У Нідерландах презентували березовий сироп - PostEat

пошук

У Нідерландах презентували березовий сироп
29-11-2023 0 456


Фінляндська компанія Kvarken навчилася варити сироп із березового соку. Березовий сироп випустили під брендом Birch Syrup та презентували на виставці Free From Functional Food в Амстердамі. Про це повідомляє Nutrition Insight.

Для того, щоб зварити сироп, навесні спочатку заготовляють березовий сік. За допомогою зворотного осмосу та випаровування з соку видаляють воду, залишаючи цукор і мінерали, які природно містяться в ньому. Для виробництва лише 1 л сиропу потрібно 100-140 л соку. Перед розфасовкою в пляшки сироп остаточно проціджують.

Березовий сироп містить тільки натуральні цукри, в основному фруктозу і глюкозу. Сироп містить велику кількість мінералів, серед яких найпоширенішими є кальцій, калій і марганець. Крім того, сироп також містить бетулін і бетулінову кислоту разом з кількома антиоксидантами.

“Смак березового сиропу складний і значно відрізняється від смаку кленового. Ви побачите, що це чудовий ароматизатор для різних видів м’яса, лосося, маринадів і соусів”, — розповідають у компанії. 

Вартість 130 г (100 мл) пляшки з сиропом — 13,90 €.

Photo credits: Kvarken

Читайте також: 

На Вінниччині волонтерки готують згущене молоко для українських захисників

На Тернопільщині викрили учасників злочинної групи, які виготовляли та продавали фальсифікований алкоголь

Умови надання урядових грантів на розвиток садівництва зміняться з 2024 року

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi