пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Фінляндська компанія Kvarken навчилася варити сироп із березового соку. Березовий сироп випустили під брендом Birch Syrup та презентували на виставці Free From Functional Food в Амстердамі. Про це повідомляє Nutrition Insight.
Для того, щоб зварити сироп, навесні спочатку заготовляють березовий сік. За допомогою зворотного осмосу та випаровування з соку видаляють воду, залишаючи цукор і мінерали, які природно містяться в ньому. Для виробництва лише 1 л сиропу потрібно 100-140 л соку. Перед розфасовкою в пляшки сироп остаточно проціджують.
Березовий сироп містить тільки натуральні цукри, в основному фруктозу і глюкозу. Сироп містить велику кількість мінералів, серед яких найпоширенішими є кальцій, калій і марганець. Крім того, сироп також містить бетулін і бетулінову кислоту разом з кількома антиоксидантами.
“Смак березового сиропу складний і значно відрізняється від смаку кленового. Ви побачите, що це чудовий ароматизатор для різних видів м’яса, лосося, маринадів і соусів”, — розповідають у компанії.
Вартість 130 г (100 мл) пляшки з сиропом — 13,90 €.
Photo credits: Kvarken
Читайте також:
На Вінниччині волонтерки готують згущене молоко для українських захисників
Умови надання урядових грантів на розвиток садівництва зміняться з 2024 року
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi