пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Мережа «Сільпо» з 2023 року розпочала поступову відмову від холодильного обладнання з використанням парникових газів (HFC-холодоагентів). Такі холодильники є найбільшим джерелом викидів вуглецю у ритейл-галузі та спричиняють глобальне потепління. Про це повідомляє «Сільпо».
Відтак у всіх нових супермаркетах «Сільпо» вже встановлюються екологічно чисті холодильники, що використовують вуглекислий газ (Со2) як охолоджувач. Со2 є більш динамічним холодоагентом, а отже, він забезпечує якісне охолодження. Система містить інноваційні елементи захисту, завдяки чому вона є цілком безпечною для людей та продуктів і, звичайно, екологічною для навколишнього середовища. Водночас використання систем охолодження з Со2 дає змогу знизити споживання електроенергії в середньому на 42% під час охолодження.
Такі енергоефективні системи вже встановлено в 5 нововідкритих магазинах «Сільпо» у 2023 році, а також у «зеленому» супермаркеті «Сільпо» Recycling, відкритому в 2020-му, що дало нам можливість скоротити на цих об’єктах вуглецевий слід у середньому на 68%.
З часом усі 300 супермаркетів «Сільпо» перейдуть на екологічне холодильне обладнання. Проте для реалізації таких масштабних інвестиційних проєктів у країнах ЄС традиційно залучають великих потенційних донорів.
Курс на декарбонізацію є частиною світового тренду. Протягом останнього десятиліття ЄС, США та інші найбільші економіки почали відмовлятися від HFC-холодоагентів на користь СО2-обладнання, його використання зросло у 6 разів за останні роки. Оскільки Україна набула статусу кандидата на членство у Європейському Союзі, це нас зобов’язує виконати всі вимоги щодо скорочення парникових викидів та повної відмови від HFC-холодоагентів до 2035 року.
Photo credit: надані «Сільпо»
Читайте також:
Мінкульт витрачає 261 тисячу гривень на кожен випуск англомовного шоу про кулінарію
Які компанії стали учасниками Favorite Food&Drinks 2023
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi