Магнус Нільсон закриває свій легендарний ресторан Fäviken - PostEat

пошук

Магнус Нільсон закриває свій легендарний ресторан Fäviken
07-05-2019 0 1713


Фото: Erik Olsson

Маленький шведський ресторан Fäviken на 24 посадкових місця, який заснував шеф-кухар Магнус Нільсон, натхненний пристрастю до кулінарії та інноваційної скандинавської кухні, протягом більш ніж десяти років вважається одним із найбільш вдалих проектів у гастрономічному світі. Не зважаючи на це, багаторазово відзначений зірками Мішлен Магнус Нільсон планує закрити Fäviken уже в грудні. Про це зірковий шеф повідомив на своїй сторінці в Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Fäviken to close at the end of the year. Dear Friends, With this note I would like to tell you that this coming season will be my last at Fäviken Magasinet. I have been the chef here for more than ten years now and it has been amazing. Unusually early in my career I was presented with the opportunity to develop and operate an ambitious restaurant in a way that most chefs can only dream about. I have had the chance to work alongside the best team I could have wished for, cooking for the most fantastic guests (mostly). Fäviken has been a project where I have enjoyed tremendous support from the Brummer family who are Fäviken’s owners and my business partners. I have been allowed to grow and develop, and I have enjoyed complete creative freedom. It has been a hard decision, but one that I believe is the right one. The evening of the 14th of December 2019 will be my last. I wanted to share this news now when the coming season is already fully booked, as to not motivate guests to come here just because of the news itself. I hope that my last half-year at Fäviken is going to be business as usual, and that the people come here to enjoy Fäviken and what we have to offer, not because it will end soon, but because it is a magnificent restaurant experience right now. We have truly never been better. When I am done here I am going to spend time with my family, reflect, fish, garden, write, rest and get fit, both physically and mentally. I am not going to lie, I am a little bit tired after all this time pushing the development of the restaurant forward. I would like to thank you all for coming here to work, eat, share, and to be a part of what Fäviken has been and will be for a while longer. I have given one interview on this matter, (with the LA Times) to provide a little bit more depth. For those who are interested, link in bio. To my friends out there working in media: I want to spend my last half-year at Fäviken enjoying my work in the restaurant, not talking about what has been and what is coming. I am very sorry for not making myself available for any more interviews at this time. I hope you understand. Thank you all! Magnus Nilsson

A post shared by Magnus Nilsson (@magnusfaviken) on

«Це було складне, але, вважаю, правильне рішення. Вечір 14- грудня 2019 року буде моїм останнім у Fäviken, — пише він. — На початку моєї кар’єри у мене з’явилась можливість, про яку більшість кухарів можуть лише мріяти, — створити та керувати амбіційним рестораном. Я мав можливість працювати з найкращою командою, про яку можна лише мріяти, готувати для найфантастичніших гостей (переважно). Під час роботи в Fäviken я мав колосальну підтримку зі сторони сім’ї Браммерів, що є власниками  Fäviken і моїми діловими партнерами. У мене був шанс рости, розвиватися, і користуватися абсолютною творчою свободою».

Розташований приблизно в 600 кілометрах на північ від Стокгольма поблизу гірськолижного курорту Оре, Fäviken часто називають найбільш ізольованим рестораном у світі, проте це не заважає йому бути повністю заброньованим на місяці вперед. У 2016 році він став першим рестораном у Шеції, що розташований за межами столиці та відзначений двома зірками Мішлен.

«Після того, як залишу ресторан, я збираюся проводити час зі своєю сім’єю, роздумувати, ловити рибу, займатися садом, відпочивати та приходити у форму, і фізично і ментально, — ділиться Магнус. — Не буду брехати, я справді втомився».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi