У Києві сніданок — давно не просто їжа, а окремий ритуал. У нас люблять прогулятись з песиком, зайти в улюблене кафе за кавою, круасаном або за салатом і красивим видом з вікна.
Особливо якщо це тераса, панорама на місто або інтер’єр з великими вікнами на вулицю. Ми зібрали шість київських закладів, де можна зустріти ранок так, щоб і смачно, і естетично, і з настроєм літа — для зустрічі з другом, повільного соло-сніданку або й навіть попрацювати під смачну бріош з полуничним лимонадом.
З шефами, які розуміють, як має смакувати ранок. І з настроєм, який хочеться подовжити на весь сезон.
FROU FROU
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 44
Frou Frou — ідеальний початок дня в центрі Києва. Frou Frou — це більше, ніж ресторан. Це місце, де сніданок перетворюється на справжній ритуал. Світлий інтер’єр, аромат свіжоспечених круасанів, легкість у кожній деталі — тут хочеться затриматися і насолодитися моментом. Особливо влітку, коли можна обрати терасу.
А головна подія — великий сніданок для двох щовихідних, що вже став у Frou Frou традицією. Це не просто сніданок, це спосіб задати тон усьому вихідному та запросити подругу, коханого або всю сім’ю — розпочати ранок разом та створити нові спогади.
Frou Frou — коли ранок дійсно має значення.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 27
Нова «Спельта» — це шефське бістро біля Золотих воріт від Іллі Сьоміна та Ольги Гринчук. У порівнянні з «пекарнею на Подолі», цей проєкт пропонує інший настрій: історичний центр, артова атмосфера і відкрита кухня. Дизайн — від I’m Design із натуральними матеріалами, авторським світлом і роботами Сергія Майдукова на стінах.
Шефиня — Вікторія Байбуза (Make My Cake, Daily), одна з найкрутіших у кондитерці та ранковій гастрономії. Меню коротке, сезонне, з акцентом на локальні продукти. У фокусі — ідея легких і продуманих сніданків для тих, хто оцінить не тільки смак, а й концепцію.
Щоранку хліб і випічка приїжджають із «Спельти» на Подолі, а на Золотих — ексклюзивні страви, яких немає більше ніде. Це місце для ранку: контактна барна стійка, вино і хліб, з якого хочеться почати день.
Ідеальне місце для вас, які розуміють, що в Києві сніданки — це культура.
Lip Lip
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. В’ячеслава Липинського, 11
Новий проєкт від команди італійського ресторану Si. У переобладнаній квартирі з атмосферною історією. Простір не мав комерційного минулого, що додало йому особливого характеру — з ноткою мрійливості, новою енергією та кулінарною магією.
За кухню відповідає Руслана Полейко (128 Podil Food Market), а бар створювали Анастасія Яременко та Вова Мельник. Інтер’єр — від дизайнера Віктора Чумака — поєднує мармур, яскраві кольори та арт-елементи. Є тераса, що потопає в зелені, понад 60 посадкових місць, pet-friendly, простір також облаштований, щоб було зручно для маломобільних гостей.
Сніданки в Lip Lip — одна з головних причин зайти сюди з ранку. Подавати починають з 8:00 і до 17:00 щодня. Все в стилі київського бістро нового покоління: продумані, стильні, зі ставкою на якість і деталізацію. Після 13:00 стартує основне меню, а у вихідні додають сезонні позиції й діджей-сети.
Без бронювання, але з великою ймовірністю — з ідеальним ранком у серці міста.
Whai Thai
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Адреса: вул. Житньоторзька, 4/16
Години роботи: 12:00–22:00
Whai Thai на Подолі — третій заклад мережі сучасних раменних із паназійською кухнею від команди Blur Coffee, Octo Tower і Octo Bakery. Простір розмістили у будівлі 1875 року, яку визнано об’єктом культурної спадщини Києва. Поруч — Житній ринок, тож свіжі фермерські продукти — частина щоденної кухні.
Заклад — також виробнича база для всієї мережі: тут готують частину продуктів для інших локацій, аби зберігати стабільність смаку. Усе смачно і пропрацьовано: від локшини для рамену до ферментованих заготовок. Меню — фокус на раменах, гьодза та пікантних паназійських стравах з м’ясом або тофу. Напої — комбуча, сакура-квас, крафтове пиво, фільтр і чай.
І хоча заклад не працює з ранку, ми додаємо Whai Thai до нашої підбірки — як простір для пізнього сніданку: якщо ранок для вас починається опівдні, а замість яєчні — хочеться рамен із локшиною ручної роботи, гостро-солодкого тофу чи гьодза з гармонійною кислотністю — цей заклад точно ваш.
Стріла
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Адреса: вул. Січових Стрільців, 10
Це новий проєкт від команди «Альпаки», що відкрився у квітні неподалік Львівської площі. Інтер’єр — цегла, бетон, дерево, українські меблі і великі вікна — простір дихає мінімалізмом, як і кухня.
Тут готують адаптовані азійські страви, авторську випічку й гідний матча-бар. Але головна причина зайти сюди зранку — сніданки, які готують щодня з 9:00 до 13:00.
У сніданковому меню — прості й смачні комбінації, які легко адаптувати під себе. Є тост на бріоші від пекарні «Марчук» з горіховим кремом і мʼяким яйцем — його можна доповнити будь-яким інгредієнтом із розділу «Додатки». Також є омлет у азійському стилі з горіховим кремом, шпинатом, японським майонезом і кремом бальзамік. Для тих, хто любить ситніше — мʼясна тарілка з яйцем, картоплею фрі, беконовим джемом, кімчі з томатів і яловичиною сувід. А ще — бургер зі скремблом із двох яєць, беконовим джемом, шпинатом, маринованими огірками та картопляною булочкою з вершковим маслом. До кожної страви можна додати: курку сувід чи в паніровці, шовковий тофу або креветки. Усі страви готуються з акцентом на текстуру, баланс смаків і сезонність, а ще — легко комбінуються між собою.
Смаки збалансовані, текстури ідеальні, а подача влучна. Всі страви — про комфорт, але з неочікуваним поворотом. Додайте до цього чашку матча з полуничним чи лаймовим кордіалом — і отримаєте ідеальний сніданковий настрій у серці міста.
Кульбаби кафе
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 81
Кульбаби — нове міське кафе в центрі Києва з фокусом на specialty каву. У кафе стартує продаж зерна власної обсмажки — цілих чотири тонни свіжої кави з»явились з 30 травня. Серед новинок — фільтр із насиченим вишневим профілем, вартістю 120 грн, а також оновлена «Фільтр-станція 5.0»: три авторські бленди й два моносорти з Руанди, Конго та Коста-Ріки — від 60 грн за чашку.
Кава — власного імпорту та обсмажки. Є фільтр-станція з чотирма постійно готовими сортами з Руанди, Ефіопії, Конго.
Кавові новинки, які можна знайти лише в «Кульбабах»: Cafe Bombon — іспанський напій із еспресо та згущеним молоком у пропорції 1:1, який змішують перед вживанням. Капучино Bombon — авторська версія: еспресо, згущене молоко, гаряче молоко та щільна мікропінка.
У меню сніданків представлені різноманітні страви, серед яких вівсянки й сніданки. Гостям пропонують вівсянок «номер два» з печеним яблуком і корицею — 135 грн, вівсянок «вишневий» із мигдалем і чіа — 165 грн, а також вівсянок «гендиректора» з куркою су-від, в’яленими томатами й мікс салатом — 265 грн. Також у меню, зокрема, український сніданок із дерунами й маринованим перцем — 345 грн, англійський сніданок із ковбасками й беконом — 350 грн, скандинавський сніданок зі шпротами й ікрою — 295 грн та французький сніданок із сиром брі й апельсинами — 295 грн.
Pet-friendly, все стильно і молодьожно. «Кульбаби» створені для повільних і смачних ранків.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi