пошук
Гаспачо в грузинському стилі з копченою курячою грудинкою і перепелиними яйцями
Гаспачо в грузинському стилі з курячою грудинкою, рецепти
Надихнувшись грузинською кухнею в одному з київських ресторанів я вирішив дещо поекспериментувати із традиційним іспанським гаспачо. Сьогодні ж другий день літа, а отже настав час холодних супів, які значно приємніше їсти в спеку, ніж звичні гарячі перші страви. Я взагалі великий фанат окрошок, тараторів, гаспачо і таке інше.
Отже, для приготування нам знадобиться наступне:
- Спілі м’які помідори (з розрахунку 3-4 середніх штуки на одну порцію)
- Свіжа зелень: кінза (обов’язково), базилік, петрушка, кріп, зелена цибулька
- Гострий перчик чилі (1 штучка)
- Часник (декілька зубчиків)
- Перепелині яйця (кілька штук на порцію)
- Копчена куряча грудинка (однією грудинки середніх розмірів вистачить на 3-5 порцій)
- Сік лайму і лимону
- Оливкова олія
- Сванська сіль (це така суміш грузинських спецій, продається в магазинах)
- Свіжомелений перець (чорний чи суміш перців, вона буде ще більш ароматною)
З кухонної техніки:
- занурювальний блендер з великою чашою
Готуємо все швидко:
Підсолюємо воду і ставимо варитися перепелині яйця (хвилин 5 після того, як закипить вода, а потім під холодну воду)
Надрізаємо шкірку помідорів навхрест і заливаємо їх окропом (так шкірка легко зніматиметься)
Чистимо часник, миємо зелень і прибираємо з неї великі стебла;
Чистимо помідори від шкірки і закидадаємо в чашу для блендера разом із чилі, часником, зеленню (окрім зеленої цибульки), вичавлюємо сік половини лайму і половини лимону, додаємо Cванської солі і свіжомеленого перцю
Перемелюємо все в блендері до однорідної маси і розливаємо по тарілкам, додаємо трохи оливкової олії
Нарізаємо зелену цибульку
Чистимо перепелині яйця і розрізаємо навпіл
Нарізаємо копчену курячу грудинку тонкими слайсами
Викладаємо курку і яйця поверх супу, посипаємо Сванською сіллю і цибулькою
Готово!
Смачного вам від KULIKCOOK!
Коментарi