав’ярень з українським серцем». Поєднання екзотичних смаків кави з усього світу з українською домашньою випічкою, сучасного декору з традиційними етномотивами. Кавові зерна та обсмаження від MadHeads, еспресо-машина — Dalla Corte Evolution. В кав’ярнях можна обрати мерч, дріпи та зерно від київських MadHeads. До напоїв пропонують спробувати тертий пиріг, який приготовлений маминими руками одного з співвласників або хліб з варенням — родом з дитинства. 

G.13

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Глибочицька, 13

Бюджет: ₴₴

Години роботи: будні 08:00-20:30, вихідні 09:00-21:30

Дещо з меню: еспресо — 40 грн, лате — 75 грн, флет вайт — 75 грн, цитрусовий лимонад — 95 грн, чизкейк — 185 грн, кіш з куркою та грибами — 130 грн, онігірі — 170 грн, брауні з вишнею — 85 грн.

Деталі: У житловому комплексі «Львівський квартал» запрацювала кав’ярня G.13, де G. це скорочення від назви вулиці, а 13 власне номер .  закладі пропонують каву, чай, безалкогольні напої, випічку, онігірі та десерти. G.13 – pet friendly кав’ярня, тому гостей раді бачити разом із їхніми домашніми улюбленцями.

Yard Food Coffee Wine Bakery

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Повітрофлотський проспект, 25

Бюджет: ₴₴

Години роботи: щодня 09:00–21:00

Дещо з меню: солоні сирники з лососем – 180 грн, скрамбл з беконом та грибами180 грн,

Деталі: Yard — міське кафе в Солом’янському районі поруч зі сквером Бориса Немцова. В закладі затишний інтер’єр, тут приємно провести зустріч, поснідати чи повечеряти за келихом вина. В меню кілька сніданків, наприклад солоні сирники з лососем, скрамбл з беконом та грибами чи великий англійський сніданок. Також пропонують свіжоспечені круасани, кілька салатів та супів, бурегри і десерти. Окрім цього представлений якісний чай та кава, європейські вина. Yard pet friendly заклад, тому гостей раді бачити разом із їхніми домашніми улюбленцями.

Main photo by carlos aranda on Unsplash

Фото: Facebook/Instagram «Завертайло», Good Friends, 111Bistro&Bar, Miminoshi, Irezumi, Sunday Café, «БПШ», More Than Café, «Gastro укриття», DRACENA VIBE, «Тихий», Barmaley, Garnison, «Медак», Sofia Secret Bar, Electron Corp., Bro Pizza, Doggeriz, «Котлета по-київськи», «Центр шаурми», ШОURMA, «Подільська на вугіллі», «Котлета по-київськи», Dendachai, Baho, «Крапка кави», «Зона комфорту», «Чорнява», G.13, Yard Yard Food Coffee Wine Bakery.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi