пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Редакція PostEat дізнавалась, в яких ресторанах Києва подають свій хліб. Не просто свіжий хліб, а тільки-но дістаний з печі стане чудовим аперитивом перед приємною вечерею в ресторані. Доповнити свіжий хліб паштетом, рієтом, закусками чи просто вершковим маслом — завжди чудова ідея.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Столичне шосе, 70
Бюджет: ₴₴₴.
Страви (ціна за 100 г): чiабатта – 35 грн, чiабатта з беконом, цибулею та сиром гауда – 35 грн, чiабатта з кiноа – 35 грн, хлiб гречаний – 35 грн, хлiб картопляний – 35 грн, хлiб бiлий з цибулею – 35 грн, хлiб iз зеленоï гречки (безглютеновий) – 35 грн, житнiй хлiб з журавлиною та горiхами – 35 грн.
Деталі: власна сироварня, пекарня, екотеплиця, винна карта, барне меню, коктейльна карта, дитяче меню, вишуканий сучасний інтер’єр, 5 зал, літні тераси й альтанка, панорамна тераса з лісовим пейзажем, двоповерховий ігровий будиночок і великий відкритий майданчик для дітей, жива музика, великий камін.
Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе, крізь великі панорамні вікна закладу відкривається краєвид на мальовничі ліс та озеро. В ресторані на гостей чекають авторська кухня від шефа Євгена Грибеника, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. У ресторані щодня випікають різні види хліба: чіабата, фокачча, безглютеновий або картопляний хліб.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а
Бюджет: ₴₴.
Страви (100 г/буханка): гречаний – 20/39 грн, бородинський – 20/45 грн, солодовий з журавлиною – 20/62 грн, чіабата класична– 18/48 грн, фугас – 22/79 грн, фокача з в’яленими томатами – 20/58 грн.
Деталі: мережа ресторанів-пекарень, концептуальний інтер’єр, власна сироварня, пекарня, банкетні страви, антипасті, паста ручної роботи, сніданки щодня, ділові обіди, винна карта, дров’яна піч, дитяча ігрова кімната (Русанівка), резерв столів.
Spezzo — мережа італійських ресторанів Spezzo із власною пекарнею і сироварнею. У Spezzo обіцяють занурити в італійську атмосферу гостинності о будь-якій порі дня. В меню ви знайдете неаполітанську піцу з дров’яної печі, яку готують та випікають за італійськими традиціями. Крім цього, в ресторані виготовляють м’які сири страчатела, бурата, моцарела, рикота, які можна спробувати кожен окремо або замовити тарілку сирів. Spezzo славиться не тільки неаполітанською піцею та італійськими пастами, а ще й хлібом, який виготовляють та випікають самі. Одним з найпопулярніших видів хліба є чіабата — тут її готують у класичному варіанті. Також ви завжди можете придбати із собою запашний гречаний, бородинський та солодовий з журавлиною хліб. Варто звернути увагу на хліб фугас — неймовірно ніжний з пармезаном за авторським рецептом бренд-шефа Spezzo, який краще смакувати гарячим.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Межигірська, 7
Бюджет: ₴₴.
Страви: буханець гречаний – 65 грн, комплекс Завертайло – 135 грн, шинка з індички, ростбіф, грибний нуазет, джем з томатів, каперси, місо-масло, грінка гречаного хліба – 174 грн, Sourdough сендвіч авокадо, індичка, печені перці – 195 грн.
Деталі: пекарня на Подолі, авторський проєкт Анни та Станіслава Завертайло, лаконічний дизайн інтер’єру, сніданки, свіжа випічка та хліб, натуральні вина.
Пекарня «Завертайло.» — авторський формат на Подолі від власників мережі кафе Honey Анни та Станіслава Завертайло. Концепція закладу та меню є втіленням пристрасті родини Завертайло до хліба, вина, ручної праці, родинних рецептів та спадкових традицій. В основі меню пекарні «Завертйло.» виразні смаки, сезонність та локальність. В закладі пропонують фірмові комплексні сніданки, випічку та хліб, до якого можна обрати щось з мезе або масло-бару. У винній карті натуральні позиції від компанії Roots та Sabotage Wine.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечникова, 9
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: бріош – 125 грн, паризьке масло – 75 грн.
Деталі: ресторан авторської кухні, проєкт Володимира Ярославського й Елеонори Баранової, сет-меню, відкрита кухня,
Chef’s Table — ресторан формату fine dining на другому поверсі магазину goodwine. Шеф-кухарі ресторану — Володимир Ярославський й Елеонора Баранова. Спілкування без перешкод між гостей та кухарем, який в цей момент створює страви — головна особливість в Chef’s Table. Кухня повністю відкрита, усі процеси проходять перед гостями, які сидять за своєрідною барною стійкою перед кухарем та можуть спілкуватись з ним. В ресторані приймають гостей за попереднім бронюванням та пропонують шефське сет-меню, яке складається з 6 виносів страв (до страв подають воду та келих шампанського). Також діє меню a la carte — новинкою є тепла повітряна бріош, яку варто спробувати з паризьким маслом (українське органічне масло, разом з ферментованим шалотом у бальзамічному, витриманому 6-9 років оцті, разом з запашними травами).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Басейна, 5Б
Бюджет: ₴₴.
Страви: хліб на заквасці, підсмажено з маслом нуазет – 20 грн, greek focaccia з затаром та оливками – 20 грн, солодовий кулурі традиційний грецький бублик – 25 грн.
Деталі: кафе грецької кухні, знаходиться в центрі міста, проєкт Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна («Чашка», Mimosa Brooklyn Pizza, Bro Market), шеф-кухар Олег Шкапенко, локальні та сезонні продукти, сніданки з 09:00 до 12:00 (у вихідні до 15:00), винна карта, коктейлі, літня тераса.
Кафе грецької кухні «Чайка» на Бессарабці — проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна. Шеф-кухар «Чайки» Олег Шкапенко, натхнений кулінарними традиціями Греції й локальними та сезонними продуктами, створив меню з цікавими стравами грецької кухні. Вже більше року в закладі подають хліб від пекарні Mimosa Bakery: хліб на заквасці, greek focaccia та солодовий кулурі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Гришка, 9
Бюджет: ₴₴.
Страви: хліб на заквасці темний цельнозерновий (450/900/1800 г) – 34/68/136 грн, хліб на заквасці світлий купажований (400/800/1600 г) – 30/60/120 грн, батон на заквасці – 45 грн, хліб київський світлий купажований пшеничний – 29 грн/100 г, київський темний цільнозерновий пшеничний – 29 грн/120 г.
Деталі: шеф-кухар Денис Комаренко, резерв столів, тераса, доставка, kids friendly, формат take away, можливість замовити хліб на живій заквасці за старовинними рецептами, страви з крафтовими продуктами, сніданки, напої власного приготування, страви в хоспері, страви для компанії, винна карта.
Гастрокафе «Тарілка» знаходиться на лівому березі міста у районі Позняки. В меню авторські страви від шеф-кухаря і власника закладу Дениса Комаренка. Концепція меню заснована на сезонності продуктів і їхній локальності. В закладі подають свіжоспечений хліб власного виробництва, який можна придбати в хлібній крамниці ресторану. Пропонують хліб на заквасці темний цельнозерновий, на заквасці світлий купажований, київський світлий купажований пшеничний та темний цільнозерновий пшеничний, а також батон на заквасці.
Головна фото: Гастрокафе «Тарілка»
Фото: Facebook Завертайло., Spezzo, Fabius, luckyvova, Чайка, Гастрокафе «Тарiлка».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi