пошук
Орек’єте з броколі від Марко Черветті
Паста орек’єте – перекладається як “вушка” – візитівка міста Барі в Апулії. Коли ходиш старим Барі – бачиш, як жінки роблять і потім сушать орек’єте на величезних сітках. Орек’єте смачні, по суті, з будь-яким соусом – ми зробимо соус з броколі.
ЯК ПРИГОТУВАТИ ОРЕК’ЄТЕ З БРОКОЛІ ВІД МАРКО ЧЕРВЕТТІ
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Броколі - 80 г
- Сіль морська
- Часник - 12 г ( 4 великих зубки )
- Оливкова олія extra virgin - 5 г на об смаження та 5 г в саму страву.
- Анчоуси - 15 г
- Перець чилі - 3 г
- Хлібне панірування - 30 г
- Паста орек’єте - 120 г
- Сир Parmigiano Reggiano - 10 г
КРОКИ:
- Спочатку будемо варити броколі. Для цього відріжемо суцвіття, і кинемо їх до киплячої підсоленої води. Коли броколі поварилася хвилин п’ять – туди ж, до броколі, всипте пасту. Перемішайте, нехай вариться.
- Поки броколі вариться – ми займаємося іншими компонентами страви. Розтопіть вершкове масло і, коли воно стане дуже гарячим, висипте на пательню сухарі і обсмажте. Вони мають бути хрусткими і темно-коричневими – як скоринка хліба. Коли ваші сухарі готові – пересипте їх кудись і поверніть пательню на вогонь.
- В пательню налийте оливкову олію і киньте подрібнені часник з чилі, і декілька філе анчоусів. Коли анчоуси розчинилися – додайте до пательні броколі з пастою і перемішайте. Ми закінчуємо готувати цю страву на пательні, тож якщо вам здається що паста ще сира – не хвилюйтесь, вона встигне приготуватися.
- За хвилини дві страва готова – додайте оливкову олію, тертий пармезан, перемішайте – і по тарілках. Прикрасьте смаженими сухарями – і смачного!
Коментарi