Правила українських виноробів: Дмитро Копій, Axis Winery - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Дмитро Копій, Axis Winery
14-09-2021 0 1947


Винороби — справді щасливі люди, і щоразу, коли спілкуємось з кимось із них, ми вчергове у цьому переконуємося. Наш новий герой любить ігристу класику та захоплюється П’єром Периньоном. І насолоджується життям!

Дмитро Копій — винороб зі Львова, співвласник чудової крафтової виноробні AXIS Winery. На минулому Kyiv Food and Wine Festival, що відбувся у червні цього року, вина AXIS стали справжнім відкриттям для багатьох професіоналів та винолюбів. Дмитро і його вина знову повертаються до Києва, на 16-й Kyiv Food and Wine Festival, котрий відбудеться вже цими вихідними, 18 та 19 вересня, у мальовничому Саду Бажань на київському ВДНГ.

AXIS Winery знаходиться у Львові, але орендований нею виноградник площею 1га розташований на Одещині, поблизу Ізмаїлу. Винороби AXIS працюють з європейськими сортами винограду, такими як  Шардоне, Рислінг, Піно Нуар, Піно Гріджио, Мерло, Каберне, Одеський Чорний, Сапераві та іншими  і працюють просто ексклюзивно! Особливо хочемо відзначити ідеально збалансований, витончений і водночас доволі повнотілий, квітково-цитрусово-агрусовий Рислінг, витримане на осаді Шардоне, а також — надзвичайно тонкий і цікавий червоний сухий Піно Нуар. Всі ці вина можна буде продегустувати на 16-му Kyiv Food and Wine Festival

Отже, знайомимося з виноробом!

Дмитро Копій

Вік: 40 років.

Освіта (професія): економіст, бізнесмен.

Основний бізнес: виробництво та продаж обладнання для рітейлу та хореки.

Площа власного винограднику (якщо маєте): 1га.

Обсяг виробництва на рік: 5000 пляшок.

 

Я не можу жити без ідей, роботи та відпочинку.

Найважче мені миритись з несправедливістю.

Головна цінність у житті — це діти.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б нічого не змінював.

Мій душевний стан зараз щасливий, насолоджуюсь життям. 

Моя «суперсила» — це моя сім‘я. 

Справжній винороб ніколи не зупиняється на досягнутому. 

Мій ідеальний день розпочинається зі сніданку, потім — злагоджений робочий процес, потім час для хоббі та вечір з сім‘єю. Звучить просто, але щастя — у простих речах.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це була б ігриста класика.

Головне у вині — тонкощі.

Якби мені дали $1 000 000, я б побудував стильну виноробню на околицях Львова.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — не стану нічого вигадувати бо дивних компліментів я не пригадую.

Найбільш недооцінене вино — це українське вино.

Найдивнішим вином у моєму житті було відверто зіпсоване вино, яким насолоджувались інші. 

Для винороба успіх — це високі оцінки його вин.

Щастя для мене — насолоджуватись життям щодня.

Мій герой у світовій історії (або історії виноробства) — це Дом П‘єр Периньйон.

Мій герой у реальному житті — це моя Мама. 

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось What a wonderful world (Louis Armstrong).

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б запровадив вину статус безакцизного продукту харчування, виробництво якого не потребує ліцензії. 

 

Фото: Арсен Федосенко / Kyiv Food and Wine Festival  та Facebook Дмитра Копія

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi