пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
У Києві давно не обов’язково обирати між хорошим коктейлем і смачною вечерею — нова хвиля ресторанів доводить: кухня й бар можуть і мають бути на одному рівні. Авторські смаки, складні мікси, несподівані фудпейринги – все це активно практикують шефи і ресторатори столиці.
Зібрали зовсім нові заклади разом з декількома вже відомими, де міксологія працює в унісон із кухнею і коктейлі повноцінна частина досвіду. Тому, якщо ви з тих, хто хоче, щоб келих був не менш цікавим, ніж страва, — ось добірка для вас.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Князів Острозьких, 2
Virgin Izakaya Bar — ресторан сучасної японської кухні, де барна карта не поступається кухні за складністю та естетикою.
Меню — це суші, сашимі, татакі, севіче, hand roll. Усі інгредієнти — від риби до рису — ретельно відібрані, з акцентом на свіжість та якість. Шеф-бармен створює не просто коктейлі: він експериментує з інгредієнтами, постійно тестує нові поєднання, щоб кожен мікс мав власний характер і звучання.
У коктейлях — азійські спеції, чай, тропічні фрукти, кокосова горілка — усе, що формує глибину смаку. У Virgin Izakaya Bar проходять cocktail pairing вечори, де напої та кухня взаємодіють і розкривають одне одного. Слідкуйте за анонсами — і не пропустіть наступну поді
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Павла Скоропадського, 43
ANCY — зовсім нова локація, біля ботсаду ім. Фоміна, яке обіцяє перенести вас у Середземномор’я. Тут про легкість, смачну їжу, приємну атмосферу. В меню — сніданки, морепродукти, м’ясо на вогні. Інтер’єр — трохи бароко, трохи мінімалізму, натуральні текстури, квіти й багато світла. Дві тераси — закрита і відкрита, дитяча кімната, окремий віп-поверх для закритих вечірок, також тут подбали, щоб людям з інвалідністю було комфортно.
Щодо бару у ANCY. Тут міксують цікаві коктейлі, класика на рівні, авторські мікси з середземноморськими акцентами, добрий вибір вина і шампанського, добірний міцний алкоголь. Барна карта створена так, щоб ідеально заходила під кухню — нічого зайвого, усе зі смаком. Якщо любите коктейльну культуру так само, як смачну їжу — вам сюди.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 57/3
«Жаровня» — м’ясний театр в серці Києва, де не прикрашають — тут підпалюють. Вогонь — головна спеція кухні, а гриль-страва — головна зірка. Меню побудовано навколо мʼяса: соковите, ароматне, приготоване на відкритому вогні. Атмосфера — урбаністична, зухвала, без реверансів, проте з акцентом на якість і смак.
Барна карта цікава і різноманітна. У «Жаровні» коктейлі — підтримка філософії закладу: яскраві, провокативні, з глибоким характером. Готують як класику (Негроні, Джин Тонік, Віскі Сауер), так і авторські інтерпретації. Обираєте: освіжаюче, пряне, міцне — ідеальне доповнення до мʼяса. Винна карта — з гідним вибором ігристих, білих та червоних — і по келихах, і пляшками. А ще — настоянки, текіла, джин, віскі, коньяк, лікери, вермути. Все, аби не тільки їсти, а й насолоджуватись.
Коктейль тут — як соус до стейка: не додаток, а частина великої мʼясної вистави.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Лесі Українки, 30А
У Fenix кухня і бар грають на рівних. Тут вміють дивувати — і тарілкою, і келихом. Шефи Сергій Башинський і Антон Штипа відповідають за авторське меню. Сміливі мікси, добірні продукти, яскраві смаки й аромати — все в авторських стравах від Сергія Башинського та Антона Штипи. Середземноморська легкість, багато деталей і кольору.
У ресторані є бенкетні зали «Мурано» і «Фенікоттеро» — красиво і затишно. Лаунж-зона — окремий вайб: коктейлі, кальян, легкі закуски й атмосфера. У вихідні — дитяча зона з нянею.
Бар — не фон до вечері, а окрема причина прийти. Коктейлі складні, продумані й візуально кайфові:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 44А
Satori — ресторан у внутрішньому дворику в центрі Києва. Тут добре серед міського шуму: зелена тераса на даху, дві просторі зали, багато світла, дерева в інтер’єрі. Середземноморська та близькосхідна кухня з акцентом на сезонність. В меню — баланс легкості, текстур і прянощів.
Коктейлі тут самостійний гастрономічний досвід. Класика в авторській інтерпретації, експерименти зі смаками й ідеальна подача. Спробуйте Californication з маракуєю, базиліком і перцем чілі або цитрусово-м’ятний Livin’ la Vida Loca на піско та юзу.
У меню — окремий блок спрітців: Lavander Spritz з джином на анчані та лавандою, Rose Spritz з грейпфрутовим лікером і трояндовим сиропом, Kiwi Spritz з білим ромом і пюре ківі.
Для true коктейльних фанатів — Lychee-tini, Porn Star Martini, смокі Bloody Malee на текілі з копченою грушею або екзотичний Brazilian Breeze з кашасою та солоною карамеллю.
В Satori гастрономія і міксологія звучать в унісон.
YORK — скандинавський ресторан з характером
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Адреса: вул. Хорива, 15/8
YORK — скандинавський ресторан з зануренням у світ міфології, вікінгів і давніх ритуалів. Тут чотири тематичні зали (Фріг, Конунга, Почесті Богів і Пліток) створюють атмосферу древніх саг. У п’ятницю та на вихідних — святкові вечори з частуваннями від бару та кухні, живою етно-музикою і ворожінням на рунах.
Барна карта — на рівні їх смачної кухні. Тут коктейльна культура має власну міфологію. У барній карті — «Коктейлі 9 конунгів», кожен з яких розповідає історію сильного характеру, духу і смаку.
В YORK бар — продовження кухні, а кожен коктейль — як страва: ідеально зібраний, з власним сюжетом і післясмаком.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi