ARARAT поєднує сучасну міксологію та кінофестивалі у конкурсі «Відкрий грані кіно» - PostEat

пошук

ARARAT поєднує сучасну міксологію та кінофестивалі у конкурсі «Відкрий грані кіно»
05-07-2019 0 3728

Ararat

Автор


Літо в самому розпалі, а отже настав час для затишних літніх терас, легких коктейлів та експериментів. До ювілейного Одеського Міжнародного Кінофестивалю ARARAT кинув виклик столичним барменам і тепер читачі зможуть оцінити їхнє мистецтво вдалих міксів. Детальніше про конкурс, улюблені коктейлі та необхідну барменам сміливість розповів Максим Матушкін, бар-ком’юніті менеджер компанії Pernod Ricard Україна.

Про розвиток міксології в Україні та коктейлі на бренді

Зараз у барменів в Україні є колосальні можливості для власної реалізації. Різноманітні конкурси та майстер-класи проходять практично кожного тижня, а не 1-2 рази на рік, як це було в роки мого кар’єрного старту. Тепер варто лише зробити крок із зони комфорту до зони розвитку, де мозок працює з іншою потужністю, і бармен розкриває нові грані своєї майстерності.

Наприклад, не всі бармени розповідають своїм гостям про те, що категорія шпрітцерів не обмежується одним коктейлем – це цілий світ на базі вина та бульбашок. І на основі бренді можна приготувати не тільки «класику», але й чудовий новий мікс — якщо дозволити собі вийти за рамки звичних рецептів. І ARARAT не залишається осторонь розвитку індустрії.

Про унікальність ARARAT

Складно представити Вірменію без ARARAT, адже він давно став невід’ємною частиною культури країни. Бренді створюють в умовах дивовижного клімату Араратської долини, залитої сонцем більше 300 днів на рік. Одна з його особливостей: використання лише автохтонних сортів винограду, тобто виключно тих, що ростуть на території Вірменії. ARARAT виготовляють за французькою технологією дистиляції парою, а далі — витримують в бочках із вікового кавказького дуба. Саме такі природні умови та делікатний процес виготовлення забезпечують яскравий насичений смак напою, який чудово лягає в основу міксів.

Про улюблені коктейлі

Взагалі ARARAT вдало поєднується у багатьох коктейлях: смакуватиме і Old Fashioned, і різноманітні Sours. Це якісна база для крутих міксів, які вражають гостей. Звичайно, якісні інгредієнти – це лише 50% смачного коктейлю, решта залежить від майстерності бармена.

Мені, наприклад, дуже подобається Collins на основі ARARAT. Бренді, цукровий сироп, содова та трохи лимонного фрешу поєднуються у чудовий освіжаючий лонг.

Про розвінчування барних міфів  

ARARAT радий підтримувати значимі мистецькі події в Україні, і заразом знайомити аудиторію з новими міксами. Ще кілька років тому гості заходів скептично ставились до коктейльної карти на основі бренді, оскільки є переконання, що ARARAT п’ють на домашніх застіллях у чистому вигляді.  Зараз цей міф значно слабший, і це заслуга барменів, які вже експериментують з бренді та пропонують такі коктейлі своїм гостям. 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Про конкурс коктейлів

Приурочено до Одеського Міжнародного Кінофестивалю ми вирішили дати колегам простір для творчості та оголосили досить простий конкурс. Учасники створюють власний коктейль з кіно-історією на основі ARARAT та пригощають ним за приємною ціною. У фіналі бартендери, що займуть 2 та 3 місце отримають, заохочувальні подарунки. Переможець потрапить на червону доріжку церемонії закриття фестивалю, а його коктейль може стати аккомпанементом урочистого вечора.

Повний список закладів, де можна скуштувати конкурсний коктель та цим підтримати учасників конкурсу – тут.

Насамкінець, хочу побажати учасникам конкурсу та гостям барів не боятись нового та експериментувати. Не пропустість можливість відкрити нові грані смаків з ARARAT – бармени пригощають своїми коктейлями з 20 червня до 10 липня.

 

Фото надані автором

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi