На смак молока може впливати пакувальний матеріал - PostEat

пошук

На смак молока може впливати пакувальний матеріал
09-02-2023 0 496


Матеріал упаковки, в якій зберігається молоко, впливає не лише на смак напою, а й на його збереження. Виявилося, що картонна тара не зберігає свіжість молока так само добре, як скляна або пластикова тара. Про це йдеться у дослідженні, яке було опубліковане на Elsevier.

Дослідники Університету штату Північної Кароліни зберігали зразки цільного та знежиреного молока у шести 237 мл контейнерах у повній темряві при температурі 4 ºC. Кожен із двох видів молока тримали у різних упаковках — картонній, трьох пластикових тарах (усі з різних видів пластику) пластиковому пакеті та скляній тарі, яка була контрольна.

Кваліфікована група експертів оцінювала смак зразків у перший день періоду тестування, потім знову через 5, 10 і 15 днів. Через ті самі проміжки часу вчені аналізували зразки, щоб визначити, чи потрапляють сполуки з пакувальних матеріалів у молоко. Крім того, на 10 день було проведено сліпу дегустацію.

Зрештою було виявлено, що молоко у картонній тарі має найгірший смак. Це було пов’язано не тільки з перенесенням смаку картону в молоко, а й із поглинанням картоном речовин із молока. Фахівці відзначили виразні сторонні присмаки, а аналіз показав, що в молоці були присутні сполуки картону. Також було відзначено, що знежирене молоко виявилося гіршим за цільне.

Молоко у трьох типах пластикової тари виявилося значно свіжішим на смак, нарівні з молоком у скляній пляшці. Молоко, що зберігається в пластикових пакетах, було не таким смачним, хоча все ж таки кращим, ніж у картонній тарі.

Читайте також: 

Рим названо найкращим гастрономічним напрямком 2023 року

Лісові пожежі в Чилі охопили історичні виноградники та знищують виноробні

Висока кухня палеоліту: неандертальці їли смажених крабів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi