пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat шукала ресторани Вінниці з цікавою винною картою. Виявляється, у вас є можливість подорожувати винними регіонами світу, не виїжджаючи з Вінниці. Ця добірка – ваш мініпутівник у світ вишуканих гастрономічних вражень, де поряд з ексклюзивними бордоськими винами, ви знайдете справжні перлини локального українського виноробства.
Pasta e vino | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Зодчих, 12
Години роботи: щодня 10:00 — 22:00
Дещо з меню: шпинатні тальятеле з білими грибами — 298 грн, лазанья з болонським рагу — 239 грн, Graziano Pra Soave Classico Monte Grande — 180 грн/50 мл, Girolate 2008 — 3900 грн/750 мл.
Деталі: Ресторан італійської кухні Pasta e Vino розташований у затишній частині міста, тут кожен гість може відчути себе як в італійській родинній тратторії. В меню ресторану ви знадйете широкий вибір пасти ручної роботи, м’ясних та рибних страв, а також традиційних італійських антипасті та десертів. Особливу увагу тут приділяють винній карті, яка є гордістю закладу. Вона налічує кілька десятків найменувань вин з різних регіонів Італії, від легких білих до насичених червоних, від ігристих просекко до кріплених вин. Сомельє ресторану завжди готовий допомогти гостям з вибором вина, що ідеально доповнить обрану страву.
Тифліс | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Театральна, 20
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Дещо з меню: телятина в вершках — 395 грн, хінкалі з сьомгою та шпинатом — 190 грн, GiGi Winery Совіньйон Блан «Вінницьке» — 480 грн/750 мл, Бейкуш Тельти Курук — 800 грн/750 мл.
Деталі: Ресторан грузинської кухні «Тифліс» — місце, де прагнуть відтворити не лише автентичні смаки грузинської кухні, але й передати неповторну атмосферу грузинського застілля. Меню ресторану – це розгорнута гастрономічна карта Грузії, що пропонує широкий вибір страв з різних регіонів країни. Тут можна скуштувати як класичні хіти грузинської кухні, такі як шашлик, хачапурі, хінкалі, пхалі та сациві, так і менш відомі, але не менш цікаві регіональні делікатеси.
У винній карті представлені не один десяток вин з кращих регіонів світу, але особливо уваги заслуговують українські вина, зокрема, від виноробні «Винний дім Гігінеішвілі» та її власника Володимира Гігінеішвілі. Виноробня розташована у Вінницькі області, хоча це й не типовий винний регіон. Один з флагманів виноробні — квіткове та гармонійне вино “Вінницьке”, яке роблять з сорту Шардоне.
The Шпігель | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: проспект Космонавтів, 2а
Години роботи: щодня 11:00 — 22:30
Дещо з меню: буряк під лимонно-мармеладним соусом з крем-сиром та руколою — 135 грн, запечена хурма з травами та подільською рикотою — 175 грн, вино Мускатне Зелениці — 765 грн/750 мл, вино Dux Imperial Gran Rezerva — 998 грн/750 мл.
Деталі: The Шпігель – сучасне міське кафе подільської кухні. Тут прагнуть створити простір, де кожен гість почуватиметься комфортно, незалежно від того, чи завітав на діловий обід, романтичну вечерю або ж дружні посиденьки. В меню ви знайдете поєднання традиційної подільської кухні з найкращими рецептами української, єврейської та польської гастрономії. Серед різноманіття страв є цікаві локальні позиції з місцевих сирів та сезонних продуктів, а одним з найвідоміших подільських спеціалітетів у меню є зіньківська ковбаса з Хмельниччини, яка занесена до енциклопедії гастроспадщини України. У винній карті ви знайдете подільські вина від “Винний Дім Гігінеішвілі” та від виноробні “Зелениця”, а також позиції з винних регіонів світу.
Тареля | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Праведників Світу, 33
Години роботи: щодня з 11:00 до 22:30
Дещо з меню: язик з перцевим соусом — 329 грн, короп з грибним соусом — 169 грн, Ottella Le Creete — 1400 грн/750 мл, Lucien Albrecht Riesling Reserve — 65 грн/50 мл.
Деталі: «Тареля» — це ресторація української кухні, що розташована на природі, але в той же час в межах міста Вінниці. Заклад належить ресторанній групі Debi Group. В ресторації є декілька видів будиночків, в яких ви зможете відпочити компанією від 5 до 16 осбів, а також окремо є великий зал на 25 осіб. В закладі зібрали разом знайомі страви, додали трішечки гуцульських звичаїв, поєднали рідну кухню з любов’ю до традицій і мови та створили з цього міксу «Тарелю». В меню різноманіття сезонних страв, автентичних та сучасних позицій української кухні, а також популярні страви з європейської кухні. Серед винних позицій — зразки від локального подільського виробника “Винний Дім Гігінеішвілі”, а також вина з США, Австралії, Чилі, Італії, Франції, Нової Зеландії, Іспанії.
ChaCha | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Київська, 16а
Години роботи: щодня 10:00-23:00
Дещо з меню: асорті м’ясних рулетів — 475 грн, кубдарі з куркою та білими грибами — 400 грн, Collection Secrete Chateau Mukhrani — 160 грн/750 мл, Ркацителі кверві Terra Initia — 745 грн/750 мл.
Деталі: ChaCha у Вінниці запрошує у гастрономічну подорож сонячною Грузією. Це один із закладів мережі, яка має локації у Черкасах, Кропивницькому та Києві. В меню сучасна інтерпретація грузинської кухні, де традиційні рецепти отримують нове звучання завдяки креативному підходу шеф-кухаря та використанню якісних локальних продуктів. Тут можна знайти як традиційні м’ясні страви, так і легкі овочеві закуски, а також широкий вибір грузинських сирів та випічки. Винна карта ChaCha пропонує гостям познайомитися з багатством грузинського виноробства. Вона включає в себе широкий вибір вин з різних регіонів Грузії — акцент робиться на винах, що відображають унікальний характер грузинського терруару та гармонійно поєднуються з гострими та насиченими смаками грузинської кухні.
Головна фото: Carl Raw on Unsplash
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi