пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Здавалось би, що таке хліб? Лише продукт? Базовий супровід до сиру та масла. Але не зовсім. Хліб, то історія. То тепло дому, відчуття дитинства, невидимий зв’язок поколінь.
Таку ідею взяли за основу при створенні пекарні Edem Family Bakery, що відкрили в Буковелі біля готеля HAY by Edem Family.
Редакція PostEat розпитала команду пекарні про нове місце на гастро-мапі Буковеля. Розказуємо детальніше про цікавинки закладу, шефа, смаки та сенси Edem Family Bakery.
Погнали!
«Хліб — це символ початку і основи. У філософії Edem Family Bakery немає місця компромісам. Ми обираємо найкраще: борошно з екологічно чистих зерен, джерельну воду, натуральні закваски. Наш продукт об’єднує силу природи та майстерність людини. Він об’єднує людей, створює атмосферу єдності, щирості й тепла. Ми хочемо, щоб Edem Family Bakery стала невід’ємною частиною моментів, які роблять людей щасливішими», — саме так нам розказали про себе у Edem Family Bakery.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
В цій пекарні хліб та випічку не хочуть сприймати як буденність. Навпаки, кожна скоринка з’являється в результаті копіткої праці з повагою до свого діла, а тому кожен буханець несе в собі не лише смак, а й сенс.
Тут обирають шлях, де мінімум компромісів, і максимум поваги до традицій та природи.
Для багатьох з нас кожен тиждень – це активні, часом виснажливі та стрімкі будні великих міст, коли швидкість важливіша понад усе. Життя пролітає зі швидкістю світла, а ми часто не встигаємо насолодитися найкращими моментами. Саме в такі дні хочеться опинитись там, де тепло, смачно, красиво і спокійно.
Якщо подумати, то Edem Family Bakery класно підходить в якості місця для такого відпочинку – коли запашна кава + смачна булочка + безкрайні карпатські краєвиди. Такі речі зцілюють, принаймні хочеться, щоб так було.
Але повернімось до хлібу і випічки!
Хліб дійсно пронизує всю історію людства від початку і до наших днів, об’єднує культури та цементує нації. І нам здалося, що Edem Family Bakery це, насамперед, проєкт про те, де традицію хочуть міцно подружити з інновацією.
Традиції та новий підхід: секретні деталі
Edem Family Bakery використовують найкращі інгредієнти, ремісничі методи, природні закваски, а головний герой цього процесу – час. Саме час є ключовим фактором, при випіканні хлібу та випічки, бо справжній хліб не терпить поспіху. Жодних промислових дріжджів, розпушувачів чи прискорювачів бродіння, натомість виготовляють та використовують натуральну закваску.
В пекарні надихаються спадщиною Карпат і локальними традиціями, відроджуючи рецепти дитинства та додаючи сучасні штрихи. І дійсно, як можна не надихатись, коли навколо така краса, як Карпати.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Хліб — це початок усього. Він несе тепло дому, історію поколінь і відчуття єдності. А закваска – жива субстанція. Вона розвивається, змінюється і дає хлібу не лише унікальний смак, а й користь для організму», – дуже щемно і закохано говорять про свою справу у Edem Family Bakery.
І це правда, сучасні дослідники та історики їжі погоджуються, що натуральна ферментація впливає не лише про аромат і текстуру випічки, завдякі їй створюють хліб та випічку корисну здоров’я. Під час бродіння в тісті з’являються пробіотики. Вони позитивно впливають на мікрофлору кишечника, а вітаміни групи B, природні пребіотики та ферменти сприяють кращому засвоєнню хліба.
Для випікання використовують борошно Zernari Select – продукт із високим вмістом білка (13 г на 100 г борошна). Його поєднують із цільнозерновим борошном, щоб надати випічці більш насиченого смаку й текстури.
Хітові рецепти та гастрономічна творчість
Ми запитали про фішку пекарні, хліб чи тістечко, що стало символом Edem Family Bakery. Вони таке мають. Це булочка-плетінка «Ромашка». Спочатку її додали в меню готелю HAY, і вона швидко полюбилась гостям підчас сніданків в ресторані 88 Local Restaurant.
Оскільки тістечко здобуло славу серед гостей, Edem Family Bakery розробити нові смаки цієї булочки: фісташковий, шоколадно-горіховий та варіант із корицею. Пекарі називають це прикладом того, як традиційний смак може заграти новими відтінками, залишаючись впізнаваним.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
«Так, ще до відкриття наш шеф Андрій Мацюта створив булочку-плетінку, яку ми між собою називаємо «ромашка», тому що вона схожа на всім знайому з дитинства булочку з особливою текстурою, яку всі так любили. Вона була створена спеціально для готелю HAY і одразу стала хітом нашого ресторану 88 Local Restaurant та головним героєм курортних сніданків Буковелі«, — згадують в пекарні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Кава в Edem Family Bakery: особливі зерна, особливий підхід
Оскільки Edem Family Bakery — це пекарня, тут серйозно підійшли до вибору кави. Про каву тут розказують не як про звичний напій, а як про мистецтво. Спільно з Оnelovecoffee команда обрала Specialty зерна з Ефіопії та Колумбії. Особливий акцент зробили на лотах ботанічного різновиду «Гейша». Кажуть, що це одна з найдорожчих і найвишуканіших кав у світі.
«Specialty кава — це категорія від ферми до чашки, яка включає природне вирощування, ретельний догляд, ручну обробку, ферментацію, сушку та логістику. Світле й свіже обсмажування повністю зберігає природну солодкість і всі смакові властивості, притаманні терруару», – пояснюють у пекарні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Резюмуючи нашу розповідь, можна точно сказати, що коли світ рухається на шаленій швидкості, важливо мати місця, які нагадують про цінність простих речей. Теплий хліб, ароматна кава, щирі зустрічі, можливість зупинитись і насолодитись цим днем – усе це кожен може спробувати знайти для себе в Edem Family Bakery.
«Ми прагнемо дарувати людям філософію гармонії, поваги до традицій і природи, любові до себе і до світу. Адже Edem Family Bakery – це любов, яку можна скуштувати. І ми щасливі ділитися цією любов’ю з нашими гостями», – кажуть тут.
Фото: Edem Family Bakery
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi