Spring inspiration: новий Special від бренд-шефа city cafe & bar ЦЛ - PostEat

пошук

Spring inspiration: новий Special від бренд-шефа city cafe & bar ЦЛ
03-05-2019 0 2530

Найзеленіше city cafe & bar ЦЛ доповнило меню яскравими special-стравами, які смакуватимуть усім, хто скучив за свіжими та неординарними смаками за довгу зиму. Кожна нова страва від шефа сповнена весняної гармонії, користі та легкості — редакція PostEat дізналась про подробиці смачного оновлення меню city cafe & bar ЦЛ та ділиться з вами своїми гастрономічними враженнями.

Про концепцію та інтер’єр

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

City cafe & bar ЦЛ вже рік щоденно відкриває свої двері для столичних поціновувачів корисної, смачної та гарної їжі. Заклад знаходиться в затишному куточку старовинного центру — поруч, але в стороні від галасливого міста. City cafe & bar ЦЛ є втіленням вдалого поєднання чудової локації, затишного інтер’єру, цікавої концепції, смачної кухні та щирої гостинності. Вранці до закладу варто зазирнути, щоб смачно почати день з корисного сніданку, а ввечері разом із друзями зайти на коктейлі або відпочити за столиком на літній терасі.

Концепція ЦЛ максимально витримана і відчувається усюди — основна зала оповита зеленню до самої стелі, доповнюють квітучий формат зали фактурні цегляні стіни. Стильний інтер’єр основної зали вирізняється вдалим поєднанням зеленого та рожевого кольорів меблів і декору. Гість може обрати один зі столиків з прозорою поверхнею або сісти за барну стійку на стильний рожевий стілець. Також в city cafe & bar ЦЛ є друга прихована зала, яка називається Тайний Сад — окреме приміщення, оформлене у тому ж стилі, що й основне. Ця secret room служить локацією для гучних та веселих вечірок під dj-сети, з коктейлями та запальними танцями. Тайний Сад може стати чудовим рішенням для закритої вечірки та особистих святкових подій.

Про новинки меню

«На початку року ми з колегами поїхали за гастрономічним натхненням до столиці Великої Британії і тиждень дегустували те, чим зараз захоплюються усі лондонці. Кухня в закладах Лондону дуже різноманітна та багатонаціональна — саме це я взяв за основу, розробляючи нові страви для наших гостей. Мені захотілось передати через ці страви нові смаки різних кухонь світу, тим самим розширити смаки наших гостей», — розказав бренд-шеф city cafe & bar ЦЛ Олександр Сізов. Результатом мандрівки стали нові страви, які знайомлять киян зі смаками східних кухонь, азіатськими техніками приготування та дивують неочікуваними поєднаннями.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Новий місо суп у city cafe & bar ЦЛ готують за японською технологією приготування традиційного місо-рамену. Замість яловичого бульйону використовують овочевий та створюють особливий смак основи за рахунок поєднання декількох видів місо-пасти, до якої додають мед і рисове вино. Потім основу доповнюють рагу із обсмаженого тофу, імбиру, перцю чилі та цибулі й подають із рисовою локшиною. Страва має дуже насичений смак і високу поживність, тому однією порцією місо супу можна наїстись на цілий день. Якщо ви хочете пообідати чимось максимально легким, то варто звернути увагу на суп із броколі — його готують також виключно на рослинних інгредієнтах та овочевому бульйоні.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Нова трендова закуска в меню — броколі в азійському стилі з горіховим соусом, страва абсолютно веганська, корисна і смачна. Броколі спочатку бланшують в солоній воді, щоб надати капусті насиченого смаку, потім запікають і перед подачею обпалюють відкритим вогнем — завдяки всім цим термічним обробкам, броколі зберігає усі корисні властивості та залишається хрумкою. Броколі викладають на подушку з горіхового соусу і доповнюють соусом із каперсів і кеш’ю. Пікантність страві додають три види олії — гостра сичуанська, кунжутна та олія з чорного часнику, власного приготування. Завершують смакову композицію водорості норі — закуска ситна, а її смак багатогранний.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Також в меню з’явились два нових боули — корейський та перський. Корейський боул складається зі знаменитої гострої капусти кімчі, броколі, салату чука, перетертих бобів едамаме, битих огірків та мікс-салату з кіноа; інгредієнти викладаються на основу з горіхового соусу. Смак корейського боулу сподобається усім поціновувачам гострої східної їжі та насичених поєднань, однак не варто переживати, що страва буде занадто гострою — капусту кімчі адаптували до звичних українцям смаків, і її гострота помірна. Основу перського боулу складає ніжне вершкове пюре з солодкого батату, до якого додають салат з капусти кейл, ягід годжі та томати. Завершує композицію перського боулу тушена в томаті біла або чорна квасоля зі східними спеціями — дивовижне поєднання ніжних текстур із яскравими прянощами.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Справжній весняно-літній новий салат з креветками приємно дивує легким солодко-кислим смаком. Основу салату складає мікс салатів, заправлений трьома видами олії — лігурійською оливковою, базиліковою та кунжутною. До зеленої основи додають мариновані цукіні та манго, стиглі авокадо та ананас, і крупні бланшовані атлантичні тигрові креветки. Підкреслює свіжість салату фреш та цедра лайму — максимально збалансована та корисна страва.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Відчути всю повноту смаку східних прянощів ви можете, скуштувавши курку по-індійськи — шеф створив авторську версію знаменитої страви з курки у соусі тікі масала на кокосовому молоці, зі спеціями, яку подають із традиційним східним хлібом наан та рисом. Хліб готують із йогурту власного виробництва, що робить його дивовижно ніжним. Їсти курку по-індійськи треба руками — на хліб покласти курку, соус та рис і насолоджуватись вибухом смаків і ароматів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Special-страви від бренд-шефа

  • броколі з горіховим соусом (492 ккал) – 137 грн;
  • салат із креветками (269 ккал) – 210 грн;
  • суп із броколі (213 ккал) – 88 грн;
  • місо суп (456 ккал) – 93 грн;
  • корейський боул (376 ккал) – 140 грн;
  • перський боул (414 ккал) – 185 грн;
  • курка по-індійськи (781 ккал) – 175 грн.

Сміливі поєднання, яскраві фарби і смаки, що випереджають тренди. Чи варто пробувати Special в ЦЛ? Безперечно, так!

Про локацію

Де: вул. Саксаганського, 13/42.

Графік роботи: понеділок-четвер, неділя з 10:00 до 22:00, п’ятниця та субота з 10:00 до 00:00.

Бюджет: ₴₴. Закуски (87 – 185 грн), супи та салати (88 – 217 грн), теплі страви (102 – 260 грн).

Деталі: city cafe & bar, знаходиться в центрі міста, бренд-шеф Олександр Сізов, бар-менеджер Ольга Корнійчук, коктейльна карта; страви з суперфудів, а також страви без глютену та для веганів; сніданки цілий день, вечірки, стильний інтер’єр, літня тераса в європейському стилі, окрема зала для заходів, контактна барна стійка, резерв столів.

Facebook

Instagram

Фото: Дарія Ярош/PostEat, city cafe & bar ЦЛ 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi