пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat досліджувала ресторанне життя на Солом’янці. Ми обрали для вас різноманітні локації Солом’янки, де можна комфортно повечеряти у колі сім’ї або провести вечір п’ятниці у компанії друзів. Ви можете завітати до pre-party бару за авторським коктейлем, спробувати ароматну піцу чи пасту в італійському ресторані, посмакувати вишуканими ролами чи різноманіттям морепродуктів або влаштувати сімейну зустріч з улюбленими грузинськими стравами. Досліджуйте ресторанне життя на Солом’янці разом з PostEat.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Василя Липківського, 37В (ЖК «Династія»)
Бюджет: ₴₴. Закуски (39–139 грн), страви з м’яса (119–369 грн), паста і ризото (159–198 грн).
Страви: папарделе з судаком і аспарагусом та шпинатом з соусом песто – 198 грн, пряний тартар з яловичини з ароматною зеленню, свіжим жовтком і хрусткими тостами – 149 грн, соковиті щучі котлетки з картопляним пюре – 169 грн.
Напої: келих вина Gastrofamily – 39 грн, коктейльні мікси – 99 грн, класичні коктейлі – 119 грн, авторські коктейлі – 139 грн.
Деталі: гастробар на Солом’янці, проєкт ресторатора Дмитра Борисова, домашня європейська і українська кухня, сніданки цілий день, дитяче меню, стильний інтер’єр, карта українських та світових вин, резерв столів.
Гастробар «Барсук» — це перша концепція, з якою Дмитро Борисов вийшов на український ресторанний ринок ще 10 років тому. Другий заклад «Барсук» на Солом’янці в новому ЖК «Династія» має 82 посадкових місця в двох залах та яскравий інтер’єр. В основі меню космополітичний comfort food, страви не прив’язані до певної національної кухні. Великий розділ «рідних страв»: сирники, борщ, голубці або котлети, тощо. Крім того, паста, стейки, хумус, том кха і все, чого душа забажає. Тут також подаються сніданки весь день, а ще є окреме дитяче меню.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Преображенська, 7
Бюджет: ₴₴. Закуски (55–278 грн), основні страви (139–628 грн), салати (96–218 грн)
Страви: тар-тар із тунця з пюре з авокадо – 278 грн, теплий салат з морепродуктами – 228 грн, солянка рибна – 147 грн, пельмені з морським окунем та креветками – 158 грн, ризото з морепродуктами – 148 грн.
Напої: узвар – 25 грн, яблучний фреш – 54 грн, американо – 32 грн, лимонад домашній – 58 грн.
Деталі: мережа рибних ресторанів з демократичною ціновою політикою та власним виловом у Чорному морі, великий вибір риби та морепродуктів, демократичні ціни, лаконічний інтер’єр, доставка риби і морепродуктів, самовивіз.
«Черноморка» — мережа рибних лавок з лояльною ціновою політикою, яка приваблює киян та одеситів свіжою рибою власного вилову. В меню закладу ви знайдете одеські спеціалітети, страви з чорноморських делікатесів та великий вибір річкової риби. Окрім локальних морепродуктів, у «Черноморках» ви можете поласувати і справжніми делікатесами за демократичними цінами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Солом’янська, 15а.
Бюджет: ₴₴₴. Сашімі (165–1402 грн), салати та закуски (140–685 грн), рис та локшина (123–454 грн).
Страви: рол хотате манго рору – 420 грн, сашімі смоук самон – 310 грн, рол спайсі самон рору – 165 грн, сашімі хон магуро – 620 грн, сашімі о-торо – 790 грн, сіфудоякі удон – 276 грн, ебі гедза – 250 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: шеф Йошихіро Фудзівара, авторська японська кухня, окремий VIP-зал, поставки унікальної риби, морепродуктів і оригінальних японських інгредієнтів до закладу, тунець-меню, акваріум з живими крабами, лобстерами, лангустами і устрицями, меню від шефа, регулярні заходи, доставка, поставки делікатесних видів охолодженого дикого і фермерського тунця.
Fujiwara Yoshi — це ресторан авторської японської кухні шефа Йошихіро Фудзівари на Солом’янській. Тут дотримуються високих стандартів якості завдяки ексклюзивним поставкам унікальної риби, морепродуктів та оригінальних японських інгредієнтів. У ресторані Fujiwara Yoshi можна не просто смачно поїсти, а й перейнятися загадковою культурою Японії, долучитися до її гастрономічних традицій.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Лобановського, 6А
Бюджет: ₴₴. Салати (99–145 грн), основні страви (99–159 грн), страви з жару (128–575 грн0.
Страви: асорті пхалі зі шпинату, моркви та буряка – 79 грн, гострий суп з фрикадельками з баранини бозбаш – 72 грн, хачапурі по-аджарськи з блакитним сиром – 159 грн, шашличний сет з усіх виді шашлику з люля-кебабом з курки, картоплею, лавашем з сулугуні та соусами – 575 грн.
Напої: домашні лимонади тархун/дюшес/барбарис/імбирний – 37 грн, чача «Кварельський погріб» оригінальна – 49 грн/50 мл.
Деталі: ресторан грузинської кухні, знаходиться на Солом’янці, два поверхи, класична грузинська кухня, шашличний сет, авторські варіації хачапурі, домашні лимонади, грузинські вина та чача, резерв столів.
Ресторан грузинської кухні Dediko відкрився на Солом’янці пору з Севастопольською площею. Ресторан двоповерховий, розділений на чотири зали та дитячу кімнату. В ресторані пропонують грузинську класику: пхалі, овочеві салати, харчо, хінкалі, шашлики, хачапурі та основні м’ясні страви. Улюблений багатьма хачапурі по-аджарськи в Dediko готують у трьох варіаціях: класичний, з базиліком та з блакитним сиром. До страв пропонують домашні лимонади, домашні чаї та молочні коктейлі. В барній карті представлені грузинські вина, домашнє вино, кілька видів чачі та коньяку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Солом’янська, 11
Бюджет: ₴₴. Закуски (88–296 грн), піца (92–238 грн), домашня паста і равіолі (118–384 грн).
Страви: мільфей з тартаром із тунця та авокадо з кунжутною олією – 258 грн, піца з грибною сальсою, трюфельним вершковим соусом, пармезаном та руколою – 248 грн, восьминіг на гострому пюре з квасолі з хрусткими каперсами та чері – 460 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: ресторан італійської кухні, знаходиться на Солом’янці, шеф-кухар Сергій Устименко, стильний інтер’єр, тераса, сніданки, жива музика, домашня паста та равіолі, антипасті, дитяче меню, коктейльна карта, резерв столів.
Lucca — стильний і атмосферний ресторан в стилі тосканського містечка Лукка, який нещодавно повністю оновив інтер’єр. Тут готують за старовинними рецептами італійських господинь, перетворюючи класику на сучасні авторські позиції. В ресторані можна поснідати брускетами, боулом, яйцями по-флорентійськи або великим італійським сніданком. На обід можна замовити домашню піцу або пасту, а повечеряти морепродуктами із келихом вина.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Валерія Лобановського, 56
Бюджет: ₴₴. Мезе (45–175 грн), страви з риби та морепродуктів (139–325 грн), бабусині рецепти (79–169 грн), десерти (49–99 грн).
Страви: карідопіта – 67 грн, бріам – 79 грн, сувлакі з курки – 135 грн, мусака – 129 грн, тріослата – 47 грн, мелідзанасалата – 59 грн, кефтедес – 135 грн, котула – 169 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: грецька кухня, знаходиться на правому березі Києва (Солом’янка), демократичні ціни, чотири зали, інтер’єр виконаний в середземноморській стилістиці, панорамний вид, резерв столів.
PapaFeta — сімейний ресторан на Солом’янці. В меню закладу – різноманітні страви грецької кухні з оригінальними поєднаннями інгредієнтів. У ресторані доволі демократична цінова політика – ви можете замовити багато страв та обрати фаворита. А ввечері тут особливо приємно спостерігати захід сонця завдяки панорамному виду на місто.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Солом’янська, 11
Бюджет: ₴₴. Спрінг-роли (130–210 грн), закуски (120–390 грн), основні страви (115–385 грн).
Страви: попкорн із креветок з соусом спайсі – 235 грн, салат з копченою фореллю, яйцем пашот та печеною паприкою з дорблю дресінгом – 225 грн, телятина по-тайськи – 220 грн, смажені на грилі гребінці на картопляному пюре сальміс – 350 грн.
Напої: чай молочний улун – 80 грн, лимонад ягода-горіх – 155 грн, ірландська кава – 165 грн.
Деталі: концептуальний ресторан-бар з азійським вектором: автентичні рецепти страв і авторська коктейльна карта, великий вибір кальянів, велика літня тераса, велика кількість живих тропічних рослин, формат take away, велика безкоштовна парковка, що охороняється; резерв столів.
Par Bar ² — ресторан-бар з атмосферою сучасної Азії. Гостей приваблює гсучасний дизайнерський інтер’єр, в якому дуже багато живих тропічних рослин, й особливо тераса, що вважається однією з найбільших та найзеленіших у Києві. Тут багато вільного простору, є окремі зони для великих компаній, де можна відпочивати навіть лежачи, а вечорами, коли розсувають дах, гості спостерігають зіркове небо. В закладі змістовне меню з великим вибором суші та ролів, а також страви з морепродуктами та рибою, що готуються за автентичними рецептами. Концептуальна коктейльна карта Par Bar² якнайкраще доповнює кальяни або страви з меню.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Митрополита Василя Липківського, 45
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (75–237 грн), салати (80–198 грн), риба і морепродукти (50–132 грн/100 г).
Страви: тартар з лосося – 199 грн, салат з ікрою тобіко – 136 грн, креветки гриль з соусом камбуз – 295 грн, соте з морепродуктами – 240 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: морський ресторан, знаходиться на Солом’янці, великий вибір морепродуктів, льодова вітрина, страви японської та європейської кухні, підходить для банкетів, резерв столів.
«Камбуз» — це сучасний морський ресторан у самому серці Солом’янського району, де зібрана колекція морепродуктів з усього світу. В закладі ви зможете насолодитися вишуканими стравами з якісних та свіжих морепродуктів, незалежно від того, зустрічаєтесь ви з партнерами по бізнесу, відпочиваєте з сім’єю чи зайшли на ланч. Спробуйте креветки гриль з фірмовим соусом камбуз та легкий салат з ікрою тобіко.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пл. Солом’янська, 2Б
Бюджет: ₴₴. Закуски до пива (20–170 грн), гарячі страви (65–190 грн), холодні закуски (70–95 грн).
Страви: курячі крильця в пікантному соусі – 95 грн, гамбургер з сиром чедер та картопляними часточками – 170 грн, свинячі ребра у медово-імбирному соусі зі смаженими овочами – 190 грн, ковбаски зі свинини по-кавказьки – 120 грн.
Напої: Golden Ale – 60 грн/0,5 л, Weissbier – 55 грн/0,5 л, Pilsner – 55 грн/0,5 л, Imperial Stout – 60 грн/0,5 л.
Деталі: німецька кухня, резерв столів, формат take away, доставка, паркінг, є повноцінне меню, великий вибір алкогольних напоїв, бізнес-ланчі.
«Солом’янська броварня» — заклад з власною броварнею, який знаходиться в столичному парку ім. Островського. У міні-пивоварні «Солом’янської броварні» на постійній основі варять шість сортів пива на будь-який смак, використовуючи кращі рецептури класичної та авторської технології пивоваріння. Для виробництва пива використовують тільки найкращу сировину: німецький солод і гіркий хміль, чеський та американський ароматний хміль, французькі дріжджі, підготовлену очищену воду. Меню відмінно поєднується з головним напоєм закладу — пропонують різноманітні закуски, ковбаски та м’ясні страви.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пітерська, 14
Бюджет: ₴₴. Бургери (149–249 грн), салати (99–153 грн), паста (139–149 грн).
Страви: бургер Minnesota – 167 грн, бургер Tuna Burger – 196 грн, бургер California – 202 грн, салат цезар – 149 грн, фетучіні з індичкою – 149 грн.
Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.
Деталі: кафе авторської американської кухні, затишний інтер’єр, майже два десятки бургерів, салати, снеки, сніданки, страви для вегетаріанців, пиво на кранах, міцний алкоголь, take away, доставка.
Ketchup Room — мережа кафе авторської американської кухні. В Ketchup Room представлено майже два десятки бургерів із котлетами з м’яса, риби та баклажану. Окрім великого вибору бургерів, в меню представлені салати, стейки, пасти та десерти. В Ketchup Room готують крафтові настоянки виключно з натуральних інгредієнтів, в асортименті також лікери, домашні лимонади та запашна кава. Також в Ketchup Room величезна колекція кетчупів зі всього світу.
Захади, Дарагой — грузинське кафе з акцентом
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Повітрофлотський проспект, 39/1
Бюджет: ₴₴. Мангал меню (85–1850 грн), закуски (99–255 грн), гарячі страви (89–295 грн).
Страви: сет мангал – 1850 грн, хачапурі по-гурійськи – 95 грн, хінкалі з бараниною – 21 грн/1 шт., шурпа з бараниною – 105 грн, пхалі – 99 грн, чашушулі – 195 грн.
Напої: тархун чай – 86 грн, капучино – 40 грн, фреш селеровий – 80 грн, грузинський лимонад натахтарі – 78 грн.
Деталі: грузинське кафе, стильний інтер’єр, страви на мангалі, домашні лимонади, винна карта, коктейльна карта, кальян, настоянки власного приготування, власні лікери, резерв столів.
«Захади, Дарагой» — це ресторан грузинської кухні, який заходиться на Севастопольській площі. Засновники позиціонують заклад як «грузинське кафе з акцентом». У меню ресторану — з десяток хачапурі, серед яких хачапурі по-осетинськи, по-аджарськи, кубдарі, лобіані, а також 7 видів хінкалі з різними начинками. Готують також гарячі та холодні закуски, супи на зразок харчо, чіхіртми, шурпи, а також страви на мангалі.
Головна фото: Барсук на Солом’янці
Фото: Facebook Барсук на Солом’янці, Черноморка, Fujiwara Yoshi, Dediko, Ресторан Lucca, Par Bar ², Камбуз, Солом’янська броварня, Ketchup Room, Захади, Дарагой — грузинське кафе з акцентом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi