пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Літо — це сезон терас.
Коли місто повільно тоне в зелені, а вечори стають довшими, саме час виходити назовні: за келихом ігристого, сезонними стравами й легким літнім настроєм. У Києві — десятки місць, де можна ловити сонце, смак і задоволення одночасно: під спів вуличних музикантів, у тіні зелені літних майданичиків чи з видом на старовинні фасади.
Ця добірка — для тих, хто не уявляє літа без гастровідкриттів, нових коктейлів і моментів на терасі з друзями з келихом просекко. Ми зібрали київські локації, де варто зупинитись цього сезону: заради смачних деталей, правильної естетики й тої самої атмосфри, яка робить літо незабутнім.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 42, навпроти Золотих Воріт
Години роботи: Пн-Чт 11:00 – 21:00; Пт-Нд 11:00 – 22:00
У серці історичного Києва, просто навпроти Золотих Воріт, розташована зелена тераса CIRCOLO CENTRALE — одна з найчарівніших літніх локацій столиці. Звідси відкривається мальовничий краєвид на історичний центр міста, ідеальний для аперитивів, вечері з друзями чи неспішного побачення на заході сонця. Ця тераса — про Київ, Італію і гастрономічний вайб у найкращому прояві.
Місце для всіх, хто цінує баланс міського настрою та гастрорелаксу. Тут хочеться довго сидіти з келихом, замовляти другий сет закусок й затримуватись до останнього промінця сонця.
СЕЗОННЕ МЕНЮ: аспарагус і полуниця — головні герої літа. Карпачо з томатів з аспарагусом і полуницею —275 грн, аспарагус із креветками та голландським соусом — 565 грн, філе дорадо з аспарагусом і голландським соусом — 525 грн, салат з лососем, аспарагусом і полуницею — 485 грн, бурата з аспарагусом і полуницею — 415 грн, молода картопля — 115 грн, полунична панакота — 245 грн. Кожна страва — це свіжість сезону, гармонія смаків і продуктів, які не потребують зайвого.
І ще один важливий бонус — безлімітне просекко щодня — для одного — 449 грн; для двох — 749 грн.
Ідеальний варіант для вечері з дівчатами, романтичного побачення. Легко, красиво, смачно — саме так має виглядати ваше літо в Києві.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 10
Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00
Klukva&Brukva — перший локаворський ресторан у Києві, де літо розливається бузиновими нотами, зелень шумить на терасі, а страви говорять голосом української землі. У Klukva&Brukva — тільки сезонні фермерські продукти, ручна робота в кожній деталі, філософія slow food і сучасне прочитання української кухні від гастроекспертки Вікторії Пархоменко. Усе — з українського, усе — по сезону, без зайвого шуму й показухи. Вся концепція — ручна робота: посуд, меню, інтер’єр — створені гастроексперткою Вікторією Пархоменко. Тут не знайдете глобального, тільки локальне, смачне й чесне.
Ідеальне місце для тих, хто щодня шукає новий смак, для тих, хто живе містом, але цінує землю.
Літня тераса — тиха зелена оаза посеред міста. Тут дихає Київ бузиною, каштанами й жасмином. Саме бузина стала зіркою сезону, тому приходьте сюди на бузиновий лимонад, коктейль Hugo, фірмовий квас, авторські напої на основі свіжозібраного кордіалу.
Сезонні страви: Борщ із печеним буряком, Борщ із дикою качкою та в’яленими сливами, Борщ із карасем, Зелений борщ із кропивою та шпинатом, Пастернак у борщах і солоний пудинг до карасиків.
Цей заклад – знахідка для фудіз, гурманів і тих, хто цінує український продукт, нову етику смаку та відпочинок на літній терасі, але в центрі міста. Klukva&Brukva — коли тераса, їжа й літо створюють правильний настрій.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Спортивна, 1А. ТРЦ Gulliver, 6 поверх
Години роботи: Пн-Нд: 10:00 — 22:00
Mercato Italiano — сімейний ресторан-базар з італійським характером у самому серці Києва. Ідеальний для сніданків на двох, обідів із колегами чи вечорів із друзями за келихом авторського коктейлю.
Але головне — відкрита тераса Mercato & Aperol на 5-му поверсі. Тут панорама міста, затишок та настрій літа зливаються в одне. Тераса працює щодня з 12:00 до 21:30.
У коктейльній карті — класика італійських аперитивів і літні хіти з Aperol, поєднала в собі італійські прохолодні мікси та, звісно, сівтову класику та ще з десяток варіантів, які офіціанти підберуть під настрій.
Сезонне меню — це сніданки цілий день на вихідних: солоні та солодкі круасани, яйця в різних варіаціях, млинці, сирники, вівсянка й сніданки з різних куточків Італії. Ідеально, щоби розпочати день неспішно та смачно.
А ще — італійська паста, піца, страви з яскравими акцентами, які хочеться пробувати знову. І якщо готуєте вдома — забігайте по домашні бальзамічні соуси: лимонний, лимонно-полуничний, лимонно-смородиновий або лимонно-малиновий. Забрати із собою можна щодня з 11:00 до 22:00, просто на 6 поверсі Gulliver.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Івана Мазепи, 5а
Години роботи: Пн-Пт08:00 — 23:00, Сб-Нд08:00 — 23:00
Shalom — міське ізраїльське кафе для тих, хто цінує ранки зі смаком, комфорт без зайвого та якісну кухню. Це місце для фудіз, які знають толк у сніданках, обожнюють сезонні новинки та не уявляють життя без терас у сонячну погоду. І так, ура — тераса працює! Тут добре як на самоті з кавою, так і з компанією друзів, коли хочеться неспішно ділити hummus & vibes. Стежте за тематичними тижнями — шефи постійно експериментують із сезонними продуктами.
У будні з 8:00 до 12:00, а на вихідних — до 13:00, тут подають сніданки, які хочеться повторювати щодня. У меню — мезе-закуски, сніданки міського кафе, шакшука, каші, солодке.
В меню також сезонні напої до сніданків: shalom rossini — освіжаючий зі свіжою полуницею, джином, аперолем та ігристим; tropical matcha — солодкий, з пюре манго та кокосовим молоком; tropical matcha — солодкий, з пюре манго та кокосовим молоком; strawberry espresso spritz — тонізуючий, з полуницею, фрешем апельсину, тоніком та кавою.
Shalom — це ще й pet-friendly простір, де з чотирилапими друзями вам будуть раді.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Академіка Глушкова, 1
Години гоботи: Нд–Чт: 10:00–22:00; Пт–Сб: 10:00–23:00
«Прага» — легенда київської ресторанної сцени з 1956 року. Тут зберігають атмосферу витонченості й тепла. Простора зелена локація з озером і лебедями — ідеальний варіант для неспішного обіду, святкування чи побачення. Родзинка сезону — літня тераса з панорамними вікнами й видом на озеро. Тут легко зависнути до вечора з келихом ідеального вина чи коктейлем у руках. Тераса трансформується під будь-який формат — банкет до 70 гостей або фуршет до 140.
Винна карта охоплює все — від шампанського, ігристого та рожевого до білих і червоних вин. А коктейлі на літній терасі, як завжди топ: Tropical Spritz з Tanqueray Ten — 340 грн, Bergamot Fitzgerald з Tanqueray Blackcurrant — 320 грн, Tanqueray Tonic — 280 грн, Old Praha на Ballantine’s Finest — 350 грн, Negroni — 300 грн, Boulevardier — 300 грн, Old Fashioned — 340 грн, Rye Manhattan — 350 грн, Chivas Chocolate — 300 грн.
Для тих, хто знає толк у вишуканості.
В меню варто спробувати «Празький сніданок» із грильованими ковбасками, яйцями, салатом і кукурудзою з Пармезаном — 615 грн, або солоні сирники зі шпинатом, лососем і трюфельним соусом — 580 грн. До сніданків — лосось із яйцем пашот, кімчі та сирним соусом — 410 грн. А на вечерю — домашня паста з морепродуктами + келих білого вина.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi