Топ закладів Дніпра для осінніх сніданків: ранкові звички міста на початку тижня - PostEat

пошук

Топ закладів Дніпра для осінніх сніданків: ранкові звички міста на початку тижня
12-10-2025 0 2387

Топ міських кафе Дніпра для сніданків шукала наша редакція. На початку тижня Дніпро прокидається з відчуттям нового старту: міські ритми пришвидшуються, а міські кафе і кав’ярні стають місцем перших рішень і планів. Саме в ці дні сніданок перетворюється з побутового моменту на інструмент концентрації, точку входу в робочий тиждень.

Зібрали заклади Дніпра, де варто снідати у понеділок чи вівторок, аби день починався не зі стресу, а зі смаку, порядку й натхнення. Тут бізнес-плани зустрічаються з ароматом еспресо, а звичка снідати стає маркером нового міського стилю життя.

ХЛІБ • ВИНО • КАВА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Дмитра Яворницького, 13-15

Міське кафе-пекарня. Меню на класичних європейських рецептах. Власний хліб на заквасці, випічка (слойки, круасани з начинками, пан о шоколя, печиво). Сезонна випічка: даніш з інжиром і маскарпоне, слойки з куркою та шпинатом. Гарячі напої: глінтвейни, чаї, кава. Атмосфера європейської кав’ярні. 

Сніданки — добра причина зайти сюди зранку. Серед страв: круасан з маслом і джемом; варіанти з прошутто котто чи сиром Ементаль; сендвіч із куркою сувід або ж фірмовий сендвіч з телятиною сувід, мариноварими огірками, томатним соусом та соусом айолі. А також сендвіч з сиром і кімчі чи рол із креветкою.  

Кава тут частина досвіду + десерти власного виробництва: фісташковий круасан із малиною, даніш із інжиром і кремом маскарпоне, мигдалевий крусасан чи класичний пан шоколя. Тут спокійний ритм ранку, якісні продукти та сніданки, що формують культуру міста.

Lumo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: площа Успенська, 11

Дніпровське бістро. Кухні світу в одному просторі, але через локальну призму. Обіцяють знайомі страви у новому звучанні. Меню сучасне і продумане.

Сніданки подають до 13:00. Серед страв: скрембл на підсмаженій маковій булці з місцевою мортаделою; вівсяна каша з прошутто, сиром пармезан та яйцем пашот; яєчня з беконом, місцевою мортаделою, битими огірками та смаженою картоплєю, подаємо з грінкою; сендвич з ростбіфом з яйцями пашот і крем сиром; шакшука з креветками. Серед сезонних новинок: гарбузовий латте — кава, що грає приємною солодкою нотою та каже «не варто зупинятись»; імбірний чай — міцний, зігріваючий всередині, коли потрібен терміновий заряд тепла (за бажанням подають з медом); обліпиховий чай — ніжний, але водночас дуже смачний та корисний.

Добре місце для початку робочого тижня. Ранкова кава, свіже повітря, збалансований сніданок + момент тиші серед міста, що прокидається.

Pich

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимира Мономаха, 21

Міський хлібний спот. Працює щодня з 7:30 до 21:00, зручний для будь-якого ритму. Поєднує три речі: просту їжу, складну каву та відчуття гедонізму. Ранками власний ритуал: аромат свіжої випічки, звук хрусткої скоринки, чашка кави і тиша. Тут день починається не з поспіху, а зі смаку. Pet-friendly. 

Меню побудовано навколо хліба: на заквасці, з різних сортів борошна, із зернами — заварний хліб, багет, чіабата, батон. Сніданки all day. Зокрема: шакшука з фірмовим хлібом тартін; авокадо-тост з яйцем, лососем і авокадо; скрембл з лососем, «лухарі-канапка» з ікрою лосося, паніні з індичкою або лососем, тощо. В меню також мелти та круасани з соленими та солодкими начинками. Хумус і паштети.

Кухня з повагою до продукту: хліб, соуси, діпи, випічка, все власного приготування. Даніши, бріоші, сінабони. Круасани: від класичного до фісташково-малинового чи маково-вишневого. І також солена випічка. 

Brooks 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. В’ячеслава Липинського, 4

Міський ресторан від Саші і Насті Варав. Кухня відкрита і експериментальна, одному просторі — бургери і каліфорнійські роли, вино, сніданки і ранкові круасани з кавою. Це гастроком’юніті, що живе від ранку до вечора. Працюють з 8:00 до 22:30 щодня. Всім раннім пташкам – welcome.  «Bakery by Brooks» — суббренд-пекарня, працює в рамках ресторану Brooks.

Сніданки з 08:00 до 12:00. В ній все навколо випічки. Меню: круасани, свіжозварений фільтр, хліб довготривалої ферментації. Шеф-пекар — майстер класичного листкового тіста + завжди має в запасі щось несподіване для гостей.

Сніданки тут баланс техніки й відчуття. Хрусткий круасан із вершковим маслом чи солодкою начинкою, теплий фільтр різних кавових профілів, свіжий хліб. Дещо зі страв: трюфельна вівсянка; вівсянка з грибами та пармезаном; вівсянка з яловичиною; зелена гречка з лососем; хешбраун з лососем та авокадо; яйця бенедикт з лососем; скрембл-тост з креветкою; чізмафін; млинці з куркою, круасан з маслом та джемом; сирники.

Brooks добре місце для сніданку, про стиль життя, у якому ранок має власний ритм і смак.

F L I P • N E O

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: просп. Дмитра Яворницького, 5

Міський ресторан, працює зі смаками і сучасною гастрономією. Переосмислюють звичні страви крізь призму здорового харчування. Є страви без лактози, глютену та цукру. Формат: зрозумілий, чесний, без надлишку деталей, але з увагою до кожного інгредієнта. Заклад Pet-friendly. 

Меню побудоване навколо здорових інтерпретацій класики, з акцентом на текстуру, свіжість і натуральний смак продуктів.  Сніданки: оладки з цукіні; туна салат з соусом мацу; курячий мафін з міні салатом; скрембл із драником та курячими сосисками; великий сніданок; місо-шакшука з морепродуктами; яйця пашот з фореллю; омлет з печеною картоплею та гливами; хешбраун з лососем; шпинатна вівсянка; гречка з беконом, яйце пашот під соусом голандез з броколі; брускета з авокадо та лососем; брускета з ростбіфом із телятини; сирний мелт; сирники та безлактозні сирники; баскський чізкейк.

Фото: всі заклади з добірки 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi