Перші літні тераси на Подолі: шукайте улюблену кухню - PostEat

пошук

Перші літні тераси на Подолі: шукайте улюблену кухню
08-05-2023 0 2364

Редакція PostEat продовжує шукати літні тераси, цього разу розповідаємо про заклади на Подолі. О будь-якій порі року Поділ надзвичайно затишний та дозволяє відчути дух справжнього Києва. Рекомендуємо насолодитись київською атмосферою на літніх терасах ресторанів — ми знайшли для вас різноманітну італійську кухню, круту авторську піцу, справжній одеський колорит, яскраві аргентинські смаки та пікантні ліванські страви.

Mama Focaccia & Papa Chacha

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Хорива, 1/2е

Бюджет: ₴₴

Страви: піца Чотири сири — 260 грн, хачапурі по-аджарськи — 185 грн, хінкалі з бараниною, телятиною — 35 грн, домашнє біле вино — 350 грн/0,5 л, чача — 55 грн.

Деталі: ресторан грузинської та італійської кухонь, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, два поверхи, страви з дровяної печі, піца з цільнозернового тіста на заквасці, підходить для банкетів, винна карта, компліменти від закладу іменинникам.

«Мама фокача & папа чача» — атмосферний заклад італійсько-грузинської кухні у самому центрі Подолу. Заклад відкрився наприкінці минулого року, тому цей сезон літніх терас для них перший. Гордістю закладу є справжня італійська фокача та піца на цільнозерновому тісті, що готується у дров’яній печі та автентичні грузинські страви. До того ж ресторан має затишну літню терасу, де можна розслабитись серед галасливого Подолу.  Тут складається враження, ніби ви на справжньому пікніку — ароматні хачапурі, салати, легкі коктейлі та страви із великого мангал-меню — люля-кебаб, соковитий шашлик, лосось-гриль, курча. Барне меню представлене домашнім, та не тільки, грузинським та італійським вином, чачею, лимончелло, міцним алкоголем та коктейлями.

«Італієць із Бейрута»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Ярославський, 1/3

Бюджет: ₴₴.

Страви: мутабль – 285 грн, мезе-сет – 465 грн, лахмаджун – 335 грн, запечені мідії під сирним соусом – 369 грн, піца п’ять сирів – 349 грн, лазанья – 339 грн, шаверма ліванська – 299 грн.

Деталі: ліванська кухня з італійським акцентом, щасливі години з 12:00 до 16:00, ланчі, стильний сучасний інтер’єр в теплих тонах, сезонні, класичні та авторські коктейлі, доставка, резерв столів.

«Італієць Із Бейрута» знаходиться на тихій подільській вулиці. В закладі затишний інтер’єр з квітчастими меблями, а повітря наповнене ароматами кави і спецій. У ресторані використовують кращі локальні продукти і традиційні лівано-італійські кулінарні секрети, щоб надати стравам неперевершеного смаку. У меню представлені страви ліванської та італійської кухонь. Коли хочеться відпочити від міського гамору, варто обрати столик на літній терасі «Італійця Із Бейрута».

«Тісто, сир і тітка Белла»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Верхній Вал, 24

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца цукініто – 225 грн, тартар з телятини – 245 грн, салат з тунцем – 210 грн, аматрічана від Белли – 245 грн, тальятелле з креветкою – 235 грн, конкільоні квадроформаджи – 255 грн.

Деталі: домашнє італійське кафе, знаходиться на Подолі, затишний інтер’єр, неаполітанська піца, паста власного виробництва, італійські вина, резерв столів.

«Тісто, сир і тітка Белла» — ресторан італійської кухні на Подолі з великою дров’яною піччю, де поміщається одразу 6 піц, справжнісіньким сицилійським фонтаном у дворі, широкою терасою під парасольками і справжньою ванною. Заклад є проєктом київської групи ресторанів Rest Emotion, співвласником якої є Володимир Григорі. В закладі пропонують неаполітанську піцу за старовинними рецептами, пасту власного виробництва, легкі салати та різноманітні антипасті, до яких гарно підійде легке італійське вино.

«Любчик»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Воздвиженська, 10Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: оселедець з картопелькою та маринованою цибулею – 129 грн, ікра з «синеньких» – 109 грн, салат з мідіями – 148 грн, тигрові креветки за рецептом тітки Клари з Каліфорнії – 298 грн, чебурек з сиром і томатами – 79 грн.

Деталі: сім’я ресторанів Дмитра Борисова, інтелігентний пивбар, страви одеської кухні, риба і морепродукти, свіжі раки, літня тераса, внутрішній дворик, pets friendly, kids friendly.

«Любчик» — сімейний ресторан на Воздвиженці з традиційною одеською кухнею. Акцент в меню закладу зроблений на рибу і морепродукти за демократичними цінами. Інтер’єр задуманий таким чином, щоб відтворити атмосферу затишної і теплої одеської квартири. В основному меню пропонують широкий вибір знайомих рибних і м’ясних страв за приємними цінами. Столик можна обрати на затишній літній терасі-дворику.

«Автостанція»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 15а

Бюджет: ₴₴

Страви: піца котлетки по-київськи з кроповим маслом – 295 грн, піца з прошутто та часником конфі – 285 грн, форшмак зі скумбрії – 185 грн, теляча щока з цибулевим пюре – 280 грн, ризото з креветками та м’ясом криля – 210 грн.

Деталі: піцерія, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, більше 10 видів піци, десерти, сніданки з 10:00 до 13:00, натуральні вина, коктейлі, безалкогольні напої, pop-up заходи.

Піцерія «Автостанція» знаходиться біля Контрактової площі у колишньому приміщенні автостанції «Поділ». Це проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, «Зустріч», «Чайка»). Основний акцент в меню робиться на піці, але в закладі також є фокача, основні страви та закуски. Серед зірок меню — піца з котлетками по-київськи з кроповим маслом. У закладі 80 посадкових місць, в теплу пору поруч діє затишний літній майданчик під каштанами.

Argentina Grill

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Анни Ахматової, 22; вул. Сагайдачного, 27Б

Бюджет: ₴₴.

Страви: брускета з фетою та томатами – 175 грн, гуакамоле з кукурудзяними чипсами – 299 грн, м’ясний салат з анчоусною заправкою – 355 грн, чилі кон карне – 255 грн, ребра аберден з картоплею – 439 грн, чуррос – 209 грн.

Деталі: мережа сучасних ресторанів аргентинської кухні, індустріальний інтер’єр в фірмових бирюзово-сірих тонах, аргентинський гриль Parrilla, бізнес-ланчі, сніданки, хоспер, дитяче меню, сніданки, винна і коктейльна карти, резерв столів.

Argentina Grill — мережа концептуальних м’ясних ресторанів, яка знайомить гостей з особливостями та оригінальними смаками аргентинської кухні. В окремому asado-меню ресторану Argentina Grill представлені стейки з української та американської яловичини сухої та вологої витримки, які готують на аргентинському грилі Parrilla та у хоспері. Першою з Argentina Grill гостей зустрічає велика тераса на Подолі, також вже відкрили затишну терасу в ресторан на Позняках.

Головна фото: «Італієць Із Бейрута»

Фото: Facebook «Мама фокача & папа чача», «Італієць із Бейрута», «Тісто, сир і тітка Белла», «Любчик», «Автостанція», Argentina Grill.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi