У Бельгії розробили молекулярний принтер для пива - PostEat

пошук

У Бельгії розробили молекулярний принтер для пива
11-04-2023 0 550


Бельгійський стартап Bar.on створив молекулярний принтер “One Tap” для пива. Компанія заявляє, що це перший у світі пристрій такого типу, який здатний виготовити різні види пива за кілька секунд. Про це йдеться у пресрелізі компанії. 

За допомогою використання смакових та ароматичних компонентів на молекулярному рівні можна створювати та адаптувати пиво з акцентом на міцність, гіркоту, солодкість, фруктовий та пряний смак.

Пристрій One Tap може виробляти такі види пива: блонд, браун-ель, IPA, Tripel та безалкогольне. За заявою компанії, молекулярне пиво отримало хороші оцінки на сліпих дегустаціях.

Компанія заявляє, що всі компоненти є натуральними, і велика кількість з них використовується у звичайному процесі пивоваріння. Однак застосування принтера дозволяє обійтися без бродіння та без необхідності перевозити готовий продукт, що значно скорочує вуглецевий слід від виробництва пива та витрати на його перевезення. Також скорочується кількість відходів виробництва та ефективніше використовується вода.

Компанія поки не повідомила, коли пристрій вийде в широкий продаж, і скільки він коштуватиме. Зараз Bar.on веде переговори з виробниками пива, обговорюючи можливості співпраці, та розробляє версію пристрою для барів та пабів One Tap Pro.

Фото: Bar.on

Читайте також: 

Виробник «Моршинської» запускає лінійку лимонадів «Лимонада»

Українські військові показали, яку городину вирощують на фронті

Heinz випустив кетчуп із двома кришками

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi