Піца в Києві: авторські смаки та спеціальні пропозиції - PostEat

пошук

Піца в Києві: авторські смаки та спеціальні пропозиції
14-12-2023 0 3844


Піца в Києві займає одну з перших ролей на кулінарній сцені столиці, але серед усіх гастрономічних перлин виокремлюється саме авторська піца. Неординарні поєднання та ідеальні техніки приготування завойовують серця піцаманів. У цьому матеріалі розповідаємо, які авторські смаки піци та спеціальні сезонні пропозиції ви знайдете в закладах Києва.

pizzeria Napule’ 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 9

Бюджет: ₴₴₴

Страви: піца Carne e Provola – 299/439 грн, піца Vitello tonnato – 299/439 грн, cалат з ростбіфом, радіккіо, каперсами, соусом пісту та пармезаном – 359 грн, каннеллоні з білими грибами та сиром таледжіо – 369 грн, cтейк лосося у соусі з білого вина з мідіями, каперсами та в’яленими томатами на подушці зі шпинату – 429 грн, шоколадний торт капрезе із сицилійським апельсином – 189 грн.

Деталі: заклад сім’ї ресторанів братів Гусовських, італійський ресторан-піцерія, автентична неаполітанська піч для піци, італійські вина, сертифікат Associazione Verace Pizza Napoletana, сезонні страви, резерв столів.

Pizzeria Napule’ — ресторан італійської кухні, частина «Ресторани Гусовських». Піч, в якій готується піца, була виготовлена неаполітанським майстром Стефано Феррара з матеріалів, привезених з околиць Везувію. У 2008 році Pizzeria Napule’ отримала сертифікат від Асоціації справжньої неаполітанської піци (Associazione Verace Pizza Napoletana). В меню ресторану близько 25 різновидів піци — із сезонних позицій піци рекомендують спробувати Carne e Provola з томатами, пікантною салямі, домашньою сальсіччею, проволою, грана падано, базиліком, а також неочікуване поєднання неаполітанської піци та знаменитої п’ємонтської страви Vitello tonnato з ростбіфом, соус з тунця та анчоусів, моццареллою, каперсами, руколою. Також в сезонному меню, яке регулярно оновлюється, ви знайдете стейк лосося у соусі з білого вина з мідіями, каперсами та в’яленими томатами на подушці зі шпинату, каннеллоні з білими грибами та сиром таледжіо, шоколадний торт капрезе із сицилійським апельсином.

Крива Піца

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 42А

Бюджет: ₴₴.

Страви: піца п’ять сирів з руколою – 295 грн, «Крива піца» – 275 грн, піца з грибами та трюфельним кремом – 265 грн, піца з лососем та руколою – 330 грн.

Деталі: заклад у центрі міста, кілька поверхів (на -1 поверсі є зал-сховище), піца з дров‘яної печі, страви у хоспері, сніданки до 16:00, музичні вечори, pets friendly, доставка, коктейлі, авторські чаї, пиво, вино, міцний алкоголь, коктейлі, безалкогольні та алкогольні напої.

«Крива Піца» — естетичний та різноманітний заклад в центрі Києва. Головна зірка меню — піца з дров’яної печі, якої готують 11 видів з італійського борошна. Розповідають що тісто ліпиться вручну (жодних заготовок!), тому піца і виходить «кривою», справжньою і смачною. Фірмову «Криву піцу» готують на томатній основі з хамоном, копченими ковбасками, запеченою куркою, томатами чері, печерицями, моцарелою і пармезаном. Зараз в закладі діє акція: для різдвяного настрою до кожного літра особливого «Різдвяного пива» в подарунок ідеальна закуска до хмільного темного напою — фокача скаморца від шефа. Приходьте спробувати і поділіться смачними враженнями з друзями.

Mimosa Brooklyn Pizza

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1/2

Бюджет: ₴₴

Страви: піца з пармою та в’яленою вишнею у портвейні – 385 грн, піца Мюнхенська – 375 грн, піца з томленими щічками – 408 грн, піца шпек, рукола та соус песто – 425 грн,

Деталі: італійська та авторська кухні, проєкт ресторатора Ігоря Сухомлина, сніданки, піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.

Mimosa Brooklyn Pizza — піцерія на Бессарабці з концептуальним інтер’єром. У центрі головної зали стоїть велика дров’яна піч для піци і широка відкрита зона для її приготування. Ресторан відомий піцою з дров’яної печі, якої в меню 17 видів — хрустке тісто, оригінальні начинки і смачні соуси для бортиків зробили піцу від Mimosa Brooklyn Pizza стабільним столичним хітом. Серед останніх новинок від шефа — піца з пармою, крем-сиром з горгонзоли, соусом з вишні та вишнею в’яленою в портвейні, яку подають з гострим медом. Також з часів Октобрефкесту в меню залишилась Мюнхенська піца з вершковою основою з соусом карі, сиром моцарела, мюнхенськими та баварськими ковбасками та тушкованою капустою.

Pie Spot

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Липинського, 15

Бюджет: ₴₴

Страви: піца: «Фіга Фреш» – 377 грн, «Чізі Брізі» – 355 грн, «Холі Моллі» – 333 грн, «Трю Лав» – 366 грн.

Деталі: авторська піца, шеф Ілля Сьомін, цільнозернове тісто на заквасці, веганські позиції, власна випічка, великий розмір піци, самовивіз, доставка.

Pie Spot — формат авторської піци від ресторатора Влада Максимова та шеф-кухаря Іллі Сьоміна, який працює на Food Spot Corp. на Київському велотреку. В меню ви знайдете неавтентичну неаполітанську піцу на заквасці, нью-йоркський слайд та бургери. Обираючи піцу, ви завжди можете доповнити її різними інгредієнтами на свій смак. Серед цікавих авторських поєднань — піца «Фіга Фреш» з прошуто кото, горгонзолою, моцарелою, грана падано, джемом та інжиром, а також «Трю Лав» з пастою із печериць та трюфельної олії, курячим філе, моцарелою, прошуто котто,  та трюфельним айолі.

POSITANO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: пр-т Павла Тичини, 1В

Бюджет: ₴₴

Страви: піца панчета е патате – 229 грн, піца кватро помодорі е бурата – 499 грн, піца сальмоне е рікотта кон лімоне – 329 грн, піца манзо капрезе – 249 грн, піца саламе піканте е карчофі – 289 грн.

Деталі: проєкт команди «Сільпо», неаполітанська піца, піч на дровах, бренд-шеф ресторану Марко Черветті, натуральні італійські вина, сніданки у будні, ланчі, панорамні вікна, резерв столів.

POSITANO — ресторан неаполітанської кухні, який є проєктом команди «Сільпо». Заклад знаходиться на лівобережному масиві Березняки поруч з берегом Дніпра. Бренд-шеф закладу Марко Черветті. Ресторан POSITANO — перший та єдиний заклад України, який увійшов до списку найкращих піцерій Європи за версією італійського онлайн-гіда 50 Top Pizza. В ресторані серед новинок ви можете обрати піцу «кватро помодорі е бурата» з чотирма видами томатів та цілою буратою, а також «саламе піканте е карчофі» з консервованими артишоками та чорізо.

Автостанція

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 15а

Бюджет: ₴₴

Страви: подільська піца з гливами та печерицями – 295 грн, піца-шук – 185 грн, піца з бужениною та каперсами бузини – 265 грн, піца з сиром брі та маринованою сливою – 275 грн, піца з котлетками по-київськи з кроповим маслом – 295 грн.

Деталі: піцерія, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, більше 10 видів піци, десерти, літня тераса, натуральні вина, коктейлі, безалкогольні напої, pop-up заходи.

Піцерія «Автостанція» знаходиться біля Контрактової площі у колишньому приміщенні автостанції «Поділ». Це проєкт від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, власників таких закладів, як Mimosa Brooklyn Pizza, Mimosa Brooklyn Burger, Fish & Pussycat, «Чайка». Основний акцент в меню робиться на піці, але в закладі також є фокача, основні страви та закуски. Серед новинок — піца-шук, названа в честь найвідомішої барахолки Подолу, з хумусом, домашнім грильованим перцем, вяленими томатами, часником конфі та каперсами, а також піца з бужениною та каперсами бузини.

Головна фото: pizzeria Napule’

Фото: Facebook pizzeria Napule’, «Крива Піца», Mimosa Brooklyn Pizza, Pie Spot, POSITANO, «Автостанція».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi