пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Київські ресторатори та Національна ресторанна асоціація України звернулись до влади міста Києва з проханням продовжити роботу закладів громадського харчування до 23:00. На сайті Київської міської ради було створено відповідну петицію.

За словами автора петиції, питання продовження роботи закладів громадського харчування до 23:00 у Києві є важливим для економіки та стабільності міста.
“У місті в довоєнний період працювало майже 3,3 тис закладів ресторанного господарства, які забезпечували близько 1,5% економічного потенціалу міста, майже 1,7 млрд грн бюджетних надходжень та понад 48 тис. працівників роботою. Подовження їх роботи на одну годину – до 23.00, сприятиме поліпшенню загальної економічної ситуації в місті, створенню додаткових робочих місць і збереження існючих робочих місць, збільшенню податків, зборів і платежів до бюджетів усіх рівнів, яких вже у І першому кварталі 2023 року надійшло понад 421 млн грн”, — йдеться у повідомленні.
Автор петиції додає, що для зручності киян і гостей міста Радою оборони міста Києва (протокол №1 від 17.03.2023) було прийнято рішення про запровадження на території міста Києва з 27 березня 2023 року комендантської години з 00:00 до 05:00. Це рішення дало можливість збільшити тривалість роботи й, відповідно, обсягів виробництва та надання послуг переважної більшості суб’єктів господарювання міста, зокрема підприємств промисловості, транспорту і зв’язку, будівельних організацій, логістичних компаній і закладів торгівлі тощо, крім закладів громадського харчування.
“Саме тому, звертаємось до влади міста від імені закладів, колективів та Національної ресторанної асоціації України з проханнням розглянути можливість продовження часу обслуговування відвідувачів і роботи суб’єктів господарювання міста Києва, які проводять діяльність у сфері громадського харчування до 23 год.00 хв”, — підсумовує автор.
Петицію розглянуть, якщо вона набере 6 тисяч підписів. Сьогодні, станом на 15:17, петиція набрала трохи більше ніж 950 підписів.
Читайте також:
У Житомирі приготували конопляний борщ
У липні пройде дводенний практичний майстер-клас на тему «Овочі і Ферментація»
Львівський винний бар отримав нагороду від Wine Spectator
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi