Шість варіантів страв з лосося, які можна знайти в Києві: цікаві позиції з улюбленою рибою - PostEat

пошук

Шість варіантів страв з лосося, які можна знайти в Києві: цікаві позиції з улюбленою рибою
12-11-2019 0 2363


Редакція PostEat підібрала для вас шість варіантів страв з лосося, які можна знайти в Києві. Атлантичний лосось є одним із найцінніших промислових видів риб на сьогодні. М’ясо та ікра лосося володіють високими смаковими якостями і є делікатесними продуктами.

Ось кілька фактів про лосось:

  1. Найважчого лосося зловили у 1960 році у Шотландії – риба важила 49,44 кг.
  2. Зрілий лосось має сріблясто-синє забарвлення.
  3. У 1983 році було створено The North Atlantic Salmon Conservation Organization – організацію, створену для збереження атлантичного лосося. В організації працюють над відновленням середовища проживання лосося та сприяють його збереженню.
  4. У 2010 році Greenpeace International додав атлантичний лосось до свого червоного списку. Greenpeace International Seafood Red list включає перелік риб та морепродуктів, які найбільш часто купують у магазинах та які виловлюють надмірно, нестабільно або способами, що приносять шкоду довкіллю й фауні.
  5. З лосося готують ціле розмаїття страв у різних кухнях світу. Його вживають як у сирому вигляді, так і піддаючи термічній обробці.
  6. М’ясо свіжого лосося містить багато цінних для здоров’я людини речовин: вітаміни групи В і С, калій, фосфор, магній та інші.

А про шість варіантів страв з лосося, які можна знайти в Києві, розкаже PostEat.

Normal Art Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 81.

Бюджет: ₴₴. Холодні закуски (165–255 грн), страви з м’яса (179–440 грн), десерти (50–169 грн). 

Страви: тостадітос із лососем – 215 грн, тартар із лосося з авокадо, томатом конкасе та міксом салату – 255 грн, смажений лосось з овочами, диким рисом та соусом карі – 310 грн. 

Напої: Cheesy Easy – 250 грн, Disco Sally – 210 грн, Pool Party – 240 грн, Shroomary – 215 грн.

Деталі: арт-ресторан, стильний концептуальний інтер’єр, авторські коктейлі, контактна барна стійка, резерв столів, вечірки, концерти, кальяни, сніданки весь день, літня тераса. 

У Normal Art Restaurant на вас чекають не тільки цікаві авторські коктейлі, але й вишукана кухня, у тому числі й яскраві страви з лососем. Так, чемпіоном по пікантності у закладі називають філе лосося на чорній подушці з дикого рису з овочами, страву можна замовити до вечері. А для великих компаній і тусовочних вечорів підійдуть легкі закуски, яких хочеться з’їсти відразу кілька порцій: тартар з лосося з авокадо і томатами конкасе та хрусткі тостадітос з лососем, сиром і авокадо під соусом кімчі.

Catch Seafood Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Володимирська, 12.

Бюджет: ₴₴₴. Закуски (125—485 грн), основні страви (265—998 грн), десерти (215—298 грн).

Страви: севіче з лосося та манго з соусом кімчі – 355 грн, поке з лосося з японським майонезом – 345 грн, сашимі з лосося – 173 грн, лосось з вонголе та спагеті з цукіні – 420 грн.

Напої: з вибором напою вам допоможуть визначитися безпосередньо у закладі.

Деталі: ресторан мережі La Famiglia, акцент на рибі і морепродуктах, комунальний стіл, кілька видів устриць, страви на грилі, винна карта, бар шампанського, паркінг, формат take away, kids friendly.

У вишуканому ресторані Catch Seafood Restaurant гості можуть обрати безліч різноманітних страв з риби та морепродуктів. Завітавши до закладу на легку вечерю, замовляйте севіче чи поке з лососем до бокалу вина, а якщо хочете смачно пообідати, обирайте лосось з вонголе та спагеті з цукіні.

KIN KAO

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Андріївська, 9а

Бюджет: ₴₴. Закуски (30–285 грн), основні страви (115–260 грн), десерти – 96 грн.

Страви: спрінг-рол з лососем – 145 грн.

Напої: Phi Рhi – 149 грн, Tom Yam – 149 грн, Hugo – 149 грн.

Деталі: ресторан азійської кухні, авторські коктейлі, кілька зал, стіни прикрашені розписом, крафтові лимонади, коктейльна карта, великий вибір міцного алкоголю.

У ресторані азійської кухні KIN KAO гості часто замовляють смачний спрінг-рол з лососем. Тут його подають разом із соєвим та гостро-солодким соусами для розкриття смаку страви. Замовте до спрінг-рола один із авторських коктейлів закладу або улюблене вино – так ваша вечеря стае більш довершеною.

Smørrebrød.Kiev

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Архітектора Городецького, 4

Бюджет: ₴₴. Смореброди (145 грн), закуски (120–250 грн), гарячі страви (180–495 грн), десерти (90 грн).

Страви: лосось з мiсо, курага, арахiс, савойська капуста, соус з кропу – 320 грн, смореброд з лососем, яйцем, каперсами, маринованим огірком, редисом та медово-гірчичним соусом – 145 грн, брiош з лососем, яйце пашот, соус бернез – 175 грн, крем-суп з топiнамбура, лосось, чебрець, каштан – 170 грн. 

Напої: Berry fizz – 190 грн, Holland mix – 190 грн, Mulatka – 190 грн, Local tea – 190 грн.

Деталі: скандинавська кухня, великий вибір сморебродів, сніданки до 13:00, дизайн інтер’єру Дениса Беленка, авторська коктейльна карта, винна карта, двоповерховий ресторан, десерти, формат take away, літній майданчик в європейському стилі.

У закладі Smørrebrød.Kiev а Городецького ви знайдете великий вибір страв із лосося. Нещодавно у ресторані оновили меню – тепер гості смакуватимуть страви нового меню від шеф-кухаря з Копенгагена Крістіана (Christian Wiegand Clausen). Замовляйте улюблений смореброд з лососем, або вишуканий та ніжний лосось з мiсо, парочку коктейлів з авторської карти та насолоджуйтесь відпочинком у центрі столиці.

Spicy NoSpicy

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 114

Бюджет: ₴₴₴. Супи (127–279 грн), салати (175–269 грн), сіфуд (199–450 грн), десерти (65–95 грн).

Страви: стейк лосося – 299 грн.

Напої: «Латте-брюле» — 95 грн, масала чай – 90 грн, матча лате – 125 грн, «Золотое молоко» — 90 грн.

Деталі: паназійська кухня, шеф-кухар Юрій Приємський, шеф-бартендер Олександр Литвинов, авторські страви, стильний інтер’єр, оригінальні авторські коктейлі, страви з морепродуктів, великий вибір азійських гарячих напоїв і чаю, резерв столів.

Сестрички Spicy NoSpicy запрошують гостей скуштувати ніжний стейк лосося, котрий тут подають з крупою сорго, овочами вок та лимонно-імбирним соусом. У закладі кажуть, що страва заспокоює розум та вмикає фантазію. Варто спробувати!

Вино і Люди

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сергія Гусовського, 11/11

Бюджет: ₴₴. Сніданки (50–122 грн), закуски (24–128 грн), супи (98-158 грн), десерти (34–88 грн).

Страви: тартар з лосося з авокадо та свіжим огірком – 178 грн.

Напої: еспресо – 32 грн, імбирний чай – 62 грн, грейпфрутовий фреш – 72 грн.

Деталі: позиціонує себе як космополітичне міське кафе без винних стереотипів, демократичні ціни і великі порції, шеф Валерій Бузовер, сезонні новинки в меню, винна карта, сніданки.

У космополітичному міському кафе «Вино і Люди» вам допоможуть знайти ідеальне поєднання вина та ніжного тартару з лосося. Тартар подають з авокадо та свіжим огірком – fresh&good taste, чи не так? Зверніть увагу і на інші страви закладу з лососем: серед них знайдете боули, сніданки та брускети до вин.

Фото: Facebook Normal Art Restaurant, Catch Seafood Restaurant, KIN KAO, Smørrebrød.Kiev, Spicy NoSpicy, Вино і Люди

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi