Маленький шведський ресторан Fäviken на 24 посадкових місця, який заснував шеф-кухар Магнус Нільсон, натхненний пристрастю до кулінарії та інноваційної скандинавської кухні, протягом більш ніж десяти років вважається одним із найбільш вдалих проектів у гастрономічному світі. Не зважаючи на це, багаторазово відзначений зірками Мішлен Магнус Нільсон планує закрити Fäviken уже в грудні. Про це зірковий шеф повідомив на своїй сторінці в Instagram.
«Це було складне, але, вважаю, правильне рішення. Вечір 14- грудня 2019 року буде моїм останнім у Fäviken, — пише він. — На початку моєї кар’єри у мене з’явилась можливість, про яку більшість кухарів можуть лише мріяти, — створити та керувати амбіційним рестораном. Я мав можливість працювати з найкращою командою, про яку можна лише мріяти, готувати для найфантастичніших гостей (переважно). Під час роботи в Fäviken я мав колосальну підтримку зі сторони сім’ї Браммерів, що є власниками Fäviken і моїми діловими партнерами. У мене був шанс рости, розвиватися, і користуватися абсолютною творчою свободою».
Розташований приблизно в 600 кілометрах на північ від Стокгольма поблизу гірськолижного курорту Оре, Fäviken часто називають найбільш ізольованим рестораном у світі, проте це не заважає йому бути повністю заброньованим на місяці вперед. У 2016 році він став першим рестораном у Шеції, що розташований за межами столиці та відзначений двома зірками Мішлен.
«Після того, як залишу ресторан, я збираюся проводити час зі своєю сім’єю, роздумувати, ловити рибу, займатися садом, відпочивати та приходити у форму, і фізично і ментально, — ділиться Магнус. — Не буду брехати, я справді втомився».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi