пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Що, де та як готують з телячих мізків в Києві, дізнавалась редакція PostEat. Українська гастрономічна індустрія не стоїть на місці. Поряд з новими ресторанними концепціями, українські шефи експериментують з новими або дають друге життя давно забутим продуктами, створюючи цікаві авторські страви. Раніше ми писали про цікаві страви з телячих щічок у закладах Києва. Сьогодні ж розкажемо, де куштувати страви з телячого мозку. Мозок, як і більшість інших внутрішніх органів, може використовуватися в якості їжі. В їжу використовують мізки свиней, білок, коней, корів, мавп, курей і кіз. У багатьох культурах різні види мізків вважаються делікатесом.
Мозок тварин використовують у стравах французької кухні, таких як cervelle de veau і tête de veau. У турецькій кухні мозок може бути смаженим і запеченим. Також його можна вживати як салат.
Приготувати мізки нескладно, але от на попередню обробку слід звернути найпильнішу увагу. Смак у мізків виражений слабо. Тому відварювати їх краще в міцному, насиченому курячому бульйоні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 1/2.
Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–245 грн), закуски та салати (95–299 грн), піца (195–324 грн).
Страви: смажені телячі мізки з щучою ікрою – 159 грн.
Напої: Prosecco – 75 грн, Arinto – 115 грн, Riesling – 95 грн.
Деталі: італійська та авторська кухні, сніданки з 09:00 до 12:00 (до 15:00 у вихідні), піцу печуть при гостях в залі, два поверхи, панорамні вікна з видом на Бессарабську площу, дизайнерський інтер’єр, коктейльна карта, вина Нового Світу, сезонні страви в меню.
Mimosa Brooklyn Pizza – це рестоарн зі стравами авторської та італійської кухні у самому серці Києва. Тут телячі мізки смажать та подають зі щучою ікрою. Радимо замовити до страви одну з брускет, а також доповнити смак одним із фірмових коктейлів закладу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Музейний провулок, 4.
Бюджет: ₴₴₴. Гарячі закуски (260-295 грн), страви з м’яса (245-980 грн), десерти (75-145 грн).
Страви: телячі мізки в дуеті з ікрою щуки – 260 грн.
Напої: з напоєм вам допоможуть визначитися безпосередньо у закладі.
Деталі: сучасна європейська кухня, паркінг, доставка, тераса, формат take away, коктейльна карта, широкий вибір міцного алкоголю і вин, вечори живої музики, хліб власної випічки, власна теплиця.
Ресторан сучасної європейської кухні SANPAOLO розташувався в історичному центрі Києва. Тут ви можете замовити телячі мізки в дуеті з ікрою щуки – шукайте страву у розділі з гарячими закусками. До страви радимо замовити один із салатів або брускети.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Київська, 5, с. Чубинське.
Бюджет: ₴₴₴. Салати (110–396 грн), гарячі закуски (82–159 грн), мангальне меню (135–965 грн).
Страви: твіні – 118 грн.
Напої: кава по-батумськи – 80 грн, капучино – 50 грн, чай з імбирем та м’ятою – 98 грн.
Деталі: заміський комплекс, страви грузинської та української кухонь, cork fee, закриті банкетні зали місткістю до 200 чоловік, відкритий майданчик для проведення open-air заходів до 5000 осіб, індивідуальний підхід в складанні банкетного меню, конференц-сервіс, спортивні активності, комфортабельні номери та котеджі.
До заміської резиденції Kidev можна дістатися по Бориспільській трасі, заклад розташований за 5 км до аеропорту Бориспіль. Сюди врто приїхати, якщо ви хочете відволіктися від міського галасу та просто відпочити, куштуючи смачні страви. У закладі подають різноманітні страви, у тому числі й твіні – яловичий мозок, тушкований зі спеціями.
Де: вул. Тарасівська, 29/50
Бюджет: ₴₴. Чебуреки та янтики (43–58 грн), холодні закуски (78–338 грн), страви з м’яса та птиці (115–385 грн), десерти (42–135 грн).
Страви: телячі мізки з шафраново-горіховим соусом – 115 грн,
Напої: зелений узбецький чай – 55 грн, домашнє червоне вино – 83/ 525 грн.
Деталі: ресторан узбецької кухні, концептуальний інтер’єр в східному стилі від YUDIN Design, бізнес-ланчі у будні дні, страви на грилі, саджі, фірмові чаї, кава за східними рецептами, велика зонована тераса, take away, доставка, кальян, IQOS friendly.
«Тюбетейка на Тарасовской» — ресторан з камерною атмосферою у центрі міста. Тут ви можете спробувати традиційні узбецькі страви, які готуються за автентичними рецептами. Свіжі телячі мізки тут панірують у сухарях і обсмажують по хрусткої скоринки. Усередині вони виходять ніжними, а зверху – хрусткими та апетитними. Мізки подають із запашним шафраново-горіховим соусом. Страву радимо куштувати в поєднанні з рисом з овочами (38 грн) і тандирним коржем (45 грн). З напоїв до страви підійде червоне вино.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 19
Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (89–189 грн), вареники (139–159 грн), страви з м’яса і риби (269–398 грн).
Страви: смажений телячий мозок – 129 грн.
Напої: Бейкуш Артанія червона, Миколаівський регіон – 106 грн, Don Alejandro Charisma, Одеський регіон – 850 грн.
Деталі: ресторан нової української кухні, страви з локальних продуктів, українські ігристі вина в меню, сніданки з 10:00 до 13:00 по буднях і з 10:00 до 12:00 у вихідні, камерні концерти авангардної української музики, лавка гастрономічних сувенірів, сніданки, ланчі, kids friendly, pets friendly.
«КАНАПА ресторан.салон» – один з перших закладів сучасної української кухні сім’ї ресторанів Дмитра Борисова. У закладі подають телячі мізки з яєчним соусом, щучим кав’яром та солодкою кукурудзою. Варто поєднати страву з бокалом українського вина, великий вибір ви знайдете у цікавій винній карті закладу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пушкінська, 1-3/5
Бюджет: ₴₴. Салати (98–237 грн), гарячі страви (115–286 грн), страви на вугіллі (65–299 грн), хачапурі (116–292 грн), хінкалі (96–114 грн/4 шт.).
Страви: телячі мізки у вершково-сирному соусі зі шпинатом – 164 грн.
Напої: чача класична – 69/1100 грн, домашнє червоне напівсухе вино (Грузія, Кахетія) – 86 грн.
Деталі: сучасний грузинський ресторан в центрі Києва, затишний інтер’єр, єдиний заклад з власною чачаварнею, страви на мангалі, винна карта, резерв столів, дегустації.
«Чачаварня» – це місце, де гармонійно переплітаються кращі гастрономічні традиції Грузіі та сучасна гостинність. Окрім звичних хачапурі та хінкалі й традиційних грузинських закусок тут готують телячі мізки у вершково-сирному соусі зі шпинатом. Варто забронювати столик у закладі та спробувати нову для себе страву вже сьогодні!
Фото: Facebook Mimosa Brooklyn Pizza, Ресторан SANPAOLO, Kidev, Тюбетейка на Тарасовской, КАНАПА ресторан.салон, Чачаварня
Головна фотографія: Тюбетейка на Тарасовской
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi