Мексиканська вечеря. рецепти. Мексиканська вечеря від KULIKCOOK

пошук

DEFAULT

Мексиканська вечеря

04-08-2016 0

Мексиканська вечеря. рецепти

Отже, сьогодні ми готуємо мексиканську вечерю. Приблизний набір продуктів, який вам знадобиться, виглядає так:

 
  • Кукурудзяні чіпси трикутничками (пачка);
  • М’ясо грам 300-500 (свинина або курятина);
  • Сало (не обов’язково,про необов’язковість див. далі по тексту);
  • Сир (можна російський, головне, щоб був достатньо жирним і добре плавився);
  • Авокадо (одна штука; головне, щоб був м’якеньким, помніть його в руці, перед тим, як купувати);
  • Лайм або лимон;
  • Помідори (2-3 штуки);
  • Пекінська капуста або салат айсберг (один качанчик);
  • Цибуля фіолетова (також відома як ялтинська);
  • Перчики галапеньйо мариновані;
  • Консервована суміш мексиканська «Бондюель» (солодка кукурудза + темна фасоля);
  • Сметана;
  • Соус «Мехікано» від «Торчин»;
  • Сіль, чорний мелений перець, спеції за смаком;
  • Базилік свіжий зелений;
  • Гострий зелений або червоний свіжий стручковий перчик.
 

Починаємо з фаршу. Свинину або курятину перемелюємо на м’ясорубці. Можна купити готовий фарш, тоді буде менше турбот, але й менше шансів дізнатися, що насправді входить до його складу.

 

Тому я надаю перевагу фаршу власного приготування.Разом із м’ясом перемелюємо трошки сала. У випадку зі свининою можна купити її з прожилками сала. У випадку із курятиною – доведеться додавати сало окремо. Якщо сала немає – не біда. Основне завдання сала – зробити фарш більш соковитим. Так от, якщо сала немає, перемелюємо і додаємо до фаршу одну-дві цибулини (фіолетові,стерлінг чи звичайні – не настільки важливо). До фаршу також додаємо дрібно нарізаний гострий стручковий перчик, але не багато, а то вийде надто гострим. Далі до фаршу додаємо сіль, чорний мелений перець, спеції до свинини чи курятини на свій смак (залежно від того, яке м'ясо ви обрали). Все це добре підсмажуємо на олії на сковорідці (можна на оливковій олії, а можна і на звичайній). Підсмажуємо так, щоб м'ясо приготувалося і трохи підрум’янилося до легкої скоринки, щоб було соковитим, але не злипалося і розсипалося.

 

y_179121e1_edit

Потім або паралельно, поки смажиться м'ясо, нарізаємо маленькими кубиками помідори (можна додати до них трохи подрібненого базиліку), пекінську капусту, фіолетову ялтинську цибульку, мариновані перчики галапеньйо. Для тих, хто не в курсі,перчики галапеньйо – це маленькі зелені гострі перчики. Їх можна купити в підмаринованому вигляді у магазинах на вагу, або законсервовані.

 

Якщо ви їх не знайшли – це не надто трагічно, можна просто нарізати свіжого гострого стручкового червоного чизеленого (багато синонімів підряд вийшло) перчика. Це для гостроти, хто любить.Особисто я останнім часом полюбив гостроту. Це, вочевидь, від старшого брата,він захоплюється гострим, їсть перець так, щоб очі аж на лоб вилазили. Так от,все це нарізане добро викладаємо окремими секціями на велику тарілку.

 

Далі… Беремо сир і натираємо на дрібну терку. Це було не складно, хіба ні? : )

 

Що там далі… Робимо соус гвакамоуле. Не лякайтеся назви, насправді простіше не буває. Беремо авокадо. Головне – купити м’який авокадо, щоб в руках його шкірка добряче продавлювалася, як в переспілого персика. Очищуємо його від шкірки і виймаємо кісточку. Нас цікавить м’якоть. М’якоть або перемелюємо в блендері (за його наявності), або просто розминаємо вилкою (якщо м’якоть достатньо м’яка, тавтологія якась вийшла). А тепер секрет. Щоб соус гвакамоуле дуже швидко не почав нагадувати какашки своїм коричневим кольором і зберігав яскравий природній зелений колір авокадо, видавлюємо туди сік одного лайму чи лимону – кислота не дозволить м’якоті авокадо темніти! В соус гвакамоуле додаємо трохи солі,чорного меленого перцю ну і ще чогось, чого душа забажає (я, з незрозумілих для себе причин, додав трохи меленого сушеного кореня імбиру).

 

Тепер беремо і викладаємо на велику тарілку наші кукурудзяні чіпси і посипаємо потертим сиром.

 

В мікрохвильовій пічці або духовці підігріваємо мексиканську суміш «Бондуель», далі підігріваємо чіпси з сиром, так, щоб сир розплавився.

 

y_7ec4e55a_editv

І вуаля! Подаємо наповнювачі: помідори з базиліком, пекінську капусту, фіолетову ялтинську цибульку, перчики галапеньйо, мексиканську суміш. В окремій тарілці – фарш. Ще на окремій тарілці – чіпси з розплавленим сиром зверху. Ну і соуси, в нас вийшло всього три: гвакамоуле (власного приготування), сметана, соус «Мехікано» від «Торчин» (останні два – магазинні, готувати не треба нічого).

 

Тепер накладаєте собі і ближнім на індивідуальну тарілочку всього потрошку і їсте.

 

Смачного Вам від KULIKCOOK!

 

Tweet

Коментарi

З цiєю стравою дивляться також: