Новий заклад: Pita Kyiv — гастрономічне посольство ізраїльської кухні - PostEat

пошук

Новий заклад: Pita Kyiv — гастрономічне посольство ізраїльської кухні
11-10-2019 0 6600


10 жовтня офіційно відкрився заклад Pita Kyiv — місце, де ви зможете відчути справжній дух та смак ізраїльської столиці міста Тель-Авів. Редакція PostEat вже відвідала нову локацію, дізналась про всі особливості та ділиться з вами враженнями.

Про локацію та концепцію

Pita Kyiv працює в тестовому режимі з 27 вересня — невеликий атмосферний заклад розташувався на тихій центральній вулиці Пушкінській поруч з гамірною площею Льва Толстого. Власник закладу народився та виріс у Ізраїлі, смак справжньої вуличної їжі Тель-Авіва знайомий йому з дитинства, і він вирішив поділитись ним з киянами. В активному ритмі жителям мегаполісу часу на їжу залишається небагато, і в Ізраїлі навчились створювати casual food, поєднавши швидкість, смак та користь. Одними з найпопулярніших стрітфуд-страв в Тель-Авіві є піта з начинками, поживний фалафель та хумус — саме ці страви і пропонують в Pita Kyiv.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про інтер’єр

В Pita Kyiv усе компактно — невеличка зала на два десятки гостей об’єднана з відкритою кухнею. Кожен гість може влаштуватись за барною стійкою та спостерігати, як готують його замовлення. Інтер’єр закладу розробив дизайнер Андрій Белецький спільно з командою закладу — пісочні кольори гармонійно поєднуються з великою кількістю живої зелені, тепла в інтер’єрі додають жовті світильники. Яскравим акцентом є бетонна стіна, стилізована під дошку оголошень, де можна знайти і роботу, і житло, та стильні неонові вивіски. В Pita Kyiv справді відчуваєш себе у справжньому тель-авівському кафе, де затишно в будь-яку годину дня.

Про кухню

Запрошеним бренд-шефом став відомий ізраїльський шеф-кухар Роі Агаі, який спільно з шеф-кухарем Pita Kyiv Валерієм Арустамяном розробив меню ресторану. Для Валерія ізраїльська кухня — новий та цікавий досвід, до цього він працював з японською, французькою, середземноморською кухнями та відточував майстерність у європейських ресторанах. За основу взяли автентичні рецепти піти, які готують в авторському виконанні.

Валерій Арустамян: «Ізраїльська кухня приваблює своєю простотою — у звичайній на перший погляд страві заховано справжній ресторанний смак. В її стравах все гармонійно та збалансовано, це дуже приваблює. Секрет хорошої піти в її пишності, тонка піта не може бути смачною, адже буде ламатись. А в начинках для неї немає правил, головне — довіритись своїм відчуттям та підключити фантазію. Ми багато працювали, щоб зробити смак наших піт довершеним, десь викладаючи начинку шарами, десь поєднуючи усі інгредієнти. Правило «побільше соусу» для піти не працює, адже в начинці багато овочів та соковитого м’яса — у начинці головне баланс».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Піту випікають самостійно щоранку та впродовж дня, якщо вона закінчується — максимальний строк використання піти не більше 5 годин, адже вона має бути м’якою і не ламатись. Щоб відтворити автентичний смак ізраїльської кухні, заклад імпортує найкращу кунжутну пасту тахіні Har Bracha Tahini Paste, яка підкорює серце гурмана з першої спроби. В Pita Kyiv дотримуються філософії максимальної свіжості їжі, тому кількість заготовок в закладі мінімальна — смажити м’ясо та нарізати овочі для піти починають після отримання замовлення від гостя. Фаворитом гостей вже стала піта чизбургер — поєднання соковитої яловичої котлети з ароматним чедером, свіжими  овочами та ніжним сметанним соусом.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Окрім піти в Pita Kyiv готують крувіт — цвітну капусту, яку приварюють, грилюють та подають з соусами. До речі, кожен гість може додати пікантності обраній страві, варто лише попросити додати харісу — це близькосхідний соус на основі чилі, який може бути дуже гострим або солодкуватим. На десерт в закладі рекомендують спробувати традиційний вершково-ягідний десерт малабі, смак якого знайомий з дитинства кожному ізраїльтянину.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Дещо з меню:

  • піта чизбургер – 119 грн;
  • minute steak – 129 грн;
  • кебаб – 119 грн;
  • шніцель – 99 грн;
  • фалафель – 79 грн;
  • крувіт на тарілці з трьома соусами – 99 грн;
  • хумус – 79 грн.

До страви можна замовити пиво або сидр, а кожної суботи в Pita Kyiv планують пригощати гостей за барною стійкою текілою. В найближчий час буде організовано доставку через сервіс Glovo. В Pita Kyiv варто приходити, щоб відчути справжній смак фалафелю, закохатись у тхіну, насолодитись неповторними поєднаннями свіжих овочів та соковитого м’яса і ненадовго стати частиною гамірного Тель-Авіву.

Про локацію:

Де: вул. Пушкінська, 39

Бюджет: ₴. Піта (79–129 грн).

Графік роботи: щодня з 11:00 до 22:00.

Деталі: ресторан ізраїльської кухні, знаходиться у центрі міста, автентичні рецепти у авторському виконанні, авторський дизайн інтер’єру, барна стійка, відкрита кухня, секретні інгредієнти, власна випічка та соуси, власний імпорт, столик на вулиці, take away.

Фото: Pita Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi