Рейтинг найвпливовіших фігур барної індустрії 2021. Хто і як потрапив до нього цьогоріч - PostEat

пошук

Рейтинг найвпливовіших фігур барної індустрії 2021. Хто і як потрапив до нього цьогоріч
30-08-2021 0 2484

Партнери

Автор


 

Вітаю!

Мене звати Ана Резник, і сьогодні ми з вами торкнемося одного з головних рейтингів в барном світі.

22 липня був оголошений Список найвпливовіших людей барної індустрії від сайту Drinks International.

І я хочу розповісти вам про цей рейтинг.  Хто його створив?  Для чого?  Хто в нього потрапляє? І як це зробити?  Я відповім вам на ці та інші запитання, що стосуються важливого списку для всієї барної аудиторії.

Вперше цей рейтинг був опублікований в 2019 році на сторінках популярного видання Drinks International.  Воно є одним з найавторитетніших галузевих видань у світі.  Редактором даних випусків є Хеміш Сміт.  Він является редактором журналу Class, і колонки про бари в Drinks International, а також посів 28 місце у цьогорічному рейтингу.

«Кінцевий результат нашого опитування — це зоряний список зі 100 імен, які просувають цю галузь в нових напрямках, приводячи до позитивних змін.  Якщо ви не стежите за кар’єрою цих людей, можливо, ви захочете почати».  Хеміш Сміт

На перших сторінках журналу було відразу  пояснено, як і хто складає цей список.  Ці правила непорушні вже 3й рік.

Bar World 100 — це список «найвпливовіших фігур у барній індустрії».  За рейтинг голосують 120 галузевих експертів по всьому світу — це ЗМІ про алкоголь, консультанти, керівники барів, представники брендів і організатори заходів.

Основними «red lines» для кожного експерта є заборона на віддання голосу за себе, і за будь кого, в чиєму бізнесі вони зацікавлені, фінансово або опосередковано.

Кожен суддя повинен назвати топ-10 найвпливовіших фігур барного світу, які сприяють позитивним змінам в даній промисловості.

У списку 2 роки не було барменів, в цьому році вони були включені.

Для суддів немає суворих правил для голосування, але кожен кандидат повинен потрапляти під певні критерії.  У списку знаходяться особистості, які:

■ просувають індустрію вперед, встановлюючи нові стандарти глобально і надихають інших на нові досягнення.

■ це новатори або ті, хто бореться з несправедливістю в барній індустрії, використовуючи своє ім’я для впливу на зміни в позитивну сторону.

У процентному співвідношенні в цьому році статистика виглядає так: 56% — Бармени, 13% — Представники алкогольних брендів, 12% — ЗМІ, 10% — Консультанти, 4% — Барні тренера і педагоги, 2% — Організатори заходів.

Географія даного списку теж розширюється з кожним роком.  В 2021 — це 60 міст із 195 країн світу.

Хто ж потрапляє в цей список?  За словами редакторів: У широкому сенсі — це люди, які роблять або круті справи, або хороші речі.

Це ті персони, чий вплив — слова або дії мають вагу, або їх ідеї привертають увагу на заходах або в соціальних мережах і, звичайно, викликають захоплення.

Це люди, які, створюють тренди або вносять свій внесок в суспільство.  Це дуже зайняті особи, які показують результати і досягнення щороку.

В цьому році в списку більше 20% нових імен.  Щороку зі списку виходять або повертаються певні фігури.  Але найцінніше дивитися за зростанням та досягненнями номінантів.

Цього року першість рейтингу, вдруге, взяла Моніка Берг.  Її поява в 2019 році на 5 місці була зумовлена активною роботою над проектами, по всьому світові, з Алексом Кратеною та Сімоне Капорале, і становленням співзасновником освітньої платформи P(our).  А також відкриттям бару «Tayer + Elementary» в Лондоні.  Моніка — активний прихильник сталого розвитку, сезонних продуктів і рівності за стійкою бару.

В цьому році очолити список їй дозволила її постійна робота над захистом прав для сфери гостинності.  А також визнання її бару 5 номером в The World’s 50 Best Bars.

Друге місце зайняв Аго Перроне, саме він показово виріс з 26го місця всього за один рік.  Завдяки його 10 річному досвіду на пості креативного директора, його бар The Connaught був удостоєний 1-го місця в рейтингу The World’s 50 Best Bars.  А його команда була названа найкращою в рамках Spirited Awards. Під час локдауну Аго займався збором коштів для Drinks Trust’s Covid fund і the Saatchi Gallery’s.  А також створив навчальну програму, щоб зробити мистецтво доступним для молодих талантів.

На 41 пункт піднявся за рік Марсіо Сілва.  Він один з видатних бразильських барменів.  Власник бару Guilhotina в Сан-Паулу з 2016 року.  Всю свою кар’єру він захищає національний напій «cachaça».  Також, він названий «Чоловіком року», в знак подяки за його роботу над розвитком промисловості Бразилії.

У рейтинг повернувся Маріан Беке і відразу на 42 місце.  Судді відзначили, що його власний бар (The Gibson) відкритий п’ять років тому, швидко збирає нагороди за свої креативні напої і стиль.  Бар під керівництвом Маріана запустив власні бренди бітерів, лікерів, вермуту і джину. А також Беке створив навчальний проект — Gibson Bar Academy.

З нових осіб, варто відзначити Джада Баллаута, з Бейрута, Ліван.

Він вперше увійшов до списку і відразу на 36 місце.  Завдяки його цілеспрямованості, він з дружиною відновили бар, який був знищений вибухом.  Створивши на місці руйнування гедоністичний тікі-бар.

Аналізуючи список в 2021 році скупчення найбільш впливових фігур індустрії базується регіонально : в Європі (38%), Північній Америці (33%) і Азії (19%), Південна Америка склала (6%), Австралія (3%), а Африка і Близький Схід (1%).

Безумовно, найбільша частка учасників є співробітниками барів (власники, менеджери та бармени) — 56%, 12% працюють в медіа просторі, 13% — представники бренду (власники і амбасадори), 10% — барні консультанти, 4% тренера і викладачі.  2% є організаторами заходів.

Цей щорічний рейтинг складається для підтримки, просування і об’єднання барної індустрії.  Для натхнення всіх хто працює в сфері гостинності.

 

Авторка: Ана Резник

Текст та фото надані авторкою.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi