Артем Блаута розповів, як збирає традиційні рецепти страв - PostEat

пошук

Артем Блаута розповів, як збирає традиційні рецепти страв
03-01-2024 0 858


Засновник і співвласник ресторану “Ресторація Шпігеля”, власник ресторану кавказької та італійської кухонь “Діоскурі”, бренд-шеф готельно-ресторанного комплексу “Південна Брама” Артем Блаута досліджує кулінарну історію Поділля і під час експедицій збирає традиційні рецепти страв. Про це він розповів в інтерв’ю “Суспільному”.

У 2007-2008 роках Артем Блаута почав працювати у Хмельницькому, де відкривали один з ресторанів. Тоді він зрозумів, що потрібно працювати з місцевими продуктами. За словами Артема, коли працюєш з місцевими продуктами, поволі починаєш працювати вже над кухнею місцевою.

Бренд-шеф розповів, що пошуки рецептів схожі з роботою археологів.

“Це щось схоже, напевно, тому що ми багато рецептів знаходимо теж в таких історичних якихось місцях, багато спілкуємося з дослідниками. Ми їздили по подільських селах, ми спілкувалися з старожилами міста. Багато людей приходили самі і щось розповідали про пам’ятні з дитинства страви, які їм готувала бабуся. Тому це такий шлях досить цікавий, складний. Але ми до цього часу проводимо експедиції Поділлям, багато літератури вивчаємо і шукаємо, шукаємо постійно”, – розповів він.

За його словами, серед багатьох знайдених рецептів, напевно, один з найдавніших — це борщ на буряковому квасі, з квашеного буряка. Рецепти страв, які існували 200-300 років тому, люди будуть куштували, але це, скоріше, буде заради цікавості, для експерименту, не для повсякденного споживання.

«Ми вже адаптувалися до інших продуктів, до інших технологій, до більш легкої їжі, ніж вона була раніше. Ми зараз розуміємо, що це все може робитися за іншою технологією, з інших продуктів. Навіть самі продукти вже мають трішки інші смаки. За 300 років дуже змінились ми, дуже змінились продукти”, – додає Артем Блаута.

Photo credits: скриншот

Читайте також:

McDonald’s відкрив новий ресторан у Києві біля мосту Патона

Адам Сендлер любить відвідувати український ресторан Veselka в Нью-Йорку

McDonald’s відкрив новий заклад у селі Стоянка на автомагістралі «Київ-Чоп»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi