Дегустації вин у гастробарах Києва: винні бари з ексклюзивними осінніми пропозиціями - PostEat

пошук

Дегустації вин у гастробарах Києва: винні бари з ексклюзивними осінніми пропозиціями
08-11-2024 0 1188


Осіння пора ідеальна для знайомства з новими смаками вина, особливо в затишних київських гастробарах, де вечори набувають особливого шарму. Ця добірка для тих, хто хоче не просто випити келих вина, а й поринути в його історію, відчути унікальні аромати та глибокі нотки кожного сорту. Від винних сетів до коментарів сомельє — тут кожен знайде щось, щоб перетворити вечір на справжнє винне відкриття.

WIN bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива, 16/7

Години роботи: пн 12:00 — 22:00, вт-нд 12:00 — 23:00

Дещо з меню: брускета з вʼяленою качкою, страчателою та песто — 220 грн, севіче з сібаса в соусі з грушею та апельсином — 465 грн, курча на грилі — 465 грн, Shabo Reserve Telti Kuruk 2022 Dry — 125 грн/150 мл, La Tordera «Otreval» Prosecco Rive Di Guia Zero Zuccher Extra Brut — 295 грн150 мл.

Деталі: Win Bar — один з найкрасивіших винних барів міста, у якому винна карта оновлюється в залежності від сезону. У закладі виводять з карти деякі позиції і доповнюють або розширюють її за рахунок нових цікавих пропозицій, що з’являються в кейсах партнерів. У Win Bar вам запропонують різні класичні вина, а також автохтони, помаранчеві й органічні вина і вина з лімітованих колекцій. Рекомендуємо спробувати Shabo Reserve Telti Kuruk 2022 з україньского автохтонного сорту винограду, який вирощується на території Одеської області протягом кількох століть.

SORSO | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного 33

Години роботи: щодня 10:00-22:00

Дещо з меню: соте з морепродуктами — 375 грн, салат з копченим лососем та яйцем пашот — 335 грн, тартар з яловичини з крем-сиром — 385 грн, Chardonnay 1924 Scotch Barrel, Gnarly Head, 2019 — 1370 грн/750 мл, Primitivo di Manduria, San Marzano Sessantanni, 2018 — 1997 грн/750 мл.

Деталі: Винний гастробар SORSO на Подолі – це місце, де поєднується  пристрасть до вина та гастрономії. У SORSO ви знайдете вражаючу винну карту з понад 95 позицій, відзначену престижною премією Restaurant Awards 2024 від Wine Spectator. В гастробарі пропонують авторські страви, до яких досвідчений сомельє і справжній знавець винної культури Артур Калапач підбере ідеальну винну пару, щоб підкреслити глибину кожного смаку. 

Ідеальним food pairing до вишуканого соте з морепродуктами сомельє вважає Vinoman Chardonnay, а до салату з копченою качкою та сиром горгонзола рекомендує Rose D’Anjou. Усі смаки тартару з яловичини з крем-сиром розкриває Bourgogne Pinot Noir Domaine de Rochebin, а лимонний тарт з меренгою неможливо уявити без Sauternes Pierre Dumontet.

Серед унікальних винних позицій, які ви можете спробувати в SORSO — каліфорнійське насичене Chardonnay 1924 Scotch Barrel-Aged, Gnarly Head 2019, що  вражає ароматами тропічних фруктів, ванілі та димними відтінками. Шанувальникам італійських вин варто спробувати Primitivo di Manduria, San Marzano Sessantanni, 2018 — насичене і повнотіле червоне вино з Апулії з глибоким рубіновим кольором та ароматами стиглої сливи, вишневого варення, тютюну та прянощів. Щоб ви могли знайомитись з унікальними винними зразками та отримувати незабутні враження, в гастробарі вже 2 роки щотижня проводять дегустаційні вечори —  слідкуйте за анонсами в телеграм-каналі гастробару, щоб не пропустити наступну винну дегустацію в SORSO.

Artania Bar | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива 25/12

Години роботи: щодня 14:00-22:00

Дещо з меню: сет з 3-х брускет — 390 грн, фермерський салат із домашнім сиром — 225 грн, рол салат з креветкою та горіхово устричним соусом — 290 грн, тунець з гарбузовим пюре та пікантним сиром — 390 грн, Березань Брют біле 2015, Бейкуш — 1560 грн/750 мл, Шардоне Резерв, Leleka Wines — 160 грн/125 мл.

Деталі: Винний бар Artania Bar знаходиться в серці старого міста на Подолі. Бар відкрито виноробнею «Бейкуш» для широко представлення власних вин та вин їхніх колег і друзів. Філософія закладу: розвивати тренд «Buy local», щоб гості купували вина малих сімейних виноробень України з різних регіонів. Для поціновувачів вина в Artania Bar представлено колекцію вин «Бейкуш» та рідкісні вінтажні вина, які ніде не можна знайти. Після осіннього оновлення меню гостей запрошують відкривати новий пейрінг смаків та поєднань з вином, серед нових страв сет з трьох різних брускет, фермерський салат із домашнім сиром, тунець з гарбузовим пюре та пікантним сиром.

Wine Love | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 100

Години роботи: щодня 16:00-22:00

Дещо з меню: тарталетки з артишоковою пастою — 320 грн, сендвіч з копченою качкою — 320 грн, листя ромену на грилі з креветками та гребінцями — 540 грн, Chardonnay, Domaine du Pelican — 320 грн/125 мл, J’aurei ta peau, Barret Matthieu — 340 грн/125 мл.

Деталі: Wine Love — атмосферний винний ресторан в комплексі «Торонто-Київ». Заклад занурює гостей в атмосферу творчих районів Парижа — Маре та Монмартра. Автором унікального інтер’єру є відомий український дизайнер Денис Беленко. У Wine Love акцентували увагу на справжніх цінностях: сезонному меню з локальних продуктів, лімітованих винах, що вразили команду під час дегустацій, і атмосфері, яка заохочує «відчути мить тут і зараз». Винна карта Wine Love поєднала цікаві традиції та експерименти в світі виноробства, тут представлені натуральні та низькоінтервенційні вина. 

Pure & Naive | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка, 25/40

Години роботи: 16:30 — 22:30

Дещо з меню: вʼялене мʼясо з трюфельною олією — 235 грн, рієт з роменом та зеленими томатами — 315 грн, грибний пиріг з овочевим жу, лабне та карамелізованою цибулею — 345 грн, Совіньйон блан, Clos du Tue-Boeuf, 2023, Франція — 315/1575 грн, Вердіккіо, Fattoria San Lorenzo, 2022, Італія — 235/1175 грн.

Деталі: Pure & Naive — винний бар та бістро недалеко від Золотих воріт. У винні карті можна з обрати позиції чотирьох розділів: зрозуміле та класичне з Pure, натуральне та вільне Naïve, рідкісне та незвичне Experience та ігристе Bubbles. В меню закуски до вина, стартери, кілька салатів, бріош-сендвіч та бургер. Окрім винного бару та бістро, в Pure & Naive є невеликий винний магазин зі зрозумілим та смачним вином, яке продають без націнок ресторану.

Головна фото: Pavel Danilyuk

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi