Коктейлі та гастрономія: ресторани Києва, де барна карта на рівні кухні - PostEat

пошук

Коктейлі та гастрономія: ресторани Києва, де барна карта на рівні кухні
03-06-2025 0 499


У Києві давно не обов’язково обирати між хорошим коктейлем і смачною вечерею — нова хвиля ресторанів доводить: кухня й бар можуть і мають бути на одному рівні. Авторські смаки, складні мікси, несподівані фудпейринги – все це активно практикують шефи і ресторатори столиці.

Зібрали зовсім нові заклади разом з декількома вже відомими, де міксологія працює в унісон із кухнею і коктейлі повноцінна частина досвіду. Тому, якщо ви з тих, хто хоче, щоб келих був не менш цікавим, ніж страва, — ось добірка для вас.

Virgin Izakaya Bar  

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Князів Острозьких, 2

Virgin Izakaya Bar — ресторан сучасної японської кухні, де барна карта не поступається кухні за складністю та естетикою.

Меню — це суші, сашимі, татакі, севіче, hand roll. Усі інгредієнти — від риби до рису — ретельно відібрані, з акцентом на свіжість та якість. Шеф-бармен створює не просто коктейлі: він експериментує з інгредієнтами, постійно тестує нові поєднання, щоб кожен мікс мав власний характер і звучання.

У коктейлях — азійські спеції, чай, тропічні фрукти, кокосова горілка — усе, що формує глибину смаку. У Virgin Izakaya Bar проходять cocktail pairing вечори, де напої та кухня взаємодіють і розкривають одне одного. Слідкуйте за анонсами — і не пропустіть наступну поді

ANCY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Павла Скоропадського, 43

ANCY — зовсім нова локація, біля ботсаду ім. Фоміна, яке обіцяє перенести вас у Середземномор’я. Тут про легкість, смачну їжу, приємну атмосферу. В меню — сніданки, морепродукти, м’ясо на вогні. Інтер’єр — трохи бароко, трохи мінімалізму, натуральні текстури, квіти й багато світла. Дві тераси — закрита і відкрита, дитяча кімната, окремий віп-поверх для закритих вечірок, також тут подбали, щоб людям з інвалідністю було комфортно. 

Щодо бару у ANCY. Тут міксують цікаві коктейлі, класика на рівні, авторські мікси з середземноморськими акцентами, добрий вибір вина і шампанського, добірний міцний алкоголь. Барна карта створена так, щоб ідеально заходила під кухню — нічого зайвого, усе зі смаком. Якщо любите коктейльну культуру так само, як смачну їжу — вам сюди.

Жаровня 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 57/3

«Жаровня» — м’ясний театр в серці Києва, де не прикрашають — тут підпалюють. Вогонь — головна спеція кухні, а гриль-страва — головна зірка. Меню побудовано навколо мʼяса: соковите, ароматне, приготоване на відкритому вогні. Атмосфера — урбаністична, зухвала, без реверансів, проте з акцентом на якість і смак.

Барна карта цікава і різноманітна. У «Жаровні» коктейлі — підтримка філософії закладу: яскраві, провокативні, з глибоким характером. Готують як класику (Негроні, Джин Тонік, Віскі Сауер), так і авторські інтерпретації. Обираєте: освіжаюче, пряне, міцне — ідеальне доповнення до мʼяса. Винна карта — з гідним вибором ігристих, білих та червоних — і по келихах, і пляшками. А ще — настоянки, текіла, джин, віскі, коньяк, лікери, вермути. Все, аби не тільки їсти, а й насолоджуватись.

Коктейль тут — як соус до стейка: не додаток, а частина великої мʼясної вистави.

Fenix Mediterranean 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Лесі Українки, 30А

У Fenix кухня і бар грають на рівних. Тут вміють дивувати — і тарілкою, і келихом. Шефи Сергій Башинський і Антон Штипа відповідають за авторське меню. Сміливі мікси, добірні продукти, яскраві смаки й аромати — все в авторських стравах від Сергія Башинського та Антона Штипи. Середземноморська легкість, багато деталей і кольору.

У ресторані є бенкетні зали «Мурано» і «Фенікоттеро» — красиво і затишно. Лаунж-зона — окремий вайб: коктейлі, кальян, легкі закуски й атмосфера. У вихідні — дитяча зона з нянею.

Бар — не фон до вечері, а окрема причина прийти. Коктейлі складні, продумані й візуально кайфові:

  • Geisha Star — азійська версія Pornstar Martini з лічі, юзу й ігристим
  • Lychee Asia Sour — ягідна свіжість + трохи гостроти = супер баланс
  • Spiced Sour — тропіки в склянці: ананас, кокос і спеції
  • Yamabushi — насичений, з легкою гірчинкою — для тих, хто любить складний смак
  • Green Lollipop — мікс зеленого яблука, юзу й м’яти — освіжає і радує, як перший день літа.

Satori restaurant & bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 44А

Satori — ресторан у внутрішньому дворику в центрі Києва. Тут добре серед міського шуму: зелена тераса на даху, дві просторі зали, багато світла, дерева в інтер’єрі. Середземноморська та близькосхідна кухня з акцентом на сезонність. В меню — баланс легкості, текстур і прянощів.

Коктейлі тут самостійний гастрономічний досвід. Класика в авторській інтерпретації, експерименти зі смаками й ідеальна подача. Спробуйте Californication з маракуєю, базиліком і перцем чілі або цитрусово-м’ятний Livin’ la Vida Loca на піско та юзу.

У меню — окремий блок спрітців: Lavander Spritz з джином на анчані та лавандою, Rose Spritz з грейпфрутовим лікером і трояндовим сиропом, Kiwi Spritz з білим ромом і пюре ківі.

Для true коктейльних фанатів — Lychee-tini, Porn Star Martini, смокі Bloody Malee на текілі з копченою грушею або екзотичний Brazilian Breeze з кашасою та солоною карамеллю.

В Satori гастрономія і міксологія звучать в унісон.

YORK — скандинавський ресторан з характером

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Адреса: вул. Хорива, 15/8 

YORK — скандинавський ресторан з зануренням у світ міфології, вікінгів і давніх ритуалів. Тут чотири тематичні зали (Фріг, Конунга, Почесті Богів і Пліток) створюють атмосферу древніх саг. У п’ятницю та на вихідних — святкові вечори з частуваннями від бару та кухні, живою етно-музикою і ворожінням на рунах.

Барна карта — на рівні їх смачної кухні. Тут коктейльна культура має власну міфологію. У барній карті — «Коктейлі 9 конунгів», кожен з яких розповідає історію сильного характеру, духу і смаку.

  • Harold — вибір амбітних бунтарів: яблуневий сидр, джин Trafalgar, бренді Calvados і сироп аличі.
  • Ivar — для шукачів подвигів: мікс коньяку, червоного вина, лікеру Cherry та лимонного фрешу.
  • Knud — коктейль дипломатії: віскі Jack Daniel’s, Amaretto, маракуйя, лимон, ананас і шоколад.
  • Leif — ковток пригод: джин, манго, Prosecco Cielo, лимон.

В YORK бар — продовження кухні, а кожен коктейль — як страва: ідеально зібраний, з власним сюжетом і післясмаком.

Фото: всі заклади з добірки

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi